4x6x2 mm při 150 A? Ten proud je stálý nebo špičkový (po jakou dobu)? A co vývody?
Hmm....to se hezky odpaří, pokud dojde k jakékoliv závadě. Už zase frikulínští "marketéři" ignorují fyzikální zákony - ale že mě to překvapuje.
Jo a proč neustále tajíš ten konkrétní typ?
Já ho netajím, jsou to teprve vzorky z nulté výrobní série. V obchodě to nekoupíš, ještě to nemá prodejní označení.
Ani to není frikulínké, je to produkt renomované firmy. Jenom ten technologický skok je jako od elektronky k tranzistorům. Největší problém je, že to potřebuje větší sílu mědi. 70um z JLCPCB je málo.
Id=100A je trvalý při teplotě na povrchu pouzdra 85°C, 150A je při 25°C
Špičkový je cca 250A.
Vypnutí toff je víceméně podle budiče. Takže když je dobře uděláno řízení, tak se to při zkratu vypne dřív než vzniknou čoudíci
Mě to zajíma ze tří důvodů:
1) Můžu přepínat baterie pod plným zatížením - přepnutí by mělo být hluboko pod 1us
2) okamžitá ochrana při zkratu na výstupu (motor je ve vodě)
3) Za ušetřenou váhu chladiče na Si MOSFETu můžu přidat 1 akupack navíc
HF_Tech: no dělej si co chceš, já bych touto cestou nikdy nešel.
Vymýšlení extravagancí - nota bene ještě sériově nevyráběných - je takřka vždy špatně (přibývá kurvítek, špatná až nulová pozdější opravitelnost atd.).
Holt těch 35 let praxe na vlastních nohách a předtím ještě zaměstnání člověka docela naučí pokoře. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 7146 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: po listopad 03 2025, 17:54 Předmět:
Já se s podobnými blbinami taky hraju. Jen na vysokém napětí, takže u mě ne GaN, ale SiC. Aktuálně umím spínat 12 kV/ 35 A za cca 15 ns (H most), záleží na kapacitě zátěže, omezení je někdo kolem 8 ns technologií. A dokonce to umím i stejně rychle vypnout. A umím i pulsy, které trvají jen 50 ns, klidně s opakovačkou 1 MHz. A to že to je něco co není běžné, normální, no co, větší zábava. Taky jsem dojednával u Wolfspeedu, aby mi dodaly čipy, které nejsou komerčně dostupné.
Jo celé je to na klasickém PCB v SMT (ušetřím pár ns). Jen cestičky jsou z tlustší mědi... Indukčnosti kabelů neprotestují.
Pokud je to skutečně hraní, proč ne. Taky jsem kdysi rád objevoval "nové světy", když na tom v podstatě nic nezáviselo...
Ale nelze od toho očekávat systematickou dlouhodobou spolehlivost, opravitelnost atd.
Navíc je tu jeden rozdíl: pokud se pořád pohybuješ v podobném prostředí jako onehdy v meandrech Vltavy, tak máš experimentování víceméně v popisu práce. Já už dlouhodobě (jak profesně, tak soukromě) naopak sázím na jistotu a vždycky se mi to vyplatilo. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 7146 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: po listopad 03 2025, 19:20 Předmět:
Jasně, do domovní instalace to není. Ale těsně před napadením Ukrajiny to chtělo ode mne koupit ruské "Los Alamos". Bohužel, umřeli mi díky Putinovi dva projekty na kterých jsem strávil hodně let. Druhý byl pro Roskosmos.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.