Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 34583 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út říjen 21 2025, 17:37 Předmět:
Warťase 328 měl kdysi dávno vedoucí Jednoty v dědině, kde jsem vyrůstal. Měl to označení vyvedený v chromovaným písmu přímo vzadu na čele a šlo o obdobu mladoboleslavský Škody Felicia - byl to kabriolet 2+2 s výměnnou střechou, buď laminátovej hard-top nebo plátěná stahovací se "slídovým" okýnkem vzadu. Chodil jsem kolem toho auta 4 roky denně do školy a ze školy, protože ho parkoval u zásobovacího vchodu sámošky Jednota hned u cesty. Pamatuju si ho právě kvůli tomu jinde neviděnýmu číselnýmu označení - kromě toho to auto mělo naprosto unikátní zbarvení, kromě megatuny chromu na mřížkách a lištách totiž bylo (už tenkrát!!! - psala se polovička "sedmdesátek" !!!!!) bárbínovsky růžový ...
Lukas-Peca napsal(a):
Já jsem dokonce viděl spartaka, který měl dvě řadicí páky - jednu pod volantem a druhou na podlaze. Z toho by EKKARovi bzíklo.
Nebzíklo. Kdo někdy předělával šaltrpáku u spartaka/oktávky/felicie na podlahu ví, že když se vyndala ta pod volantem, zbyla tam na sloupku vošklivá díra po tý otočný objímce. Někdo to řešil chromovaným zaslepovacím "špuntem", někdo holt nechal na místě znefunkčněnou kompletní páku. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Naposledy upravil EKKAR dne út říjen 21 2025, 17:42, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8323 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: út říjen 21 2025, 17:44 Předmět:
Asi tak. Jinak šlo zřejmě o Wartburg 312-300
Ale EKKAR viděl 328, tak to bylo 328 a basta. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Růžová ne že by byla k vidění všude, ale u W311 se občas dala potkat. Originál z fabriky. U nás v ulici stával růžovo bílý 311 kombi. Nevidím na tom nic extra.
Podle mě jsi potkával W312. Vzpomínky nebývají úplně spolehlivé. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Tenhle má evidentně čelní sklo z pozdějšího T-601 = hranatější. To co jsem léta potkával ale mělo kompletní čumák včetně čelního skla a dveří jak amputovanej z tohohle - až na to, že to mělo ten výměnnej hard-top a na zadku číslo typu. Vypadalo to spíš jako tohle - s výměnnou střechou. A ano, jak píše Tomáš o tom "jeho" růžovým, i tenhle když měl hard-top, tak ta laminátová střecha byla bílá. Celtová šedočerná - netuším jak moc origo nebo vyrudlá sluncem. Bylo mi mezi 6 a 10, tu "328" vyblejskanou pod šíkmo zleva doprava nahoru situovaným chromovaným nápisem "Wartburg" si právě pamatuju jako velice výraznej element. A vzadu pod nárazníkem placatej, vodorovně položenej konec vejfuku s takovou "tlapkou" nebo "mušličkou" otočenou směrem k silnici, takže odstřik olejovejch kapek z něj byl směřovanej dolů, ne přímo dozadu - to si ještě vybavuju. Nedokážu vyloučit, že to jiný typový číslo byl nějakej individuální počin majitele, přeci jen "vedoucí Jednoty" v tý době byl někdo jako "malej zelinář" nebo "malej řezník" a ti jak známo, chudobou netrpěli. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19922 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st říjen 22 2025, 8:41 Předmět:
Ta 313 měla chladič až za motorem? Soused měl 311 a pak 353, jako mladej jsem mu občas pomáhal auto mýt, ale na tenhle detajl se už nepamatuju. _________________ Jirka
Je to tak, bludy bývají velice podrobné.
Ta tlapka na výfuku byla u kulatých Wartburgů běžná. U 353 už byla jenom rourka. Logicky, k tomu hranatýmu tvaru by to bylo jako pěst na oko.
Celeron: Jo, za motorem. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zaslal: st říjen 22 2025, 16:25 Předmět:
Celeron napsal(a):
Ta 313 měla chladič až za motorem? Soused měl 311 a pak 353, jako mladej jsem mu občas pomáhal auto mýt, ale na tenhle detajl se už nepamatuju.
Chladič za motorem měla ze začátku i 353 ... Vrtule byla poháněná od kliky vepředu na motoru řemenem a pak od předku dozadu vedeným dlouhým hřídelem nad hlavou válců. Uspořádání, který jsem nikdy nechápal, protože úplně staví na hlavu možnost náporovýho chlazení motoru. Až v průběhu výroby 353 to někoho v Eisenachu napadlo obrátit ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8323 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: st říjen 22 2025, 20:20 Předmět:
ransom napsal(a):
Je to tak, bludy bývají velice podrobné.
Tak. Něž by přiznal, že si to vycucal z prstu aby dělal chytrého, tak se za chvíli dozvíme i značku cigaret z popelníku... _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: st říjen 22 2025, 22:10 Předmět:
Starej Zářeckej nekouřil a jeho stará taky ne. Teda aspoň co já vím tabák ne ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.