Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

nabízím vlašské neloupané ořechy výměnou za něco užitečného
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
RX-20

PříspěvekZaslal: út říjen 14 2025, 20:44    Předmět: nabízím vlašské neloupané ořechy výměnou za něco užitečného Citovat

nabízím vlašské neloupané ořechy z letošní sezony výměnou za něco užitečného, například postarší elektronické součástky nebo výrobu mechanických dílů atp.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal22

PříspěvekZaslal: út říjen 14 2025, 20:51    Předmět: Citovat

Jsem zájemce, co by bylo zajímavé?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jenicek

PříspěvekZaslal: út říjen 14 2025, 21:02    Předmět: Citovat

Ahoj, klidně bych taky nějaký ořechy vzal. Napiš jaký součástky by Tě zajímaly, ve skládku mám určitě víc kusů součástek než máš ořechů Laughing
Tipuju správně místo odběru Lužany?
Yarda1

PříspěvekZaslal: út říjen 14 2025, 21:27    Předmět: Citovat

Já mohu nabídnout zdarma (za odvoz) ořechy z předchozí sklizně. Tak tři kila (možná víc, mohu zvážit).
Michal22

PříspěvekZaslal: st říjen 15 2025, 11:37    Předmět: Citovat

RX-20 - ještě by bylo dobré, kdybys napsal, kde by ybly ořechy k vyzvednutí.
Jinak můžu nabídnout třeba rezistory Tesla, IC Tesla a další RVHP, tranzistory Tesla, ale i novější (japonské, německé), a pak spoustu dalších věcí, součástek, modulů. Stačí napsat, o co by byl zájem, alespoň rámcově.
Díky

RX-20

PříspěvekZaslal: st říjen 15 2025, 21:47    Předmět: Citovat

jenicek napsal(a):
Ahoj, klidně bych taky nějaký ořechy vzal. Napiš jaký součástky by Tě zajímaly, ve skládku mám určitě víc kusů součástek než máš ořechů Laughing
Tipuju správně místo odběru Lužany?

Mám momentálně asi 80kg ořechů. To je asi dvě třetiny letošní úrody, protože dost je ještě na stromech a něco leží na střeše.
Jaký součástky mne zajímají, těžko dát seznam. Mám tu různý rozdělaný opravy, který váznou protože nejsou náhradní díly. Takže k nim by se mi hodily díly, abych to dovedl do konce.
Například digitální obvody do japonských kalkulaček z 60-tých let. Jsou to nějaký obvody v DIL pouzdrech 14 nebo 16 vývodů. Domnívám se, že to je TTL logika, napájení +5V. Obvody jsou ze série 8NTxxxx.
Pak potřebuju čelní ozubené kolo s pastorkem, takové jako bylo na dětských ručních vrtačkách (kolovrátcích) Igra.
Dále, různé TTL obvody, spíš exotické, nikoliv Tesla.
Dále sovětské tunelové diody, konkrétní typ (neznám teď z hlavy označení, můžu dohledat). Je to pajc tunelové diody amerického Tektronixu. V Rusku ty sovětské pajcy stále mají.
Z nových věcí: SRAM 512K x 8bit v DIL (potřebuju 4 kusy a musí být stejné).
Přímé konektory s rozestupem 125mil (3.175mm), 2-řadé 2x50 pin. S přímými i zahnutými vývody. Nevím, zda Tesla dělala přímé konektory s tímto rozestupem a 2x50 pin. Dnes je dělá EDAC v USA. Potřebuju jich tak 10 kusů.
Dále potřebuju GAL obvody a také sháním software od Lattice pro jejich CPLD, protože Lattice "převezl" spoustu vývojářů, když prodával jejich vývojové toolkity a pak když jich hodně prodal, potichu stahl freeware vývojového software a začal k témuž software licence prodávat. Existují však mezi lidmi z počátku prodeje toolkitů, ještě freeware stejného software. Na netu však není. Jsou tam pouze demoverze. Takže já tu mám Lattice vývojový kit bez software Smile
To jen tak stručně, na co jsem si právě vzpomenul, ale je toho daleko víc, co by se hodilo.
Ořechy můžu někam dopravit na trase Hradec, Pardubice, Poděbrady, Praha, Ústí n.L , Benešov taky občas jezdím. Můžu poslat také balíkovnou.

