Zaslal: čt listopad 27 2025, 20:46 Předmět:
Na pozici, kde je kondík na 16V samozřejmě žádné nebezpečí nehrozí. Ale - můžeš (úplně) vyloučit, že při této činnsti, si přitom nešáhneš i tam, kam nemáš?
A jak píše kolega výše: Co tě vede k výměně právě tohoto kondíku? Jen to, že na NETu se píše: "Vyměňte všechny kondíky"? _________________ Honza - kokúň
Zaslal: čt listopad 27 2025, 20:49 Předmět:
kokun napsal(a):
Na pozici, kde je kondík na 16V samozřejmě žádné nebezpečí nehrozí. Ale - můžeš (úplně) vyloučit, že při této činnsti, si přitom nešáhneš i tam, kam nemáš?
Proto radši v zapnutém stavu nic se nesnažím měřit ale radši náhodně měním ve vypnutém stavu když vím že se ničeho nemůžu dotknout
(Cituju protože odpovídám na různé části zprávy)
...a merkur (ikdyž tam nevím co s ním, kondenzátory na nějakém z těch tří modulů jsem měnil (ikdyž za staré) a nepomohlo, obraz se pořád klepe)
Pred nejakým časom som riešil rozhádzaný obraz na TV Pluto.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=90856
Problémom bol zlý kontakt bežca trimru P2 na module S. Asi bol po rokoch zoxidovaný. Len som ním trošku pohol a hneď chytil kontakt a obraz sa zosynchronizoval.
Zaslal: čt listopad 27 2025, 21:32 Předmět:
Zjistil jsem že nějak nedokážu pracovat se systémem soukromých zpráv, dokonce mi ta zpráva teď někam zmizela, tak píšu sem, EL34, mám už objednané tamto bez obalu, ale děkuji.
Ale ty si neuvědomuješ to (co se ti tady všichni snaží říci), že největším nebezbečím (pro laika) je to síťové napětí - tedy těch 230V∿
No ale když mám ten přístroj vypnutý a měním v něm kondenzátor na 16V by mi nic hrozit nemělo ne? Přímo do 230V hodlám v blizké době tak akorát zapojovat žárovky, jak říkám, trafo mám spíše dobudoucna.
Zaslal: pá listopad 28 2025, 14:07 Předmět:
Já moc zase ale nějaké improvizované zařízení do 230V moc teď dělat nehodlám, akorát kdybych někdy se snažil spravovat nějaký starší televizor asi bych musel nějak zkusit reformovat ty kondenzátory kdybych neměl všechny do toho televizoru kupovat úplně nové
To že nemám dělat úplné hovadiny se síťovým napětím mě už vyškolil 486 počítač, při ohýbání kontaktů vypínače aby dobře fungoval jiskry a zkrat až na chodbě, kleště jsem měl jenom z celkem dost tenkou izolací (nevím co mě to tehdy napadlo, a jsem rád že jsem ještě tady, v tu chvíli jsem si vážil života jako nikdy)
Zaslal: pá listopad 28 2025, 15:54 Předmět:
jo jinak, ten pocitac to prezil, jenom jsem musel vypinac nahradit cokoladou takze nemuzu vypinat, a jeste mi pri vymene baterie odesel modul co pocita cas, ted z neho pisu
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strana 8 z 8
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.