Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9399 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: so červenec 02 2016, 11:38 Předmět: Motorový filtr (mikrofiltr) u vysavače
Zajímala by mě jedna věc, na výstupu z vysavače mám mikrofiltr. Mění se jednou za pět sáčků (v balení je vždycky novej). Použitej je vždycky černej jako bota. Je to prach z uhlíků a motoru obecně, co jej zabarví do černa, nebo je to prostě mikroprach co projde běžným sáčkem a ten je černej?
Založen: Feb 21, 2011 Příspěvky: 3557 Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)
Zaslal: so červenec 02 2016, 11:43 Předmět:
Nejspíš obojí dohromady. Mám to taky tak, vysavač AEG Vampyr více jak 15 let starý, ale uhlíky (i ložiska) původní. _________________ [size=9]Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Kdybys vzal šuplerou nový a Tvoje uhlíky, zjistil bys, že rozdíl skončil na těch mikrofiltrech. Dlouhý jsou na to dost, aby se mohli zkrátit klidně i o půl centimetru. U našeho vysavače je vstupní filtr do motoru čistý a vstup do turbíny je pokryt šedivým prachem.
Ať nezakládám nový vlákno, je tai zmínka vo vampýrovi, jeden mám, mimo toho že ležel dlouho ve sračkách (snad ale né vyloženě ve vlhku), pořádně sem to vyfoukal a nechal 10minutovým během na zahradě profoukat se a vysmradit ten strašnej kekel Tak ovšem na plnej výkon regulátoru mu kolísají votáčky. Tipuju dobře vojetý uhlíky?
Jo a, nemám teď do něj sáčky, tak nevim jak to má vypadat; před motorem je takovej foch, tam příde právě zaháknout jenom ten sáček, nebo má motor eště před sebou mít nejakej jemnej filtr, co mi tam chybí?
Založen: Feb 21, 2011 Příspěvky: 3557 Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)
Zaslal: ne listopad 30 2025, 19:20 Předmět:
Do Vampyra patří sáčky AEG Gr. 28.
Sáček je kartonovou "přírubou" nasunut od držáku u vstupu (díry v odlápěcím). V prostoru pro sáček je před turbínou v držáku nasunut obdélníkový molitanový filtr tloušťky cca 5mm, Funguje jako poslední záchrana, aby nevlítl do motoru bordel z protrženého papírového sáčku. Z toho důvodu doporučuju používat sáčky z netkané textilie a ne papírové.
Mimochodem, můj Vampyr je stále funkční bez jakéhokoliv servisu, nebo zásahu, pouze se mění pytlíky a použídá se jako hlavní vysavač v domácnosti. Už má přes 25 let. _________________ [size=9]Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Vono je to podle mě ai přídavná filtrace právě proti jemnýmu prachu, co projde ai pytlíkem. Jo, látkový vydrží víc a jsou líp prachotěsný, to už sem zjistil u poloprůmyslovýho párksajda kerej sem našel před lety u konťáku, s ustřiženou šňůrou, jinak plně funkční Napřed sem používal bez ničeho, ale to bylo naprd. Papírovej pytel lepší, textilní ideál, saje kdejakej stavební bordel při vrtání/po sekání, a úplně v pohodě, takle už prakticky nepráší.
Dá se to nekde koupit hotový (vony to bývají často spíš filcy, jak molitany), bo mám v nouzi neco spáchat z toho molitana?
Nicméně přednostně musim vyřešit to kolísání votáček, asi ho budu muset kuchnout a ty uhlíky zkontrolovat, no co už.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 20076 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: ne listopad 30 2025, 21:18 Předmět:
Já toho Parksajd cyklóna mám v dílně. Když je banán s netkaný textílie plnej, tak s ním chvíli třepu nad popelnicí až se tou dírou vysype. Občas se musí do díry šáhnout prstem a vydloubnout chumel hadrovejch a prachovejch cucků. Obyčejně vydrží tak 3 cykly. A ten středovej filtr na sání turbíny při každým vyklepání banána vemu zevnitř vzduchovou pistolí cca 4 bary až přestane prášit. Ale já tam nemám molitán ale kulatej papírák podobnej třeba filtru na Jawa20. A tryskou pistole profouknu z obou stran turbínu. Taky vyletí kupa prachu. Divný, přes ten papírák by snad projít neměl. _________________ Jirka
Teď co majou párksajdi textilní pytle za něco kolem stováku ~tři kusy v balení prakticky ve stále nabídce, tak to neřeším. Vono to není úplně optimální do tohodle vsavaču, pytel je větší, nenaplní se celej atd., trochu hůř se nandává na tu sací trysku, ale srát se s >5 kg stavebního aj. bordelu a vysypávat, bych se na to mohl . Tech 30 vočí při všech nákladech na ty montáže se ztratí asi tak, že pět minut svačím a už to zákazníka stojí víc, jak ten jeden pytel. Nejspíš ai to vysypávání by bylo dražší, než dát novej, a eště z toho takovejch sraček, fakt ne
Pytel na motoru jasný, taky chce aspoň vyklepat, ale už to není jak přetím, dyž sem ve vsavaču neměl nic, tak byl komplet milimetrovou vrstvou sraček. Prostě malý částečky vznikavší při vrtání/sekání sou tak lehký, že je to neodstraní, neodstředí se, nese je to skrz motor (ten z toho musí byt nadšenej a zase ven.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 20076 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: ne listopad 30 2025, 22:30 Předmět:
Tak já penzista s nahodilejma kšeftama, (jen když se mě náhodou chce) už počítám trochu jinak než výdělečně činnej 360 na hodinu.
Já jsem koupil banány v balení 10 ks ale je to asi na jinej Parksajd, o cca 15 cm vyšší kýbl a máš pravdu, na tu zahnutou vstupní trubku se to nasazuje opravdu k vopupínkování.
Jo a ty banány maj existovat i na zip. Podobný jako na zahradním vysavači/foukači. Jeden jsem už viděl na předváděčce, ale jestli se to dá koupit a kde, netuším. Ten babán byl z nějakýho trochu chlupatýho tkanýho hadru, podobný pytlům na truhlářských piliňákách. _________________ Jirka
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.