Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8372 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: po prosinec 29 2025, 13:25 Předmět:
Hele notebooků z kontejneru mám doma asi deset, nejstarší s i5 2410; nic staršího už ani domů netahám. C2D, Celerony a podobné tam nechávám _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: Apr 22, 2006 Příspěvky: 343 Bydliště: Hradec Králové
Zaslal: po prosinec 29 2025, 15:48 Předmět:
To já bych jeden využil na diagnostiku k autu, ale žádné vyhozené u nás nenacházím. Kód pro balíkovnu/zásilkovnu vygeneruju, když bude nějaký za symbolickou cenu k mání
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8372 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: út prosinec 30 2025, 15:25 Předmět:
Mám nějaké docela fórové Lenovo s i3 8xxx (teď nevím číslo z hlavy) a docela kvalitně postavené HP s i5 7200. Oboje má 8 GB RAM a M2 disk. Vše vyhozeno nesmazané, nainstalované. Samozřejmě jsem tam natáhl čisté jedenáctky.
Co máš ty z kontejnerů nejnovějšího? _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: út prosinec 30 2025, 17:02 Předmět:
Vono u tech mobilnich cpu asi budou docela vyraznejsi vykonovy rozdily i proti desktop cpu, takze sice to muze bejt klidne core gen 8, ale kdyz to je limitovany malym TDP, tak tomu pri vetsi zatezi na vic jadrech rychle dojde dech a bude na tom hur jak plnotucny desktop core gen 2...
2004 Příspěvky: 20988 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: út prosinec 30 2025, 17:20 Předmět:
Abych se přiznal, mám taky Acera, kterému upadl přívod od konektoru k desce. Překlenul jsem to kousky lícny, když se to hýbe, ať to aspoň pořád funguje. Ale dostat se ke konektoru, to znamená vykuchat noťas do mrtě a podruhé už bych to dělat nechtěl, jenže to bych přišel o jediné počítadlo s i-Link portem pro kopírování z digitální kamery (ostatní počítače doma už 1394 nemají). Jak se znám, tak do týdne, co se ho zbavím, budu toho Acera potřebovat.
Já to taky takhle opravoval a aby se to neopakovalo tak jsem ten konektor "utopil" v tavné tyčince. _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Zaslal: st prosinec 31 2025, 0:18 Předmět:
Bych trochu varoval pred pouzivanim tech vybufetenych ojetych SSDecek. Ted sem zrovna vyndal ze skrine Crucial SSD v4 32GB, ktery jsem kdysi dostal od kamarada na opravu, tehda sem to poresil updatem FW a zformatovanim (secure erase) celeho disku a SSD krasne rychle fungoval. Ted jsem si vzpomnel, ze bych z nej neco potreboval prehrat a ejhle, CRC error pri cteni souboru. Filesystem je jeste videt. Tak jsem pustil HD tune a cely 20% sektoru z prvni poloviny disku je vadnych. Cekal bych, ze pri kvalitnim wear levelingu bude ta distribuce KO sektoru uplne rovnomerna. Predpokladam, ze po zformatovani zas pujde chvili pouzivat, ale uz se tomu neda verit. Mozna vytvorit mensi oddil pouze na 2/2 disku. Jako ted o nic nejde, muzu to hodit s klidem do popelnice, ale mohlo by byt hur. Zejmena tady Hubert se divil k cemu by kdo chtel tocivy disk, tam se vam tohle jentak nestane...
Crucial SSD v4 32GB-error map after 2 years without power.png
Zaslal: st prosinec 31 2025, 0:42 Předmět:
No otazka, kolik ta doba retence je, tim se zrovna vyrobci moc nechlubi. A myslim, ze bude i dost zavisla na tom, kolik ma dana bunka za sebou erase cyklu a jaka je to technologie. Obecne cim mene nanometru a cim vice prepisu, tak tim lze cekat kratsi retenci. Mam tu nake stare SSD kdy se tomu jeste snad ani nerikalo SSD a ty maj pamatovaka v pohode.
Nevim kolik mel tenhle SSD total host writes, protoze s update FW se smazal i SMART...
Zaslal: st prosinec 31 2025, 1:47 Předmět:
To je zajimave, pri kazdem dalsim pruchodu skenovani klesa pocet necitelnych sektoru, jakoby se FW snazil ty data nejak opravovat, ze 497 erroru jsem ted na 391. Zrovna ten soubor, co sem chtel precist, tak zatim stale nejde. Mozna kdyz mu dam par hodin cas na napajeni, tak se zotavi...
Zaslal: st prosinec 31 2025, 5:15 Předmět:
Hodiť do koša alebo dať nepriateľovi do PC. Mám tu takýto SSD. Po každom formátovaní to vyzerá lepšie, ale použiteľné to nieje. Chybné sektory sa vracajú za krátky čas, takže keď tam aj niečo nahrám, tak za pár týždňov je to zasa nepoužiteľné. A to som skúšal aj vynechať chybnú časť na začiatku disku a urobiť oddiel ďalej.
Ak je pár MB na začiatku dobrých, dá sa disk použiť ako diagnostický s DOSom. Na windows (ani 98 ) to už nieje. _________________ Globálne otepľovanie je spôsobené masívnou zástavbou a rúbaním storočných stromov. Kamene namiesto trávy tiež prispievajú k otepľovaniu.
Mám nějaké docela fórové Lenovo s i3 8xxx (teď nevím číslo z hlavy) a docela kvalitně postavené HP s i5 7200. Oboje má 8 GB RAM a M2 disk. Vše vyhozeno nesmazané, nainstalované. Samozřejmě jsem tam natáhl čisté jedenáctky.
Co máš ty z kontejnerů nejnovějšího?
Nejnovější mám tenhle Acer, u nás na vsi zase takový výběr není. Dal jsem do něj z jiného šrotu trojkovou I5, nový SSD, RAM zvedl na 8GB, nahodil W11 a je z toho cestovní stroj, který můžu s klidným srdcem nechat válet na hotelu. _________________ Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Ja podobne ulovky po vycisteni a rozchozeni davam na aukro, treba od korunky - zarizeni zachraneno a jeste prijde mala kompenzace za cisteni/zprovozneni
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.