Zaslal: so listopad 29 2025, 11:34 Předmět:
Já již dlouho používám na svlíkačku drátů nejraději tyto kleště. Nepoškodí ani ty nejjemější drátky, pokud se správně nastaví přítlak, jinak na dutinky mám tyto.
Zaslal: so listopad 29 2025, 11:48 Předmět:
Djoo, original Weidmuller Stripax. Jsou bozi, mame je v praci a pozdeji jsem si je koupil i domu. Da se s nimi delat opravdu vsechno, od jemneho teflonu az po vnejsi obal tencich CYLY kabelu. Ale obavam se, ze zdejsi osazenstvo za ne nejspis nebude chtit vyplaznout 2500+ Kc...
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 20075 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: so listopad 29 2025, 15:15 Předmět:
Od tý doby, co jsem koupil v Lidlu tyhle potvory, tak na žádný jiný sdrhovačky do průřezu 2,5 mm² už ani nešáhnu. Jsou podstatně lepší než tyhle, co se tady prodávaly kopie už za bolševika jako Tona. _________________ Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Naposledy upravil Celeron dne so listopad 29 2025, 16:54, celkově upraveno 2 krát.
Zaslal: so listopad 29 2025, 16:50 Předmět:
Odkaz na extol není platný (a jinak mi na DuPonty přijdou trochu těžkotonážní). Pokud jde o kritiku IWS-2820M, tak všude se o nich v popisech píše, že jsou určeny pro občasný servis a nikoliv "sériovou výrobu". Samozřejmě, že bych je mohl časem nahradit lepšími, ale při mých potřebách...
Trh svlíkaček je tak velký, že si opět připadám jako naivní mladík. A cenový rozsah sto až deset tisíc (když nepočítám profi stacionární stroje do sériovek, ale jen ruční nářadí)! Stačil by mi nějaký "nižší střed" (mezi 500 a 1000Kč, pro těch svých pár případů ročně), za předpokladu, že na nich lze nastavit délka oholení nižší, než 5mm. Na některých dražších (zejména Knipex) vídím stupnici od 2..3mm, otázkou je, jestli oholení na malé délce skutečně funguje. Asi bych volil ty pejskovité, provedení Tyrannosaurus rex se mi instinktivně nelíbí.
Naposledy upravil judeware dne so listopad 29 2025, 17:24, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: so listopad 29 2025, 17:01 Předmět:
Já je pokusně vzal z ali a po prvním pokusu letěly rovnou.
Kupoval jsem asi něco podobného v GME a to je takový střed. Obdobu těch černých od Luboše máme v práci a jsou o třídu lepší...
Zaslal: so listopad 29 2025, 18:21 Předmět:
Vždycky jsem si při maloobjemové práci vystačil s menším kobercákem, ale když bych našel kompromis mezi cenou a kvalitou, vezmu spešl kleště. Pět let před Smetanou zaznamenávám další pokles zrakových schopností.
Něco ve stylu, který uvedl Radek z NJ, máme ve firmě téžžž. Ujdou, ovšem pod 5mm délky oholení se nedostanu. A tenké lankové vodiče jsem s nimi holit nezkoušel. Stupnici, která začíná na méně, než 5mm, má Knipex PreciStrip16, z levnějších např. Yato YT-22753. Jinak je většina pejskovitých cejchovaná od pěti (šesti) mm.
Zaslal: ne listopad 30 2025, 16:13 Předmět:
Když nebudu spokojen s IWS-2820M, tak povýším. Ohledně svlíkaček (pro tvorbu kabelážžž s DuPonty důležitých) nejsem rozhodnutý. Drahotu nevyužiju a pejskovité jsou většinou na jedno brdo, lhostejno, zda jde o Milwaukee, WEICON, YATO, YOKARI, FUJIYA, či Knipex. A všechny mají stupnici délky oholení od 5mm.
Nečekaně zajímavě vypadají bezejmenné z lapert.cz (trochu kopie těch Weidmuller). Stránky ve mě ovšem důvěru nevzbuzují. Ten lapert je nějaký překupník z Číny? Tytéž kleště existují též na temu.
Na stejných stránkách se vyskytují i jakési LAOA LA822510 (pejskovité provedení), Jinak o nich platí to samé co o těch kvaziWeidmuller. Vyhlížejí dobře, mají nastavitelný přítlak a inzerují délku oholení od 2 do 20mm.
Má někdo dobrou zkušenost s tím temu?
K těm bezejmeným jsem dodatečně našel název "Stripax Pinza Pelacables Calibres Awg 32-7 Lion Rage".
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.