Omlouvám se, že tady dávám odkazy, ale myslím si, že po poznání, že z Číny jdou dálkově napadnout střídače, to už funguje u robovysavačů. Články nevypadají jako výplod někoho co tomu nerozumí. Jsou dva o tom samém akorát jinak zpracované. Docela by mě zajímalo co na to odborníci tady. Já tomu moc nerozumím.
Tady a tady _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 34685 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: pá listopad 07 2025, 22:14 Předmět:
No co - jdeo to, jestli chceš dovolit, aby tvůj kvartýr měl digitální kopii na nějakým tvý kontrole absolutně vzdáleným PRCáckým serveru včetně toho, aby se majitel toho serveru respektive entita ovládající spojení mezi robotickým vysavačem a tímhle datovým úložištěm kdykoliv dostala k tvýmu heslu domácí wifiny, kdykoliv mohla tenhle kus domácí elektroniky vypnout a pravděpodobně i zapnout a případně dálkově řídit tak, aby tys to nedokázal ovlivnit a zastavit (snad) jedině 5kg kladivem ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Založen: Mar 12, 2008 Příspěvky: 3132 Bydliště: Považie - Vorošilovo
Zaslal: pá listopad 07 2025, 22:35 Předmět:
Dnes som si to čítal v práci a čudoval som sa tomu, že sa tomu čudujú..... Však už pred asi 5-rokmi sa prevalilo, že aj LED žiarovky, ovládané diaľkovým, sú občas aj vlastne kamery, LG a SAMSUNG tiež mali prúser, že aj keď ich TVP sú ,,vypnuté", tak aj tak môžu do ,,siete" odosielať zábery kamery v TV a aj zvuk..... Skrátka: Iná doba! 1984!!!!
Ale jak se bránit? Koupím si spotřebič a jako spotřebitel samozřejmě to vůbec netuším. A jako odborník který o tom něco ví to mám předem zkoumat? Nebo rovnou kupuji s tím, že mě to bude špehovat? _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Zaslal: so listopad 08 2025, 7:08 Předmět:
Tak ono tě to špehovat nemá jak než přes tu tvou wifi síť. Zkus se mrknout do svého routru (nevíme jakého) a projet veškeré nastavení a povolení přes různé porty.
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8577 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: so listopad 08 2025, 7:44 Předmět:
Mohu potvrdit, u Smart TV, které jsou připojené na síť WiFi mají i hlasové ovládání. Mají tedy mikrofon a připojení. Co dodat? Nakonec jste při instalaci samotné Tv zaškrtli "bezvýznamný" souhlas s podmínkami které slouží k personalizaci a "vylepšení" funkcí sloužící výrobci......A to jsme jen u TV. Já osobně jsem našel osazený slot se SIM v řídící jednotce a zase SMART pečící trouby!! _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
...jako odborník který o tom něco ví to mám předem zkoumat? Nebo rovnou kupuji s tím, že mě to bude špehovat?
B je správne.
p32 napsal(a):
Tak ono tě to špehovat nemá jak než přes tu tvou wifi síť. Zkus se mrknout do svého routru (nevíme jakého) a projet veškeré nastavení a povolení přes různé porty.
Si fakt neskutočne naivný, keď si myslíš, že v routeri niečo uvidíš, alebo zakážeš. Napríklad komunikačný program Skype vo svojich začiatkoch fungoval spoza rooterov a firewallov zo zabezpečených lokálnych sieti, odkiaľ teoreticky nemal fungovať. Potom ho kúpil Microsoft a začala éra online aktualizácií Windowsu, aj keď nechceš. Všetko je deravé a vo všetkom majú svoje zadné dvierka tajné služby. A v čom nemajú, s tým bojujú, jak Čína s Gúgľom a USA s Huaweiom. Ak sa špehovacia telka nepripojí cez tvoj router, tak sa pripojí cez susedov, alebo cez tvoj smartfón, alebo cez smartfón tvojej vnučky, keď k vám príde na návštevu a z nudy si bude skrolovať rílsy na tiktoku.
Hlavně jsou tyhle IoT zařízení nejčastěji připojené k nejlevnějším TP-Linkům, které jsou asi v 80% domácností hned za vchodovými dveřmi.
Samozřejmě že se k jeho vlastnictví nikdo nepřizná
https://pctuning.cz/article/usa-se-priblizilo-zakazu-routeru-tp-link
ale největší strach mají z vysavačů.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.