Zkusila jsem to wine stáhnout v práci a naistalovat. Windowsový programy přes to šly spustit, ale u čistě DOSových to psalo, že si mám nainstalovat DOSBOX. No a tady doma, na stejné verzi Linuxu mi nejde spustit nic, wine hází chybu:
kód:
002c:fixme:actctx:parse_depend_manifests Could not find dependent assembly L"Microsoft.Windows.Common-Controls" (6.0.0.0)
wine: could not load kernel32.dll, status c0000135
Oba jsou 32, ale asi tu nemám nainstalovanej nějakej balík, kterej v práci mám. Přiznám se, že netuším, ve kterém slackwarovském balíku hledat kernel32.dll a Microsoft Windows common controls.
Edit: Na netu jsem našla radu, smazat konfiguraci .wine, to nepomohlo.
Zaslal: st prosinec 10 2025, 21:29 Předmět:
Slackware som kedysi pouzival a toto boli presne problemy, pre ktore som odisiel. Nefungovali veci, s ktorymi inde nebol problem, zavislosti realne existuju, ale nie su formalne popisane...
Spolu s instalačním balíkem jsem si stáhla i soubor závislostí, je jich 144. V práci mám asi nainstalovanej Slackware celej, tady jsem některý balíky, co mi přišly zbytečný, vynechala. No nic. Ještě zkouším zkompilovat dosbox-x, má to být lepší dosbox. Normální dosbox má zdrojáky 1,3 MB, dosbox-x 119 MB, tak to aby byl pozlacenej.
Edit: Jinak s těma závislostma jsem se zatím vždycky nějak popasovala. Když mi třeba pro abiword chyběla knihovna pro psaní z prava do leva, tak to napsalo, že tam chybí, tak jsem ji doinstalovala. Ta mi při instalaci základního systému přišla zbytečná. Když kompiluju něco ze Slackbuilds, tak tam jsou ty nadstandardní závislosti vypsaný, tak si to postahuju a zkompiluju předem. Nebo když chybí něco standardního, co mi přišlo zbytečný instalovat, tak to napíše už při konfiguraci a doinstaluju to. Tady jsem vzala hotovej balík ze stránek wine, no tak u něj je prostě problém se závislostma dost blbě řešitelnej. Jedině projet všech 144 a porovnat s tím, co mám nainstalováno.
Jedině projet všech 144 a porovnat s tím, co mám nainstalováno
holt, kto chce kam
Dosbox-X je fork originál Dosboxu - ak tam nefakčí pôvodný, tento bude asi padať jedna radosť, je tam toho na nastavenia dosť.
V linuxe je ešte dosemu, môžeš skúsiť ten.
No, alebo potom už plnú emuláciu x86, napr. Bochs (pomalý, zato má debugger, dokáže k .vhd pristupovať CHS (ak image vznikol z prastarých harddiskov)); ďalej QEMU, VirtualBox od Oracle, ap.
A potom ešte MAME, ten emuluje ešte aj kazeťák pôvodného IBM PC, sneženie CGA a podobné kraviny
Tak DOSBOX-X při kompilaci v PALASMu nespadne, ale PALASM se restartuje a DOSBOX-X v logu žádnou chybu nehlásí. Gordikon hlásí poškozený soubor stejně jako v původním DOSBOXu. Takže žádná změna k lepšímu.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.