Zaslal: so prosinec 27 2025, 17:33 Předmět: Tesla Máj 2
Dobrý den, tak jsem ho teda rozebral že bych se zkusil podívat na ten potenciometr hlasitosti, tak jsem s ním předtím tehdy kroutil že jsem si teď všiml že tam leží jentak odpadnuté dráty co vedou k transformátoru, ale před matičkou která ten potenciometr drží je nějaká věc co je tam tak napevno že s tím hnu akorát trochu dostran nebo vůbec, má to smysl zkoušet nějak na sílu vytahovat
Zaslal: so prosinec 27 2025, 17:51 Předmět:
A taky, když se mi mírně pootáčí spodek magického oka (plast), nevadí to? Taky je trochu jak by ohořelé (v jednom místně vevnitř černé), ale do poslední chvíle fungovalo.
Zaslal: so prosinec 27 2025, 17:56 Předmět:
Dutou hřídel mám sundanou, úspěšně jsem od toho ztratil šroubek ale ten snad najdu, ale na bodu 4 jsem se právě zasekl, páčil jsem to kleštěma a z druhé strany scvaknuté svěrákem a nic, jenom mírně do stran to jde, to válcové ložisko je asi co se mi tam právě zaseklo
Slovo "vyměnit" bych použil až po pokusu o opravu, i když ho šlo tehdy koupit snáz. I potenciometr se dá opravit...i jeho vypínač. Akorát to není tak hned, že.
Zaslal: so prosinec 27 2025, 18:25 Předmět:
No rozdělat jsem ho zkusil, něco se tam točí, ale ta tyčka proti obalu nejde, ani taťka nevěděl jak ho rozpohybovat, mám tam dodvnítř nalít olej? Nic jiného mě nenapadá.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.