Zaslal: so říjen 11 2025, 18:53 Předmět: Prodej amatérské radio praktická elektronika
Prodám časopis amatérské radio praktická elektronika od roku 1975do roku2023 kompletní ročníky i s modrým AR a také AR na cd. Dále statisice součástek IO,R,C,D, různé stavebnice chladiče moduly, trafa.Digitalni i analogový osciloskop. Při zájmu mne kontaktujte. K odběru v Jihlavě. Cenu si netroufám určit. Třeba 3500kč
Naposledy upravil PitrR dne so říjen 11 2025, 18:58, celkově upraveno 1 krát.
Celé ročníky "amár" (niektoré aj viazané) som ponúkal miestnej knižnici zadarmo - nechceli ich ani tak, že budú bez evidencie (s ktorou by mali samozrejme robotu) len ležať niekde na stole či v regáli a nech si odnesie, kto čo chce za nejakú smiešnu sumu.... Vraj, kto by na tom utieral prach A doma skladovať výtlačky s polovicou neaktuálnych reklám , keď je všetko okopčené na nete.... Veď to ani horieť poriadne nechce...išlo to do zberu.
A súčiastky ? Možno nejaké skvosty tam sú... ale pri dnešných požiadavkách ?
Pokiaľ sa niekto nezaoberá reštaurovaním so zachovaním "autenticity" .. možno by sa našli rôzne vhodné komponenty. Ale ináč je to len elektroodpad.. a pokiaľ nebude obsahovať vyťažiteľné zlato, tak to ani zadara nikto nechce...
BTW: Tehdy si to odvezl kdosi, prý vedl nějaký elektronický kroužek, ale trvalo to pár let než jsem se toho zbavil. _________________ Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Statisíce součástek je hodně. To je tak náklaďák, ne? Já mám asi 5000 položek skladem a jsou toho 3 almary v krabicích od bot.
Máš seznam těch tvých statisíců IO,R,C,D ? Leccos by se mi hodilo, třeba teď sháním 74HC155, 74HCT158, 74HCT258 a mnoho dalších obstarožních věcí.
Zaslal: ne říjen 12 2025, 14:51 Předmět:
Zdravím. Seznam součástek není v mých silách pořídit. Je to pozůstalost po švagrovi a je toho opravdu hodně. Já to jen dal sem. Vše má na starosti druhý švagr. Asi to ale dopadne tak že všechno půjde do šrotu. Kdyby byl vážný zájem tak dám kontakt na švagra.
To je, ako by si napísal, že predám auto, ale nenapíšeš, či je to felicia, alebo bugatti. Ak mal tvoj švagor toľko súčiastok, tak medzi tuctovými budú isto aj hodnotné skvosty. Nuž ale, ak máš k tomu takýto vzťah, tak kľudne hoď do šrotu aj pár gramov striebra a zlata.
Zaslal: ne říjen 12 2025, 15:58 Předmět:
Byl jsem u pána (nebo jeho švagra) vyzvedávat mechaniku CNC frézky a trochu jsem se rozhlédl.
Stojí za to se tam jet podívat. Solidní jednání, věci po velice šikovném pánovi.
Zaslal: ne říjen 12 2025, 15:59 Předmět:
Maji ty soucastky jeste puvodni obaly? Pokud toho mas takova kvanta, tak v CR stale existuji prodejci, kteri podobne stare soucastky vykupuji. Samozrejme ti daji jen "par korun", ale asi porad lepsi, nez to rovnou hodit do srotu. I oni vsak budou chtit hruby seznam polozek nebo fotky. Napadaji mne tyto firmy, kdyztak mne nekdo doplni nebo opravi:
Edit: nez jsem dopsal prispevek, tak GeorgeB pridal fotky. Aha, takze ono je to takto namichane. To je spis tak pro nejaky elektro krouzek. Takovych lidi sem chodi nekolik, zkusim to poslat jednomu vedoucimu z Brna.
Naposledy upravil eleferner dne ne říjen 12 2025, 16:04, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: ne říjen 12 2025, 16:01 Předmět:
Pane Samec srovnáváte nesrovnatelné. Ty součástky nejsou moje, jen sem je tady nabídnul za švagra. Já bydlím 130km od Jihlavy a nemám možnost vše sepsat nebo nafotit. Byla by to práce na týden. Trošku se v součástkách význam tak vím že tam jsou i už nesehnatelné věci třeba různé potenciometry ,digitrony, výkonové tranzistory. Ale dost , měl sem Dobrou vůli a aspoň něco z toho zachránit.
Ale veď ja nevravím o spisovaní všetkých súčiastok, ale len tých zopár hodnotných kúskov. Zbytok si vie každý elektronik domyslieť. Aha, len prvá fotka a hneď je jasné, že hoc súčiastky sú vhodné snáď len niekam do školského klubu, tak ten šifonér so šuflatkami by bral nejeden kutil domáci. Vieš, čo stojí jedn blbý plechový box na súčiastky?
https://unihobby.cz/skrinka-60-m-modra-mars
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.