Doplňuju, součástky, které by se mi hodily:
MC68681, MC68230, MC68H640. Obecně asi všechny obvody do řady Motorola 68K.
Dále obvody PLD od Altera z řady MAX7000, to jsou obvody označené EPM7xxx.
Případně můžu také odkoupit.
adakar

PříspěvekZaslal: st říjen 15 2025, 22:49    Předmět: Citovat

Možno by bolo zaujímavé sem dať foto kvality, tiež pár priemerných otvorených.. Možno uviesť či boli napadnuté antraktózou alebo vrtivkou - alebo si z ešte šťastného kraja.. Prípadne či by boli aj na predaj za nejakú cenu..
RX-20

PříspěvekZaslal: čt říjen 16 2025, 13:53    Předmět: Citovat

Foto ořechů sem určitě dávat nebudu, ani je nebudu fotit. To zabere moc času. Ořechy jsou zdravé, nejsou ničím napadené. Vloni nebyly žádné, protože na jaře zmrzly květy (takové ty zelené šišky). Vloni nebyly ani jablka, ani švestky, ani meruňky. Vše na jaře zmrzlo a nebylo nic. Letos je zase všeho nad míru. Teoreticky by se daly ořechy prodat. Prakticky nikoliv. Můžu rozebrat proč, ale je to úplně mimo téma ebastlírny a tohoto vlákna. Kdyžtak asi někde jinde, pokud to někoho zajímá....
Můžu klidně někomu, komukoliv poslat vzorky, třeba 1/2 kg, za poštovný. Otázka je, jak mi zaplatíte to poštovný.
Zpět k potřebným součástkám, potřebuju je na opravy přístrojů a ty Motorola obvody na můj projekt školního počítače s Motorolou (můžete se přidat, kdo máte zájem a jste schopni v tom reálně něco udělat, ne pouze přičumovat a čekat jak to dopadne)
Very Happy
EKKAR

PříspěvekZaslal: čt říjen 16 2025, 15:33    Předmět: Citovat

Když tebou poptávaný součástky nevlastním a přesto bych nějaký vlašáky chtěl, kolik si řekneš za kilo - teď samozřejmě beru neloupaný, ne čistý jádra. Zásilkovnu bych si zařídil.
A neboj se říct ne, já se prostě jen ptám na možnost.

RX-20

PříspěvekZaslal: čt říjen 16 2025, 18:47    Předmět: Citovat

No dobře, akorát to má dost potíží.
1/ kolik kg to bude? Protože u nás není sběrné místo zásilkovny, jen prťavé ZBOXy ve stojanu. Tam se toho moc nevejde. Ořechy jsou lehké na váhu a tak bedna vychází rozměrově veliká. Teda se musí s bednou na sběrné místo.

2/ z vlákna o Zásilkovně v sekci Nezařaditelné jsem se nyní dozvěděl, že nemůžu ani odeslat, protože nemám IČO ani moderní telefon s apkou. Jestliže si zařídíš zásilkovnu, jak a od koho dostanu potvrzení, že jsem bednu s ořechy opravdu předal na sběrném místě a že ji někdo neukradnul? Můžu poslat balíkovnou přes Českou poštu. Limit tam je asi 12kg ořechů, protože pak už bedna vychází nadrozměrná a pošta ji nevezme.

3/
a to hlavní nakonec: jak mi zaplatíš? Aha? Very Happy
Proto jsem se rozhodnul, že spíše vyměním ořechy za součástky. Z těch více než 80 kg ořechů co nyní mám, vyčlením asi 30 kg pro ptáky (vloni v prosinci a letos v lednu sežrali 30 kg, to jsem jim je vyloupal). Pár kg dám známé. Jedno až dvě kg je pro mne a zbytek, pokud se nepovede udat, rozdat, vyměnit za něco užitečného a co ptáci nesežerou, skončí příští podzim v kotli na pevná paliva. Sice ořechy čoudí, ale jako palivo jsou výhřevné. Je to drsný, je to jídlo a pálit jídlo se nemá. Moc jiných možností ale není.
EKKAR

PříspěvekZaslal: čt říjen 16 2025, 19:27    Předmět: Citovat

Tak postupně:
RX-20 napsal(a):
No dobře, akorát to má dost potíží.
1/ kolik kg to bude? Protože u nás není sběrné místo zásilkovny, jen prťavé ZBOXy ve stojanu. Tam se toho moc nevejde....
Sběrný místo je v hodně místech, třeba hodně obchodů funguje jako výdejna/sběrna zásilek pro Zásilkovnu. Hlavně ty o tom ani nemusíš vědět - protože ses tam s tímhle druhem služby nesetkal. Je potřeba se podívat na jejich web, tam je mapa, kde se při postupným přibližování ukazujou jednotlivý provozovny se Zásilkovnou spolupracující. Rozměry a váhu zásilky určuje jako daný maxima tarif, kterej se objedná.

