F12 - vývojársky režim, a nájsť HTML element pod ktorým je vytúžený obrázok. Ten následne otvoriť a ak je to nejaký webp, avif, tak ho uložiť do nejakého "štandardnejšieho formátu" typu jpg, png.
Do minuty hotové i bez doplnkov prehliadača. Už iné je to pri videu...
Zaslal: so leden 03 2026, 8:26 Předmět:
Jen tak cvičně jsem dal první obraz . Pochopitelně přes PSc jsem dal výstřižek .
Co vybrat tady ? Je to pro příklad . Na případný podsránčata J-Z nehleď . von taky 10x denně překročí rychlost .
...Akorát na některých stránkách jsou akce přes pravé tlačítko myši přímo blokovány, a to záměrně tvůrcem článku obsahujícího ty či ony obrázky. Pak tato vlastnost nefunguje a je jedno jestli je to Chrome nebo Firefox.
To je sice pravda, ale mně se nepodařilo na Idnes.cz takovou stránku najít. A o takovém opatření obvykle nerozhoduje autor nějakého článku, ale admini webu.
Pokud na takový web narazím, používám ve FF volbu Nástroje/informace o stránce/Média a tam si příslušné obrázky snadno najdu.
Kdyby TAKJAN hned na začátku uvedl, který obrázek na které stránce nejde uložit, bylo by tohle vlákno už ukončené.
Zaslal: so leden 03 2026, 10:27 Předmět:
Máš zamlžené oči a nečteš , přeskočil jsem na seznam a vzal první obrázek pro příklad . Jinak koukám na novou válku proti Madurovi ...... 10 míst v hlavním městě pod bombami . To je dnešek .
Zaslal: so leden 03 2026, 10:31 Předmět:
BOBOBO napsal(a):
Neuvidíš mne v datavláknech , jedině když něco potřebuju . Stahování "bloklých" obrázků by se mi mohlo hodit . Tak to místo keců doraď .
To nebylo konkrétně na tebe, ale na lidi, co to prostě na té úrovni nezvládají. Je to prostě na ně už moc odborné. Radit ti nebudu, ani jsem v této primitivní věci radit nikomu nechtěl. Nakonec zde už dva poradili naprosto jednoduše, ale je vidět, že zrona ty jsi to asi nezvládl přečíst a vybrat si z toho, co ti pomůže. Proto ani nebudu opisovat to, co sem už napsali.
Nemám zamlžené oči. Jasně vidím, že chceš stahovat obrázky z www.prozeny.cz
Teda BOBO, ty se nezdáš!
Pokud nepotřebuju obrázek v extra rozlišení, stránku zazoomuju a použiju printscreen. Na printscreeny ale používám nástroj Screenpresso. Naprosto mi vyhovuje.
https://www.screenpresso.com/ _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Naposledy upravil ransom dne so leden 03 2026, 10:37, celkově upraveno 2 krát.
... na některých stránkách jsou akce přes pravé tlačítko myši přímo blokovány ...
ano, to už tu bylo jednou řečeno a je to asi všeobecně známo ...
moje reakce byla na autorovo tvrzení, že v Chrome není možnost otevřít obrázek na nové kartě, tak jsem přiložil důkaz ze stránky Technet, že to jde ...
jinak na povolení funkcí pravého tlačítka je pro Chrome doplněk "povolit kopírování +" ...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 2 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.