Je pravda, že záleží i na hw, OS a verzi prohlížeče, nastavení, podle toho se prohlížeč chová, resp. skripty webové stránky se podle toho rozhodují, jak a co zobrazovat. A ne všechny prohlížeče zobrazují stejnou stránku stejně.
Zatímco na starém 32-bit hw pokulhávají Win10 a FF se tam chová tak, jak popisuje BOBOBO, na 64-bitovém hw s Win11 se FF chová na Seznamu tak, jak jsem zachytil na tomto videu (bez zapnutého adbloku).
Na pravém scrollbaru je vidět, že se postupně načítají další segmenty zpráv (bezedná stránka).
A ještě jaké máš ty W7 home? Pokud jsou 32 bit, tak ti to stejně nepomůže. Ty umí adresovat jen 4GB, ovšem část z toho zabere mapování HW, takže o moc víc než 3 stejně neuvidíš.
Zaslal: út leden 06 2026, 19:39 Předmět:
64
zkoušel jsem různé kombinace z šuplíku a tak jsem nechal ty 3G , které to neodmítlo , jen mne zaráží ten taktovací kmitočet , nvm , zda by to šlo změnit na desce šuntem ....
Zaslal: út leden 06 2026, 19:45 Předmět:
Proto jsem to chtěl vylepšit tou deskou z china vedle popsanou . kluci z počkrámu tvrdí , že rychlost dělá SSD a ne deska .... Jka jsem koupil ... u té chinadesky jsem ze SD přinesl ten SSD .
Proto jsem to chtěl vylepšit tou deskou z china vedle popsanou . kluci z počkrámu tvrdí , že rychlost dělá SSD a ne deska .... Jka jsem koupil ... u té chinadesky jsem ze SD přinesl ten SSD .
Jo, ta deska je o několik řádů dál. Jen nevím, proč sis rovnou nekoupil celé PC, tyhle věci s core i5 3000 nebo 4000 řady se nyní prodávají tady za pár drobných, protože už oficiálně nepodporují Win11.
U té desky si myslím, že to podporu USB klávesnice mít bude...
Zaslal: út leden 06 2026, 20:04 Předmět:
BOBOBO napsal(a):
kluci z počkrámu tvrdí , že rychlost dělá SSD a ne deska .... Jka jsem koupil ...
Ti kluci ti tvrdí nějaké blbiny podle toho, jaký na tom asi mají zájem.
a) rychlost dělá vždycky deska, tj. její sběrnice
b) SSD místo HDD vždy zrychlí čtení i zápis dat na disk a to dost výrazně, ale jen do rychlosti přenosu dat na sběrnici desky
c) pokud máš 64-bitový systém, tak těch paměť 8 GB je výrazně lepší než jen 4 GB. Jde o to, jestli je tam vůbec dáš.
d) vždy pomůže odladění systému a povypínání spuštěných programů (po startu), které se mohou spouštět až je potřebuješ jinak obsazují paměť a zpomalují vše
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 7165 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: út leden 06 2026, 20:49 Předmět:
Na bazosi s w10/w11 rozumný počítač (8GB RAM + SSD + starší i5) jde koupit do 1000 Kč. Repas s w11 a 12 měsíců zárukou okolo 4 tis. Kč. Noťas cca o 1000 Kč více.
Navíc Hubert nabízí zdarma pravěkou i5, ale oproti tomu tvému kompu je to taky pokrok.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8393 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: út leden 06 2026, 21:16 Předmět:
Předání pravěké i5 je předběžně domluveno
Měl jsem na tom Windows 10 Pro (tudíž na tom půjdou aktivovat) a s SSD to na net bylo naprosto dostačující. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.