Založen: Feb 08, 2010 Příspěvky: 762 Bydliště: Dolní Cerekev, Česko (Czechia)
Zaslal: út leden 06 2026, 15:14 Předmět: Tyčový aku vysavač 2v1 - máte zkušenosti?
Zdravím,
vybírám nějaký tyčový aku vysavač 2v1, zatím nemám s žádným takovým zkušenost, tak se nedokážu rozhodnout, jaké provedení je lepší. Co jsem se tak díval, tak se vyrábí provedení s vysávací jednotkou nahoře, kterou člověk drží v ruce nebo s jednotkou dole zacvaknutou v tyči. U verze s motorem nahoře mám obavy, aby to nebylo těžké do ruky a horší na manipulaci. Verze s motorem dole zase vypadají menší, tedy asi i s kratší výdrží a možná i menším zásobníkem na prach.
Vy kdo máte doma tyčový aku vysavač, můžete prosím napsat vaše zkušenosti s ním?
Jsou takové vysavače k něčemu? Tedy jestli vůbec vysávají?
Z jakých značek bych měl vybírat a na jaké vlastnosti se především zaměřit?
Nechal jsem si doporučit vysavač od Google Gemini a ta mi dala tip na tyto tři vysavače:
Všechno to jsou vysavače s motorem nahoře, takže to je aktuální trend v těchto vysavačích?
Do Dysonu bych nešel, ten je už dost drahý a navíc má divnou barevnou kombinaci krytu. Bosch a Rowenta cenově vyhovují, ale fakt nevím, jestli jít do typu vysavačů s motorem nahoře.
Zaslal: út leden 06 2026, 15:23 Předmět:
Mám pár let tyčový aku Hoover. Párkrát jsme ho pužili a pak se pokorně vrátili ke klasice do zásuvky. Sací výkon je malý, aby to vysávalo má to rotační kartáč, pokud má někdo dlouhé vlasy nebo jsou na podlaze psí-kočičí chlupy, tak se namotají a je to peklo zase odstranit. Už pár let stojí v koutě a zahálí.
Jo, a motor má dole.
Asi tak, pokud ti stačí malý výkon tyčového vysavače, kup si robovysavač, efekt bude stejný a nebudeš za tím muset běhat. _________________ Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Používá k vysávání kartáče, tak jak už zaznělo, tak spolu s vysypáním zásobníku vystříhám kartáč z vlasů. Rozhodně to má vyšší sací výkon než ty robovysavače.
2004 Příspěvky: 21015 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: út leden 06 2026, 17:14 Předmět:
Vysavač Electrolux NV180LIBRC mi stojí v koutě trucovny, občas použiju vyndávací motorovou jednotku v autě, na to objem nádoby před filtrem tak akorát stačí a filtr má malou plochu, rychle se ucpává. Stejnou nectnost má iRobot, který se stejně pod nábytek nedostane, ale ten občas rejdit necháváme.
Na účinnější vysávání bytu máme cyklonový Hoover s hadicí.
Založen: Aug 02, 2010 Příspěvky: 317 Bydliště: kousek od Brna
Zaslal: út leden 06 2026, 18:28 Předmět:
Nedávno jsem koupil tycovy vysavač Xiaomi G20 max a jsem s ním hodně spokojený, tichý kvalitní zpracování, baterky by mohly vydržet déle na nejvyšší výkon. Denně s ním vysavam, v byte mam psa.. Pročetl jsem spoustu recenzi a shledl spoustu videí a nakonec jsem skončil u Xiaomi. Za rozumne peníze dobrý výkon.
Pokud máš doma nějaké aku nářadí, stojí za to podívat se po vysavači, který využije tvoje akumulátory. Aktuálně mám doma generikum vysavače DeWalt, protože mám několikero nářadí od téže značky. Je k tomu aj dvoudílná trubka a nástavce na podlahu a čalounění. Táhne nesrovnatelně líp než většina těch s integrovaným akumulátorem. Ty jsou dobré tak na sbírání drobků.
Na Aliexpressu se dají koupit v provedení na řadu běžných značek nářadí. A kupodivu to i funguje. Jenom je potřeba počítat s tim, že má takový vysavač příkon ve stovkách W. Takže zejména menší baterku vysrkne za pár minut. Na auto, chatu, pracovní stůl výborný. Ale nešlo by s tím a třeba půl dne odtahovat piliny od frézky. A samozřejmě to nemá pětistupňovou filtraci.
Ten Bosch je taky na baterky od nářadí, ne? _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Založen: Nov 17, 2011 Příspěvky: 7060 Bydliště: U Litomyšle.
Zaslal: čt leden 08 2026, 18:37 Předmět:
Já mám už podruhý etu. Žádný hitech, ale stačí. Teď už s lion. Je to druhá generace, takže kupodivu pasuje držák na zeď. Jinak si neumím dost dobře přestavit jak s tím žije někdo, kdo nemá kompresor. Při každým čištění je potřeba to vyfoukat. _________________ Digitální technologie pracuje se dvěma stavy. Blbě nebo vůbec.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.