Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 34954 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út prosinec 30 2025, 11:58 Předmět:
Tak k tomuhle jsem se nikdy nepřinachomejtnul, můj Ferda už měl bošácký hranatý zapaltrafo s tímhletím vším zaintegrovaným v sobě (vývozní model ´91 s jednobodovým vstřikem BOSCH Monomotronic), černá kostka cca 10x10x10cm našroubovaná na pravým podběhu a propojená jen vn kabelem se střední jímkou víčka rozdělovače, veškerý ostatní káble vedly do další placatý krabice našroubovaný před řidičem na přepážku za motorem = ŘJ. A ta už se dala čipovat, akorát že na úrovni čiptuningovýho pravěku = musela se vypájet hlavní paměť s palivovou mapou, vymazat, nahrát novej soft a zapájet zpátky ... Chiptuning přes OBDE zásuvku byl sci-fi. A to ještě prej údajně první série měly EPROMku mazatelnou UV, já už tam měl modernější EEPROM, která šla smazat v programátoru ... Takže já měl v TP motor 135B = papírově 40kW a lambou řízenej kat, ale uvnitř byly písty s plochým dnem bez zahloubení (z typu 135A) - takže komprese 9,5 a v sání vstřikovač určenej pro golfa. Cuproniklový svíčky BRISK, modrý kabely TESLA Blatná, filtry MANN, no lítalo to hezky - na válcích naměřeno 57kW. Zajímavý - na "trojbodový" svíčky to nechtělo jet, střílelo to do vejfuku a přechody otáček stály za vyliž zádel - jak s BRISKama, tak s CHAMPIONkama stejný tepelný hodnoty. Na STK nebylo co řešit, typ motoru zvenku seděl, emise byly díky regulaci lambdou taky v cajku - a co je v ŘJ za soft tenkrát ještě nikoho nezajímalo (dneska U NÁS už jdou i po tom, aby soft v ŘJ byl originální fabrikou schválená = digitálně podepsaná verze). Bohužel, sežrala ho rez - když jsem ho v prosinci 2012 vez do Moravský na šrotiště, byly prožraný podběhy, prahy i spodky dveří - všecko, co se na něm v roce 2004 dělalo nový a pečlivě přepečlivě zatíralo protikorozní barvou, tak stejně během těch pár let totálně zrezlo ... Přitom na motoru bylo od GO asi 80-90 tisíc a šlapal jak formule ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A byla v tom ta MBA810, o níž je tady řeč? Protože jestli ne, tak proč to tady vlastně všecko píšeš? _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3 ... 18, 19, 20
Strana 20 z 20
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.