RX-20 napsal(a):
2/ z vlákna o Zásilkovně v sekci Nezařaditelné jsem se nyní dozvěděl, že nemůžu ani odeslat, protože nemám IČO ani moderní telefon s apkou. Jestliže si zařídíš zásilkovnu, jak a od koho dostanu potvrzení, že jsem bednu s ořechy opravdu předal na sběrném místě a že ji někdo neukradnul? ...
S tím IČEM je to blbost, já taky nemám IČO a Zásilkovnu běžně používám. Buď tě někdo oblbnul, nebo ses podíval na nesprávnou část jejich webu. Ale šmatlafoun je nutnej - to ano, bez něj to dost dobře nejde. Registrace do systému Zásilkovnu vyžaduje telefonní číslo, adresu a mail. Pokud si zásilku vyřídím já, udělám to pomocí svojí apky - nahlásím Zásilkovně, že budu odesílat balík v daný kategorii z ČR do ČR a rovnou jim to zaplatím. Apka mi vygeneruje kód, kterej má 7-8 znaků, ten já sdělím tobě, ty ho čitelně napíšeš na balík. Kód platí 7 dní, pokud během tý doby podáš balík s tímhle kódem na libovolnou podatelnu Zásilkovny, NIC NEPLATÍŠ, oni vytisknou podle kódu adresní nálepku a balík jí označí. Ty de facto ani nepotřebuješ znát mou adresu, dotyčnej balík tvým prostřednictvím posílám já sám sobě. Já dostanu od Zásilkovny avízo, že zásilka s daným kódem byla podána/přijata do přepravy a v apce ji můžu sledovat.

RX-20 napsal(a):
3/ a to hlavní nakonec: jak mi zaplatíš? Aha? Very Happy ...
Dopravný v případě Zásilkovny platím přes svou apku já. Za ořechy si řekneš předem, abych mohl posoudit, jestli já jsem ochotnej tolik dát. Pokud se shodnem, do SZ mi napíšeš číslo svýho účtu, platím bankovním převodem. Účet mám v ČS a.s., do některejch bank (je jich pořád víc) jde platba okamžitě on-line. Pokud ne, je to do 72 hodin. Bohužel nejde při týhle metodě (já platím Zásilkovnu, ty dostaneš jen kód) udělat dobírková platba - to bych platil dobírku já sám sobě.

To jsou tak zhruba odpovědi na tvoje otázky. Přesnějc odpovědět nemůžu - například neznám tvoje bydliště, abych ti našel krám, kde bys s podáním uspěl, aniž o něm jako "podatelně Zásilkovny" víš.

jenicek

PříspěvekZaslal: čt říjen 16 2025, 20:00    Předmět: Citovat

Asi se ty ořechy budou prodávat těžko, když je cena i bydliště tajný... Rolling Eyes
rnbw

PříspěvekZaslal: čt říjen 16 2025, 20:04    Předmět: Citovat

Pochybujem, ze tie orechy vobec existuju.

RX-20 = petula/psychosalam/remmidemmi/JPL/kvitko/kyori/dennis/hopkins/alibaba/computerasylum
EKKAR

PříspěvekZaslal: čt říjen 16 2025, 20:10    Předmět: Citovat

jenicek napsal(a):
Asi se ty ořechy budou prodávat těžko, když je cena i bydliště tajný... Rolling Eyes
Taky mám takovej pocit, že se naplňuje ta část rčení " ... když se nechce, hledaj se důvody ..." Ništ, já se bez vlašáků obejdu resp. umím si je sehnat jinak.
RX-20

PříspěvekZaslal: čt říjen 16 2025, 22:37    Předmět: Citovat

no jéje tady je zase chytrejch lidí Very Happy Doplnil jsem vám to bydliště, abych vám udělal radost. Je to na vesnici kousek od Koněpruských jeskyní. Zásilkovna daleko. Je tu jen minibox nedavno instalovanej. Na jejich webu umím hledat také. Náš nový ZBOX tam stejně ještě není. Možná není v chodu, kdoví.

Bankovní účet nemám, zrušil jsem ho vloni v létě, když banka vyžadovala můj podpis, že jsem majitelem firmy na základě českého zákona o majitelích firem. Což je hovadina. Protože, když mám vklad do nějaký firmy, tak tam mám pouze vklad, podíl a vlastním jen ten vklad teda podíl, ale nejsem majitel. Můžu leda tak převést, nikoliv prodat, můj podíl na někoho jinýho. Určitě nemůžu prodat třeba 10% firmy, když mám 10% podíl. Jenže zákon je takovej jakej si ministerstvo vymyslelo. Já tu blbost odmítnul bance podepsat a účet u banky jsem zrušil.

Ceny za ořechy se podle bazoše a hyperinzerce pohybují od 50 do 80 Kč za kg, co jsem viděl. Takže nějaký takový střed. Cena je bezvýznamná, když nemám účet.

Sháním také takovéto konektory s 34 pin a 40 pin, přímé vývody, ne zahnuté. Vyrábí je OMRON. Překvapilo mne, že GME je nemá. Budu je muset dovézt.

xg4a-4031.jpeg
 Komentář:
typ XG4A-4031 (40pin) a XG4A-3431 (34 pin)
 Velikost:  14 kB
 Zobrazeno:  1 krát

xg4a-4031.jpeg

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: