Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 34913 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: st prosinec 24 2025, 15:59 Předmět:
Tak jsem si myslel, že už se do Vánoc ani nezasměju, ale stalo se skutkem.
Předevčírem navečer přijuchal synátor z Údolí Opic s novou taburetkou s úložným prostorem a já se na ni po obhlídce ulakotil taky - k TV na podložení noh ideální velikost. OK, včera ráno jsem se sebral, zajel do Údolí Opic, navštívil krám nejmenovanýho severskýho řetězce s nábytkem und kvartýrbižu, došel jsem k regálu na kterým úplně nahoře = cca 2,5m vysoko trůnila ona kýžená věc a když se bleskově přiblížil jeden člen personálu odhadem věkem rovnej synátorovi, o tu taburetku jsem ho požádal.
Jaký bylo moje překvapení, když mi po juknutí do čehosi, co připomínalo historickej palm, zahlásil že mi ji prodat nemůže, protože je poslední! A na udivenej dotaz, co to zas je za blbej vejmysl odporující zdravýmu rozumu mi opáčil, že to je "jejich vnitřní směrnice". Co já vím, tak už v minulosti se nad tímhle problémem dost diskutovalo a dokonce došlo k soudu, kterej vynesl jednoznačnou judikaturu - prodejce nesmí zákazníkovi odmítnout prodej posledního kusu zboží na prodejně i když se jedná o kus vystavenej s výjimkou případu, kdy prodeji brání závažný okolnosti typu závada danýho kusu bránící v jeho plným využívání nebo třeba nekompletnost příslušenství v balení. Což jinak odpovídá podobný skutečnosti, jako by to byl § platnýho zákona - protože to je právně závaznej výklad. Argumentoval jsem, že nějaká taková směrnice je jim proti platnýmu zákonu naprosto k ničemu, protože už svým zněním porušuje platnej zákoník, jenže týpek byl neoblomnej, mlel furt to jedno, ale nakonec z něj vypadlo, že jeden kus by ještě měli mít volnej na skladě v prodejně stejnýho řetězce v Lanškrouně - vzdálený zhruba 20km a že mi je schopnej učunit na něj rezervaci. OK, nas.ranej jak žumpa jsem souhlasil, sed do auta a pro tu taburetku si dojel. Na krámě v Lanškrouně mi velice ochotná paní taburetku namarkovala, převzala keš a ve finále mi sdělila, že mám kliku, že jich dostali jenom 20, šly velice rychle na odbyt a že tahle je opravdu poslední VYSTAVENÁ Z KRÁMU ...
Jo - tak v jednom krámu prodat poslední vystavenej kus nešlo, v druhým mi podobně poslední kus ještě s úsměvem prodají ??? Svět se fakt v prdél obrací ...
Ale to ještě není všecko.
No nic, byl jsem rád aspoň za to, taburetku zabalenou v pytli z netkaný textilie jsem strčil do auta a doma při prohlídce po vybalení jsem zůstal čumět jak Puk. Že i takovejhle kus nábytku je "Mejd in šmejd=PRC" by mě fakt nenapadlo - ale už vůbec bych si nemyslel, že ho dělal nějakej pidlovokej nebo možná i nějakou veselou šťávičkou nebo práškem důkladně navátej PRCák a že by tohle mohlo projít nějakou výstupní kontrolou. Posuďte sami - fotky spodku taburetky mluví samy za sebe. Fakt nezbejvá, než se smát - i když se jednomu chce brečet ...
fotka1.jpg
Komentář:
spodek na první pohled
Velikost:
273.87 kB
Zobrazeno:
6 krát
fotka2.jpg
Komentář:
trošku zvýraznění
Velikost:
273.92 kB
Zobrazeno:
2 krát
fotka3.jpg
Komentář:
zvýraznění jinak
Velikost:
275.87 kB
Zobrazeno:
2 krát
fotka4.jpg
Komentář:
už se ani nedivím ...
Velikost:
225.36 kB
Zobrazeno:
0 krát
_________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8361 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: st prosinec 24 2025, 16:28 Předmět:
Třebovský vševěd napsal(a):
...špalek o ničem, resp. o tom, co by normální člověk popsal třemi větami...
