A určitě taky víš , že český Rum je odjakživa z brambor . Musíš se ještě moc učit .
Rum je z třtiny, ty asi myslíš tuzemák, ale ten není na pití, ten je na Vánoce do cukroví. No ale tobě je to asi jedno, z čeho to je, klidně z drožďá, hlavně když to teče a máš po tom "nadhled".
Založen: Feb 25, 2008 Příspěvky: 20269 Bydliště: Rychnovsko
Zaslal: pá říjen 17 2025, 13:19 Předmět:
O čem ? Syntetického etanolu jsem stáčel v Semtíně cca 50 kubíků obden . Pak se z něj na koloně odstraňovaly lehčí příměsi , sám jsem si odnesl domů 2 kanystry acetonu , a po vyčištění to někteří i pili . Na vojně někteří i brali lihobenzin . Já to měl do Sportu v Klatovech přes plot , tak mi stačila Plzeň .
Kořalky vznikají vždy z lihu a ten v potravinové chemii z cukru , který zase může být v čemkoliv , z čistého máme vodečku a potom dva druhy . První má v sobě bordel z kvašení a ten druhý má bordel , který tam přidáme . To je vše , velmi staré pod Sluncem .
Dtto na celé ploché kouli jezdí automobily a nikomu ani nenapadne říkat že to nejsou auta , pokud nejsou z Dojču . Podobné je to i Rumem . V Čechách se vyráběl z bambor a tresti .
Stejnětak , jak nyní vyrábí Jelínek pravověrnou moravskou slivovici .
Spíš mi odpověz na toto .
Založen: Aug 17, 2010 Příspěvky: 2842 Bydliště: kousek od Zlína
Zaslal: pá říjen 17 2025, 14:10 Předmět:
Jo, jenže v 80.letech to byly aspoň 40%, nyní sotva 37,5% a "zvláště jemná" 35%, super.Není nad pravou slivovici 50%(ne tu břečku z Vizovic za ni vydávanou).
Na VŠ nám přednášel politickou ekonomii externista z ministerstva plánování. Když mluvil o úpravách maloobchodních cen, povídal, že je potřeba vzít do úvahy různé vlivy a okolnosti. Že když se řešilo jak to udělat aby se méně chlastalo, tak se zdražil tuzemský rum. Spotřeba rumu sice klesla, ale stoupla spotřeba cukru. Tuzemský rum se průmyslově vyráběl z melasy což byl odpadní produkt zatímco doma se vyráběl z cukru a to byla základní potravina a dotovaná. _________________ Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Co říká AI:
- Pravý rum: Vyrábí se z cukrové třtiny. Lze použít melasu (vedlejší produkt výroby třtinového cukru), šťávu z třtiny nebo třtinový sirup.
- Tuzemák: Jedná se o lihovinu vyráběnou z lihu, který se získává z různých zdrojů, často i z cukrové řepy. Tento líh se poté smíchá s rumovou trestí, případně barvivy a dalšími dochucovadly, čímž se vytvoří produkt, který se nazývá tuzemák, nikoli rum. _________________ Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 2 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.