Na starší počítač je vhodný právě Linux Mint nebo Puppy Linux.
Pokud stačí prohlížení internetu a přehráváné videa, tak pak už není ani potřeba hledat dál.
Manželce jsem na starší noťas jebnul Mint. Přesně za tímhle účelem, aby to mihla používat na chatě. Po dvou dnech přišla, že na ni internet mluví anglicky. Chvíli mi trvalo, než jsem rozklíčoval, co tím myslí - Firefox je v anglické lokalizaci. Je aktuální, odstranění a nová instalace nepomůže. Lokalizaci má podle systému, ten je český. Když dám stáhnout jazykový balíček, tvrdí že není připojený k internetu. Přitom je, normálně surfuje jak vzteklej.
V podstatě všecky moje pokusy s Linuxem za poslednich pětadvacet roků vedly k rychlému návratu k Windows... _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Jistěže.
Čímž se dostáváme k tomu, že nainstalovat cokoli v Mintu, pokud to není přímo z jeho repozitáře (tady se stáhne soubor tar.gz) je úkol pro hackera. Hrabání v konzoli mě absolutně nebere. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Tady to je k nenalezení. Mint není příliš konfigurovatelný.
Proč se každá blbá změna nastavení (formátování flashky, vytvoření bootovacího disku etc) musí potvrzovat administrátorským heslem? To je ono slibované desktopové pohodlí pro běžného uživatele? _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zjevně od toho čekáš něco jiného než jakýkoliv unix obecně nabízí. nZměna se musí potvrzovat, protože měníš filesystém a na to nikdo jiný než admin nemá právo. Ve woknech flashkám udělili výjimku, u HDD je to to samé.
ransome, nic ve zlém, ale mám pocit, že moc nevíš, která bije a že to bez jakékoliv snahy o změnu či zlepšení se netušíš oněch 25 let.
To, že něco vypadá jako něco jiného (Linux jako widle) neznamená, že je to totéž.
Prostě viz první odstavec mého podpisu.
Jen na okraj: v mém okolí používá Linux více jedinců. Z toho bych zmínil tři, z nichž dva bych nazval počítačovými analfabety a ten třetí (znalejší) je krátce po přechodu z widlí. Všichni jsou spokojeni. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Mint nevím, ale ten Xubuntu provozuju na virtuálním počítači s 1GB a funguje dobře. Má obsazeno 524MiB. Když použiješ nějakou starší a třeba 32-bitovou verzi, bude to chtít nejspíš ještě míň.
Akorát mi teď dochází, že při instalaci to chce víc paměti nebo nějaký swap. Tak je třeba si s tím trochu pohrát. Ale po instalaci už je na 1GB v pohodě.
A v těch "nemoderních" zase čím dál víc stránek nefunguje, protože jsou spatlané pro ty "moderní". Teď nedávno třeba přestal fungovat google v linksu. Naštěstí duckduckgo v něm ještě funguje.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 2 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.