Neměl ses nechat odbejt a hnát to vejš a do televize!
Jinak nechápu pointu, co vadí na tom, že ty špunty nejsou v přesných rozestupech... Je to jen podnožka. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: st prosinec 24 2025, 20:25 Předmět:
Nj, Hubertus aby neměl blbý kecy. Ta dřív koupená má totiž ty špunty naprosto pravidelně do 6-úhelníku a navíc je má i ve stejný rovině, zatímco ta moje je má různě vysoký (2 jsou víc vytrčený z roviny podstavy), takže při sednutí na ni má člověk pocit, že se kejklá. Po svátkách ji pojedu reklamovat - a na just do toho krámu v Údolí Opic, protože do toho lanškrounskýho to mám skoro 2x tak daleko a navíc přes dost vysokej hřeben (rozdíl v převýšení tras je 45 vejškovejch metrů na dálce 9,5km proti 205 vejškovým metrům na 16,5km - jeden průjezd, takže obojí potřeba počítat 2x) - a v jejich "Obchodních podmínkách" je zmínka o možnosti reklamace v libovolný pobočce řetězce, když už teda tolik chtějí trvat na tom svým vejblitku ...
kejki napsal(a):
Ty bys třeba chtěl šablonu aby to bylo pravidelně. Ve skutečnosti to lidem je jedno a levnější je udělat takhle.
Každej normální řemeslník i kutil to podle nějaký šablony nebo aspoň rozměření udělá - i když to normálně není vidět. Prostě normálního člověka by hanba profackovala že by se posral jak Alík, kdyby to měl takhle zprasit. Ale jak vidno, PRCák už pod dojmem vlastnictví celosvětovýho výrobního monopolu sere i na tohle. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Nov 10, 2009 Příspěvky: 2898 Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7
Zaslal: st prosinec 24 2025, 21:49 Předmět:
Hele, viděl jsem sešívané barevné ponožky, uvnitř byl přes celou délku 1,5 cm široký šev, plný nití a 80% recenzí bylo kladných.
Prostě to lidi kupujou. A pak chceš něco vyrobené na Evropana a cena tě porazí, protože už máš zafixovanou tu hladinu masové nekvalitní výroby.
Zaslal: st prosinec 24 2025, 22:08 Předmět:
Tie nožičky sú ako pripináčiky, stačí vytiahnuť a zastrčiť kde treba. To by som reklamovať nenosil. Keďže to bol výstavný kus, tak možno niekto jednu šlohol, a narýchlo tie ostatné nejako rozmiestnily... _________________ Globálne otepľovanie je spôsobené masívnou zástavbou a rúbaním storočných stromov. Kamene namiesto trávy tiež prispievajú k otepľovaniu.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8361 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: st prosinec 24 2025, 22:18 Předmět:
Hele, jasně že by to šlo. Ale z EKKARa si nikdo prdel dělat nebude, von jim TO POŘÁDNĚ VYTMAVÍ a nenechá to tak! A vo tom to je. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: st prosinec 24 2025, 22:45 Předmět:
kejki napsal(a):
Hele, viděl jsem sešívané barevné ponožky, uvnitř byl přes celou délku 1,5 cm široký šev, plný nití a 80% recenzí bylo kladných.
Prostě to lidi kupujou. A pak chceš něco vyrobené na Evropana a cena tě porazí, protože už máš zafixovanou tu hladinu masové nekvalitní výroby.
No laciný to zrovna nebylo - 850 vočí! _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Oct 11, 2008 Příspěvky: 6582 Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha
Zaslal: čt prosinec 25 2025, 0:27 Předmět:
Být tu ještě moje máma, řekla by ti: máš už léta, mohl bys mít rozum.
Poslední kus na krámě nebývá poslední náhodou - zhusta mu něco je. Osahaný, poprskaný, poškozený, nekompletní, vrácený… Takový kus si neprohlédnout důkladně ještě před koupí, to je koledování si o problém.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3 ... 43, 44, 45
Strana 45 z 45
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.