To by právě problém být mohl, těch SCHUKO je všude dost, i bez víček. Chci to za oddělovací toroid, něco jako je na první fotce.
Galvanicky oddělené zásuvky na výstupu za trafem sice nemají kolík připojen nikam, musí být ale propojeny mezi sebou. Co se dívám tak mám snad všechny napájecí kabely SCHUKO kompatibilní, ale co když se mě časem dostane do ruky něco co tam nepřipojím, nevím.. Tak bych tam dal radši zrovna klasiku.
To by právě problém být mohl, těch SCHUKO je všude dost, i bez víček. Chci to za oddělovací toroid, něco jako je na první fotce.
Galvanicky oddělené zásuvky na výstupu za trafem sice nemají kolík připojen nikam, musí být ale propojeny mezi sebou. Co se dívám tak mám snad všechny napájecí kabely SCHUKO kompatibilní, ale co když se mě časem dostane do ruky něco co tam nepřipojím, nevím.. Tak bych tam dal radši zrovna klasiku.
To už je na využití/použití zariadenia... Ja z "oddelováku" už pripojenie na PE či nejaké iné pospojovanie neriešim... práve to spojenie s PE "môže" spôsobiť problém.... a už nie si v izolovanej sústave! - si spojený cez PE ! ...A PE niekde v rozvádzači je pripojený na PEN.... A si tam - kde si bol pred použitím oddelováku... jedným potecnciálom si spojený so "zemou" či neutrálom...
A prepojenie "kvázi" PEN/kolíku - medzi viacnásobným prepojením zariadení za oddelovákom má aký význam, keď sú všetky v izolovanej sústave? - Jedine ten, že nebudú medzi sebou "KOPAŤ" nejakým bezvýznamným prúdikom medzi kovovými skrinkami...
PE ze sítě půjde připojit jen na krabici, kde to trafo i s filtry bude umístěno. Na oddělených zásuvkách už samozřejmě připojeno nebude, to je mě jasné že bych si zrušil to galv. oddělení.
Četl jsem právě o tom, že ty výstupní kolíky mají být propojeny mezi sebou z důvodu poruchy připojených zařízení. Kde by ale muselo nastat to, že v jednom zařízení se šlusne na kostru jedna strana napájení, v jiném by musela přijít do kontaktu s kostrou druhá strana napájení. Pak zaberou pojistky v těch zařízeních, bez propojení už nikoliv, a to by i pěkně kopalo. Je to sice situace porovnatelná s výhrou ve sportce ,ale tak jsem to prostě četl.. Je to uvedeno někde v normách? Netuším..
Každopádně všem díky za podněty, dám tam nakonec to černé SCHUKO s TME z odkazu výše..
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.