Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Fabie1 - ztráta palubního času

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Auto - Moto technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kulikus

PříspěvekZaslal: st prosinec 31 2025, 1:04    Předmět: Fabie1 - ztráta palubního času Citovat

Uhodily mrazy. Ráno po zapnutí klíčků do polohy 1 čas na palubce ukázal 0:0, došlo k jeho resetu. Startér velmi líně ale nakonec úspěšně nastartoval motor auta.
Edit: při jakém palubním napětí se zresetuje palubní čas? Dimníval jsem se, že musí dojít k odpojení baterie. Pokud však její energie postačila k nastartování...?

Naposledy upravil kulikus dne st prosinec 31 2025, 9:45, celkově upraveno 2 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Mysteri

PříspěvekZaslal: st prosinec 31 2025, 2:27    Předmět: Citovat

Keby si sadol do auta za čias, keď nebol internet, čo by si si myslel a potom robil.....😕Isto by si nepísal do Rudého Práva,,,,,
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO
Doporučuje se dohled moderátorů

PříspěvekZaslal: st prosinec 31 2025, 7:25    Předmět: Citovat

Vojín Kefalín , čo je to prípadne ?
EKKAR

PříspěvekZaslal: st prosinec 31 2025, 10:12    Předmět: Citovat

kulikus napsal(a):
Uhodily mrazy. Ráno po zapnutí klíčků do polohy 1 čas na palubce ukázal 0:0, došlo k jeho resetu. Startér velmi líně ale nakonec úspěšně nastartoval motor auta.
Edit: při jakém palubním napětí se zresetuje palubní čas? Dimníval jsem se, že musí dojít k odpojení baterie. Pokud však její energie postačila k nastartování...?
Je to někde na hranici 8V, na který je nastavená vnitřní reference resetovacích obvodů. Já jsem si po zjištění, že při -5°C už Drobek točí veeeelice váhavě radši zajel koupit new Banner Bull 62Ah, doma jsem ji "dotlouk" nabíječkou na 15,5V a za chvíli ji jdu do auta před barákem vyměnit. Ta předchozí je totožná značka i typ, taky 62Ah - a bez jedinýho problému mi sloužila 8 let, dokonce jsem z ní přes kabely startoval v -10°C 2litrovej dehťák v ještěrce Toyota. Ale 8 let je 8 let, beru to tak, že má nárok. Jinak do všech škodověnek, co parkujou mimo garáž, vřele doporučuju kupovat baterky větší než původní 37/44Ah - doslova "co se vleze do kastlíku", protože rezervní ampérhodiny majitel docení právě v těchhle nebo ještě větších "únorovejch" mrazech - baterky 55Ah, 62Ah nebo ještě větší kapacity krásně točí a motory s nima startujou, zatímco majitelé těch samejch vozů, ale s originální velikostí baterky smutně čumí na svoje umřelý vozítka ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mahoney

PříspěvekZaslal: st prosinec 31 2025, 11:41    Předmět: Citovat

Nevím jak u Fabií, ale u Felicií bývaly často příčinou vylámané konektory přístrojové desky, zezadu přístrojovky (z výroby málo cínu a studené spoje, otřesy se to časem vylámalo). Stačí přepájet.

Kdybys měl tak malé napětí na baterce že by se ti vynulovaly hodiny, tak bys ani nerozsvítil kontrolky, natož abys otočil startérem. Spíš se to mrazem někde ve spoji odpojilo.
BOBOBO

PříspěvekZaslal: st prosinec 31 2025, 12:01    Předmět: Citovat

Jedině u cikánů . Jedna felda odešla při 400tis . na korozi a druhá při 300 slouží bez chyb po 25 letech od výroby perfektně . Zase jen kecy .
EKKAR

PříspěvekZaslal: st prosinec 31 2025, 18:17    Předmět: Citovat

Bobši, brzdi. Vím o tom něco jinýho - a nejspíš odjinud, než ty. Feliny patřily do skupiny vozidel, který vyjížděly z AZNP/Das Schade Werke Junge Bunclau BEZ VÝRAZNÝ PROTIKOROZNÍ OCHRANY - prostě se jich ještě netýkalo celokastlový zinkování, takže je rez žrala jak vopice voříšky. A hodně se u nich stávalo, že při výměně čelního skla nepozornej mechoš během demontáže, když se sklo z těsnicí gumy vydloubávalo nejčastějc šroubovákama, někde tím šroubovákem propíchnul nebo protrhnul celoobvodový těsnění, ve kterým ještě felina čelní sklo měla - následně tím defektem prosákla voda, v zimě samozřejmě se solí a rez napadla ten obvodovej "límec" okenního otvoru v kastli. Dokud pod sklem nezačal "kvést" lak, nedala se ta koroze poznat - ale voda tou dírou v těsnění tekla mnohem dřív - a za palubkou měla nejkratší cestu do pojistkový a relátkový "skříně", kterou má felina stejně jako její předchůdce fanouš, nad nohama spolujezdce zespoda pod palubkou. A tam dokázala udělat DÍLO - několik takovejch solí vyvolanou korozí sežranejch desek jsem měl v rukách, oprava byla možná jen když se to jako rakovina chytlo v úplným začátku, jak se to rozšířilo, podežralo to měď na desce a tím byl s ní definitivní konec, sloupávaly se spoje a musela se shánět jiná "pojistkovka" z vrakáče ...

