Zaslal: st říjen 29 2025, 21:21 Předmět:
Ještě mě napadá jedna věc jak se mnou vydrbává foťák - zkus mrknout na jakém kanále je wifi. Jestli nejsi někde mimo povolený region. Můj foťák nevidí sítě nad kanálem 11. Tady by pravděpodobně nenabídl kotel ale připojení k SSID vůbec...
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4677 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: čt říjen 30 2025, 8:22 Předmět:
Signál je silný dost, routr je nastavený na max. Kotel je od něj cca 4m přes cihlovou příčku.
Kanál byl nastavený na AUTO, zkusil jsem č.6 a stejné, vrátil jsem to na AUTO. V okolí není podle WiFi Monitoru v tabletu vidět žádná další wifi. Je to na vsi a nejbližší dům s wifi je cca 100m. takže rušení se nekoná, tam je slabý i signál pro telefony.
Dík všem za rady, teď už je to na prodejci. Až to vyřeší dám vědět čím to bylo. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Je možné, že se ten ESP nesnáší s routerem. Mám podobný problém s "profi" výrobkem s ESP. Náhodně se odpojí od routeru nebo když se router restartuje a už se nepřipojí. Vždycky musím k tomu krámu dojít a odpojit ho z elektriky, pak se chytne a zase třeba půl roku jede bez problémů.
Od prodejce bych žádný zázrak nečekal. Prohlásí, že to s většinou WiFi routerů funguje a nejspíš se pokusí připojit kotel na hotspot ke svému telefonu nebo 4G modemu. Jestli to pojede, tak jen doporučí vyzkoušet jiný WiFi router.
Zaslal: čt říjen 30 2025, 10:54 Předmět:
Dodává se to prý z Polska a hodně lidí na tento kotel nadává. Jestli mají pravdu, tak to neumím zhodnotit, ale výrobce je ze Srbska a tam na to mají docela rozsáhlou servisní síť.
Zajímavé je dost to, že v žádném manuálu není ani zmínka o tom, jak nastavit to wifi. Přitom to musí mít nastavení a volbu v tom menu na vlastním kotlu jak na tiskárně s wifi.
Zaslal: čt říjen 30 2025, 11:05 Předmět:
V tom mauálu co dávají ke kotli je o wifi minimum. Jen jak jí zapnout a vypnout, jinak nic. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Zaslal: po listopad 03 2025, 18:25 Předmět:
Dnes ráno proběhla "konference" s výrobcem ze Srbska přes WhatSap. Wifi nerozběhali, že se na to musí podívat nějaký jejich IT servis. Kotel prý vidí a vidí i to, že je off-line. To mě docela překvapilo. Jen je mi divné, jak ho mohou vidět, když je off-line. Ale taky to může být chyba v překladu. A že to budou během několik dní řešit.
Povedlo se jim odhalit příčinu, proč po pár minutách spadl do chyby a zhasl. Byla špatně umístěná teplotní sonda. Byla výš než měla a nedostatečně k ní mohlo teplo. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.