Zaslal: čt říjen 23 2025, 14:17 Předmět: CD player harman/kardon HD 710 zajímavost
Občas ze sportu přihodím na aukru na nějakou zajímavost a takhle se ke mě dostal zmíněný kus. Po zapnutí do sítě bez reakce na ON/OFF, změřil jsem napětí - ta jsou O.K. a tak mě napadlo, že by to mohl být vadný mikrospínač(moc jsem tomu nevěřil protože jsem ho stiskl mockrát), zkusil jsem ho nahradit (zatím jen na drátkách) a ejhle, ožilo to. Teď ta zajímavost - je tam 15 mikrotlačítek a ANI JEDNO nespíná. Objednáno spolu s nějakými jinými ∏čovinami v TEMU, uvidím jak to dopadne po výměně a napíšu zprávu. Přehrávač vypadá téměř nepoužitě, čistý, neošmataný, téměř bez známek používání, jsem napjatý jak to dopadne.
Zaslal: čt říjen 23 2025, 15:17 Předmět:
Robil som jeden rackovy CD prehravac a tam spinace nespinali tiez. Niektore mozno po 20 stlaceniach zacali trochu nieco robit. Bolo to kompletne na vymenu.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19912 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: čt říjen 23 2025, 15:40 Předmět:
Jestli tam jsou tyhle mrchy, tak se vůbec ničemu nediv. Strašnej šmejd, hlavně ty zprodukce posledních 15 let, třeba v mikrovlnce se vnitřek rozpadne na korozi.
Zajímavý ale je, že ty samý byly v VHS rekordéru Tesla VM 6465 (licence Philips) a ty jsou funkční ještě po 40 letech všecky. Měl jsem tři vraky a jako zdroj ND už pomalu dochází. _________________ Jirka
Já pokud mám vůbec uvažovat o mikrospínači (ve smyslu aby fungoval normální dobu), tak zásadně kupuju Omron.
Psát tady něco o PRCákovi dále kombinovaném s nejhorším překupníkem zvaným Temu technik snad ani nemůže. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Jestli tam jsou tyhle mrchy, ...
Zajímavý ale je, že ty samý byly v VHS rekordéru Tesla VM 6465 (licence Philips) a ty jsou funkční ještě po 40 letech všecky.
Tak cca na 150% to nebylo to samé. Nebo si vážně myslíš, že když něco na pohled vypadá stejně, tak to stejné je (navíc po oněch 40 letech "pokroku" směrem do (!) )? _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Vadí Ti, když někdo (nejen já) napíše pravdu, nebo se snaží uvést věci na pravou míru?
To snad ne.....já myslel, že jsi technik (abych parafrázoval Tvůj nedávný výrok směrem ke mně). _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Nejhorší chování mají mikrospínače v odporové matici, tam stačí jejich přechďáky (svody) aby vyvolávaly nedefinované funkce.
Kdysi jsem měnil na zesilovači=receiveru SONY, preventivně všechny.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19912 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: čt říjen 23 2025, 20:47 Předmět:
JirkaZ napsal(a):
Vadí Ti, když někdo (nejen já) napíše pravdu, nebo se snaží uvést věci na pravou míru?
Nevadí. Jen nechápu, co tě tak rozrušilo na faktu, že na pohled stejný mikrospínače z posledních cca 15 let stojí za velký H a ty samý 40 let starý jsou dodnes funkční. _________________ Jirka
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.