Založen: Mar 12, 2008 Příspěvky: 3169 Bydliště: Považie - Vorošilovo
Zaslal: pá leden 02 2026, 21:36 Předmět:
U nás sa už tiež musí človek zaregistrovať a podrobný výpis stojí 6€. Na jednej strane to chápem. Totiž biznis s bytmi majú väčšinou bývalí hrbokrkí a ich potomkovia z 90"tiek. A nič jednoduchšie pre nich nebolo, ako anonymne prechádzať v katastri vlastníkov bytov a domov, kde ešte do 31.12.25 si mohli zistiť rok narodenia vlastníka a podľa toho začať ,,oj.bávku" na vlastníka. Čím starší, tým lepšie.... Sám bývam vo vchode 24 bytov a som 6. najmladší držiteľ bytu, ktorý by bol už na dôchodku, keby.... Stále tu somrujú hajzlíci, čo chcu kúpiť byt, stále tie isté agentúry, ,,čo sa o vás postarajú"....
Založen: Mar 12, 2008 Příspěvky: 3169 Bydliště: Považie - Vorošilovo
Zaslal: pá leden 02 2026, 21:47 Předmět:
Rodné číslo bolo u nás zrušené v katastri už dávno.... Zostal iba dátum narodenia (čo je tiež samozrejme porušenie zákona ).... Mimochodom, ten Tvoj ,,drobným písmom" dovetok nechápem.... Však VY ste teraz volili Turkov.... 😁 Ale nachajme to....
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8379 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: pá leden 02 2026, 21:54 Předmět:
Dřív mi (coby majiteli 1/2 nemovitosti) chodily poštou nabídky na odkup, z jedné realitky tak třikrát do roka. I když jsem je (naivně...) poprvé po telefonu zjebal.
V katastru zřejmě bude spousta nesrovnalostí. Na naši adresu (poslední pobyt Rudolfy R. zesnulé v roce 1953) chodí té paní dopisy z pozemkového úřadu v Rakovníku a rovněž chodily nabídky od realitek.
S tím RČ ve výpisu, možná to tam taky už není, neviděl jsem výpis asi tři roky.
Mno... Podívej se třeba na vašeho ředitele SIS. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8379 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: pá leden 02 2026, 22:33 Předmět:
Hele nevíme. Ta paní není z naší rodiny, "pouze" bydlela v našem baráku (když sem byla nakýblována národním výborem). Údajně neměla příbuzné, nikoho. To není "nejasný vlastník", on je (či spíše byl) jasný, ale nikdo po ní nedědil a když umřela, tak se zřejmě ten pozemek nezahrnul do dědictví. Což by po ní zdědil stát už v tom roce 1953. Je to nějaký pruh lesa kdesi u Nového Strašecí.
No a pozemkový úřad něco chce řešit, nahlédne do KN a vidí majitele a adresu. Tak šup, napíše dopis. To samé ty realitky. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
2004 Příspěvky: 21002 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: so leden 03 2026, 8:55 Předmět:
Podle mě jde o překlep - existuje slovo "hrubokrký", tomu se u nás taky říkalo "tlustej krk", jen se na to už nějak zapomnělo. Zvykli jsme si.
To jsou ti vyžírkové (a někdy doslova vyžranci), kteří měli víc informací a správných kontaktů ve státní správě, než ostatní, objevili nedokonalosti v zákonech, podařilo se jim a dodnes se jim daří legálně z toho těžit. My ostatní jsme měli dost svých starostí na to, abychom ještě trávili čas pokusy o přístup do nějakých registrů, v nichž se stejně "tlustej krk" vyznal rychleji a líp. A nová generace vyžírků si přístupy ráda zaplatí, je to pořád dobrá investice.
Možná, kdyby včas dostali mokrým hadrem po hubě, ale to my né, my sametovým, jen žádné násilí...
Zkontrolujte si bankovní identitu, případně identitu občana, kdo nějakou máte, jestli za dobu, co jste ji k ničemu nepotřebovali, nedošlo ke změně podmínek, které jste nedočetli (banky to dělávají), a jestli se s ní vůbec ještě někam přihlásíte. Věřte, že zrovna toto si realitní vyžírkové hlídají zvlášť pečlivě, aby do katastru a jiných rejstříků mohli.
Teď mám problém - dostal jsem zprávu, že mladý kolega inženýr, kterému jsem předával správu nemovitostí firmy, a už jsem jen, spíše pro jistotu, kontroloval, jestli někde neudělal chybu, o Vánocích tragicky zahynul. Jestli v autě, na přechodu či na lyžích, zatím nevím.
Co se mi ale doneslo, že budu muset všechno předávat někomu jinému od začátku.
Edit: koukám, že Rampage byl rychlejší, nepsal to na pokračování...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.