Založen: Mar 12, 2008 Příspěvky: 3153 Bydliště: Považie - Vorošilovo
Zaslal: pá prosinec 12 2025, 22:49 Předmět:
Je to bežná schéma OTF z tých rokov. Nič svetoborné. Bežné zapojenie a princíp TVP. Na to Ti stačí aj schéma Planára a bárs akej TV z toho obdobia. Všetko bolo rovnaké, až na pár detailov, ktoré na funkciu isto nemajú dosach...
. Ja tú SERVIS INFO nemám, ale verím tomu, že by som to opravil......
P.S. Skús aspoň popis poruchy....
- nejde vôbec?
--odpaľuje poistku?
- dlhý nábech?
- posunutý obraz?
- vlnenie obrazu?
atď.....
Nemám žadnou poruchu. Prostě mám nedotčenou a nikdy nepoužitou desku a sháním k tomu i original dokumentaci.Na té radiohistorii to nejde stáhnout a majitel webu nereaguje. Ano, je to úplně stejné zapojení jako v C468... ale o to mi jaksi nešlo.
Zaslal: so prosinec 13 2025, 9:56 Předmět:
448-ka samozrejme vychadzala z Planara, (445), no mala iste zmeny v zapojeni. Vybavujem si frekvencnu syntezu namiesto napatovej ako to mal Planar 445, a tusim este nejake zmeny v dekoderi farieb? Nemam zoskenovanu TI, no nasiel som aspon zoskenovanu schemu. Mozem to niekde upnut, lebo sem to nevojde.
Pravdepodobne mam aj papierovu TI 69 , no musel by som hodne intenzivne pohladat.
Děkuji, ale já schéma mám. Ta televize byla úplně stejná jako C468. K C468 mám i celou dokumentaci. Ale chtěl jsem prostě poprosit, zda někdo nemá sken, případně, jak píšete i papírovou TI69. Tedy originální k té C448.
Oproti zmiňovanému C445 (Planar) je tam více změn. Jiný mikropočítač, jiný teletext, jiný kanálový volič (frekvenční syntéza), jiný NF konec, v obvodech zvuku je tam navíc korekce (MDA4290) a v rozkladech je navíc obvod korekce podušky. Ještě se vyráběly verze 467 a 466, kde byl modul zvuku stereo.
Omlouvám se, jestli jsem svoji prosbu špatně upřesnil / definoval. Sháním originální TI k originální nepoužité desce. Protože i ta deska samotná v tomto stavu je dnes rarita. Nechci nic opravovat, nebádám nad tím, jak to bylo zapojené.
Co s tou deskou budu dělat v budoucnu, nevím a teď neřeším... jestli ji nějak částečně zprovozním, vytahám nějaké měřící body, nebo z toho budu bastlit retro CRT televizi...
Opravdu moc prosím o tu originální TI69. Samozřejmě jsem ochoten za skenování nebo i papírovou formu zaplatit, uhradit náklady atd. Snad jsem to upřesnil a moc děkuji.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.