Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 34693 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: po listopad 03 2025, 21:20 Předmět:
Když on hlavně "hájend-mech" usuzuje přesně podle poučky "Podle sebe soudím tebe". Celý jeho hodnocení je pak samozřejmě ovlivněný jeho neodstranitelným mentálním problémem ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Ale tak, i zajímá. Ale nějak to po těch drátkách nejsem schopný vysledovat. Ale kvůli mně se s tím nekresli. Mě vystrašilo to tvoje IQ. Mám obavy, že bych to stejně nepochopil.
Já měl nahrávání řešené digitálkami (se sedmi melodiemi), od kterých se mi sepnulo relé pro napájení kazeťáku (Diamant) a odpočítal to nastavený časovač. Používal jsem 120 minutovou kazetu, takže hodina se nahrála.
Když on hlavně "hájend-mech" usuzuje přesně podle poučky "Podle sebe soudím tebe". Celý jeho hodnocení je pak samozřejmě ovlivněný jeho neodstranitelným mentálním problémem ...
Tak nesrovnávej a ukaž nějaký vlastní výtvor.
Já mám dnes jiné možnosti a jsem o více než čtvrtstoletí mladší, tak se s Danhardem srovnávat nemůžu a ani se o to nesnažím.
Dnes je prostě jiná doba a 95 procent funkcionality je v softwaru, který není vidět. Takže není moc co srovnávat
GPS_Board_vII.jpg
Komentář:
Pro ukázku můj malý hobby projekt - řídící jednotka hydrofoilu s bluepillem a GPS.
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 7091 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: út listopad 04 2025, 11:11 Předmět:
Před lety jsem se taky rozšoupnul. Kus je v procesoru, kus v HW. Komunikace po RS485 Modbus. Synchronizační jednotka pro VN spínače. Vstupy, výstupy, komunikace galvanicky odděleny. Ultrarychlé provedení, s δt do 10 ps. ECL logika.
Moja otazka ohladom logickej funkcie a fotky nebola kvoli reverse-engineeringu, ale chcel som sa pokusit urobit logicku funkciu, ktoru vas obvod reprezentuje. Dratky ma zatial nezaujimaju.
Z tej neostrej tam vidim nejaky komparator adresy 7485-ten tipujem bude spustat a vypinat nahravanie-prehravanie, dekoder 1-10 7442, dve PROM 74188 a 74287, tie ostatne je tazko precitat. Zatial neviem, kde su klopne obvody alebo RAM reprezentujuce pamate casu a preddelicku.
EDIT dakujem za osrrejsiu fotku, stale popis funkcie a/alebo tlacidiel by pomohol.
Založen: Mar 05, 2007 Příspěvky: 6408 Bydliště: Jesenice u Prahy
Zaslal: út listopad 04 2025, 14:52 Předmět:
Tlačítka:
týdenní / denní cyklus
zobrazení času ON
zobrazení času OFF
nastavení hodiny
nastavení minuty, oba nastavení dne v týdnu
nastavení inkrement - tlačítko
Paměť je tam RAM SN7489N a ten lesklej brouk je MH7400.
PROM MH74S287 "program" MH74188 dekodér displeje
Krystal je "hodinkovej" 32,768kHz
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 2 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.