A doplnění mýho předchozího postu - dneska jsem tu starší Bannerku podrobil prohlídce, má zřetelně nafouknutý boky, jak jí nabobtnaly separátory, takže by už určitě dlouho nevydržela, ale zespodu na dně jsem našel datumovku z výroby samotný pixly - a ukazuje datum 06/14, neboli dobu před 11,5 rokem! A protože nepředpokládám, že by se tyhle nádoby lisovaly s nějakým extra velkým časovým předstihem, dá se usuzovat, že i tu baterku nevyrobili o nějak extra delší časovej úsek pozdějc. Každopádně, i kdyby to nebylo ani 10 let, tak i těch 8 let služby je skutečně dost ...

datumovka banner bull.jpg
 Komentář:
 Velikost:  18.21 kB
 Zobrazeno:  3 krát

datumovka banner bull.jpg

BOBOBO

PříspěvekZaslal: st prosinec 31 2025, 18:26    Předmět: Citovat

Až pojedeš kolem , tak se stav zkontrolovat čelní sklo . Sám jsem ho měnil . Ty seš pohádkář , já jen píši , co zažívám . Tak to je . Zase klapeš pí čoviny , když si někdo něco po s ere sám , tak je ko kot . A to nemá co s feldou robiť . Kecy a kličky .
Mahoney

PříspěvekZaslal: st prosinec 31 2025, 19:11    Předmět: Citovat

EKKARe, tohohle flamíkotrolla nepřevychováš, ani to není žádnej ožrala, ten si to vybral a žije tím (že dělá mezi lidma rozbroje) a je za to dokonce placenej (a není sám). Standardnímu obecnému idiotovi či psychopatovi by nestálo za to věnovat tomu tolik energie.

Jejich metody (těch skupin, co to dělají, není to jen tady) jsou různé a zhusta zneužívají psychologické znalosti... Nejsou hloupí ve smyslu IQ, to mají, ale nemají/mají nízké EQ (emocionální kvocient, tj. citlivost, soucit, empatie).

Těch kvocientů je mimochodem asi sedm druhů.
EKKAR

PříspěvekZaslal: st prosinec 31 2025, 23:06    Předmět: Citovat

Neboj, Bobša znám osobně. Von to je strašně hodnej člověk - a to bez prdele, jenom se nesmí nechat zabřednout do politiku obsahující debaty. V tu chvíli nezná bratra ni sestru, vlastní děti vyžene und vnoučata vydědí, návštěvníky utopí a sousedy zakope ve stodole pod mlat. V politice pro něj prostě pořád bude ten "SSajůs ňéérušýýýýmyj ..." jeden a jedinej správnej.
ferdislav

PříspěvekZaslal: čt leden 01 2026, 0:46    Předmět: Citovat

Bohužel se vždy najde někdo ,kdo do všeho tahá politiku a spor aspoň rozdmýchává
EKKAR

PříspěvekZaslal: čt leden 01 2026, 1:49    Předmět: Citovat

BOBOBO napsal(a):
Až pojedeš kolem , tak se stav zkontrolovat čelní sklo . Sám jsem ho měnil . Ty seš pohádkář , já jen píši , co zažívám . Tak to je . Zase klapeš pí čoviny , když si někdo něco po s ere sám , tak je ko kot . A to nemá co s feldou robiť . Kecy a kličky .
Bořku - všecko hezký v tom Novým roku 2026 a už konečně omez ten chlast ... Jinak kolik mi bylo, když jsem poprvé pomáhal tátovi na autě vyndávat/zandávat "sklo do gumy" si radši nepřej vědět - bylo to jednociferný číslo. A těch jak fáčkovejch, tak felinovejch "pojistkovek" jsem měl v ruce možná desítky kusů, takže vím, co tam byly nejčastější problémy, a i když felinu jako takovou jsem nikdy osobně nevlastnil, ale najeto s ní jako typem mám docela dost.
Cust

PříspěvekZaslal: čt leden 01 2026, 10:14    Předmět: Citovat

EKKAR napsal(a):
on to je strašně hodnej člověk... V tu chvíli nezná bratra ni sestru, vlastní děti vyžene und vnoučata vydědí, návštěvníky utopí a sousedy zakope ve stodole pod mlat.
Tak to hodnějšího neznám. Smile Tak ať se daří více než v loni.
AZK401

PříspěvekZaslal: čt leden 01 2026, 17:30    Předmět: Citovat

Při pokusu vnutit dvacetiletýmu Peugeotovi 206 vynulování denního počítání km se mi podařilo vynulovat všechno. Protože platím ručení podle najetých km, mám teď dilema - zkusit servis, jestli ten správný stav není někde v paměti?Obávám se, že mě pošlou do značkovýho servisu a pokud to půjde udělat, tak zaplatit víc, než bude ta přirážka na pojistném. Při poslední STK to mělo 167 000 km, teď 137.

Neznáte nějakýho stáčeče tachometrů? Třeba by mohl jednou zafungovat obráceně.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Auto - Moto technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: