Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Fén Sencor SHD 6600

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
otakarv

PříspěvekZaslal: pá říjen 10 2025, 13:55    Předmět: Fén Sencor SHD 6600 Citovat

Zdravím všechny přítomné. Snacha mi donesla tento fén na vlasy s tím že jí nějak přespříliš topí. Po zapnutí se ozval chřastící ventilátor a topné tělísko se rožhavilo neboť nebylo dostatečně chlazené. Jasná příčina.
Na rukojeti jsou dva šroubky které jsem odšrouboval, zadní děrovaný kryt se pootočí a sundá ale celý ten černý kryt ještě nějak drží na tom červeném tělese. Jsou tam ještě nějaké gumové oválné jakoby zátky ale nějak silně tam drží a bojím se je násilím vyndat (jak nebude jiná možnost tak to budu muset tu sílu použít).
Nemá někdo s tím nějaké zkušenosti abych si nenadělal více práce? Přikládám obrázky.

1760098841021.jpg
 Komentář:
 Velikost:  223.67 kB
 Zobrazeno:  11 krát

1760098841021.jpg

1760098841000 (1).jpg
 Komentář:
 Velikost:  171.75 kB
 Zobrazeno:  12 krát

1760098841000 (1).jpg

1760098840981 (1).jpg
 Komentář:
 Velikost:  207.12 kB
 Zobrazeno:  9 krát

1760098840981 (1).jpg

1760100365546.jpg
 Komentář:
 Velikost:  220.75 kB
 Zobrazeno:  8 krát

1760100365546.jpg

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
BOBOBO
Doporučuje se dohled moderátorů

PříspěvekZaslal: pá říjen 10 2025, 16:03    Předmět: Citovat

Musej ven .
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ivan_01

PříspěvekZaslal: pá říjen 10 2025, 16:27    Předmět: Citovat

skús ich práve zatlačiť, či pod nimi nieje zub. Aj keď si myslím, že to je len dizajnový prvok a celé to držia západky dookola telesa fénu
BOBOBO
Doporučuje se dohled moderátorů

PříspěvekZaslal: pá říjen 10 2025, 16:29    Předmět: Citovat

Měl jsem něco takového , byly na tom výstupky do X a ty držely ty díly pokupě .
lesana87

PříspěvekZaslal: pá říjen 10 2025, 17:19    Předmět: Citovat

Ivan_01 napsal(a):
Aj keď si myslím, že to je len dizajnový prvok a celé to držia západky dookola telesa fénu

Ano, téměř po celém obvodu bývá západka (zub), ty gumové čudlíky vypadnou po rozebrání. Chce to něčím podebrat v místě rozšklebení u rukojeti a objet dokola a západku tím uvolnit. A sílu to chce i pak při opětovné montáži.
otakarv

PříspěvekZaslal: so říjen 11 2025, 5:59    Předmět: Citovat

BOBOBO napsal(a):
Musej ven .

Nemusí, jeden jsem zkusil opatrně pomocí tenkého šroubováku dostat ven a je tam pouze na okrasu. Wink

Pravdu měli Ivan_01 a lesana87. Opatrně jsem rozevřel již povolenou rukojeť a dále kde to drželo jsem opatrně zapáčil plochým šroubovákem až to vyskočilo z jedné západky, to samé z druhé strany a ještě dalši západky jsou nahoře.
Mockrát děkuji všem za pomoc, nyní musím ještě "vydolovat" motorek s vrtulkou a zjistit co tam chrastí a brzdí jej neboť nemá ty správné otáčky.

1760156922141.jpg
 Komentář:
 Velikost:  264.05 kB
 Zobrazeno:  7 krát

1760156922141.jpg

1760156922102.jpg
 Komentář:
 Velikost:  159.16 kB
 Zobrazeno:  6 krát

1760156922102.jpg

1760156922002.jpg
 Komentář:
 Velikost:  101.21 kB
 Zobrazeno:  14 krát

1760156922002.jpg

lesana87

PříspěvekZaslal: so říjen 11 2025, 9:25    Předmět: Citovat

Většinou se tam namotají vlasy. V mém fénu je ale vrtulka nalisovaná napevno, asi bych ji dřív rozlomila, než by se jí povedlo z hřídelky stáhnout. Tak vlasy vytahávám hubenou pinzetou na SMDčka. Motorek bývá připájený k očkům na držáku spirály, takže se to vyndavá celé komplet.

Někdy má jeden ten gumový špuntík ouško na pověšení, ale většinou jsou tam opravdu jen na parádu.

Edit: Teď koukám na tu poslední fotku, že už ta střeva vyndaná máš. Smile
Artaban001

PříspěvekZaslal: so říjen 11 2025, 19:09    Předmět: Citovat

Listy vrtulky jsem podvlékl špagátek a pak škubnutím za něj jsem vrtulky stahoval bez poškození. Vlasy se namotají na hřídel mezi vrtulkou a futrem motorku, odkud jdou sundat až po demontáži vrtulky, pak se musí motorek lehce promazat.
mi-ro

PříspěvekZaslal: so říjen 11 2025, 19:41    Předmět: Citovat

To jsou ty lepší případy. Bohužel už jsem měl vrtuli turbíny prasklou. Tím to skončilo. Nová není a lepit je nesmysl.
otakarv

PříspěvekZaslal: ne říjen 12 2025, 7:45    Předmět: Citovat

lesana87 napsal(a):
Edit: Teď koukám na tu poslední fotku, že už ta střeva vyndaná máš. Smile

Jj, povedlo se. Wink
Přívody k motorku jsem odpájel z oček topného tělíska a samotný motorek odzkoušel pomocí laboratorního zdroje, točil se bez problému, žádné namotané vlasy jsem tam nenašel. Proměřil jsem usměrňovací diody jak na tom motorku i jednu na topném tělísku, všechny vypadají v pořádku. Prohlédl jsem topné tělísko ale na přepínače jsem nesahal zda dobře přepínají, zda mají dobrý kontakt.
Takže fén poskládám a odzkouším. No s těmi krycími mřížkami to je teda zážitek, ta malá vpředu ještě jakž takž ale ta vzadu pro nasávání to byl vcelku zážitek, stále mi vypadávala ale až do chvíle když mě napadla spásná myšlenka upevnit jí pomocí gumičky a špejle, viz přiložená fotka.
Nastavil jsem na přepínači nižší teplotu, zapnul jsem do zásuvky a pustil. Motorek se krásně roztočil ale pouze na několik vteřin a opět jel na nízké otáčky. Při pohledu na topnou spirálu se v jednom místě uchycení tím dutým nýtkem kousek pár milimetů rozsvítila do červena, zbytek zůstal normální. Myslím si že zrovna tam bude problém ve špatném zanýtování (přichycení odporového drátku).
No nic, jak to rozebrat už vím tak se dneska opět do toho pustím ale až uvařím oběd a po obědě si zdřímnu jako miminko. Pokud mě nebude nahánět snacha. Sleeping Laughing

1760249823161.jpg
 Komentář:
Přichycení zadní mřížky pomocí gumičky a špejle po dobu skládání fénu.
 Velikost:  183.34 kB
 Zobrazeno:  4 krát

1760249823161.jpg

juricaj

PříspěvekZaslal: ne říjen 12 2025, 8:55    Předmět: Citovat

Motorek K.O ,na jaké napětí jsi ho zkoušel na zdroji?
Jura
otakarv

PříspěvekZaslal: ne říjen 12 2025, 8:59    Předmět: Citovat

Jelikož jsem neviděl na štítek (motorek pevně drží zasunutý v plastu) tak jsem šel od 0 do 30V a točil se normálně v klidném chodu vyjma hluk vrtulky.
juricaj

PříspěvekZaslal: ne říjen 12 2025, 10:05    Předmět: Citovat

To "U " by mělo být kolem těch 25V, tak zkus motor chvilku bez spirály (třeba i s tím Graetzem) na toto napětí potrápit. Závity spirály se ti nikde nespojují ? -někdy se to stane, když jsou za tepla volnější. pořádně je prohlédni
rnbw

PříspěvekZaslal: ne říjen 12 2025, 11:10    Předmět: Citovat

Otazne je, kolko ten motor zerie. Mam tu jeden fen, kde motor (Mabuchi RS-365SH-2080) na zdroji bezi zdanlivo normalne, akurat namiesto 0,22A (podla datasheetu) zerie 1,3A.

Uz dvakrat som objednal novy z Ciny a dvakrat mi to zrusili a vratili peniaze.
otakarv

PříspěvekZaslal: ne říjen 12 2025, 11:27    Předmět: Citovat

S tím odběrem to bude asi tak jak píšeš, až to znovu rozeberu tak to pořádně změřím ale co jsem včera tak zběžně sledoval ampéry při tom testování tak tak se mi zdálo že také vylétly dost vysoko. Budu muset se pokusit tan motorek nějak dostat z toho plastu ven a zjistit označení.

Já také jednou pro kamaráda objednával z Ali motorky do vysoušeče bot a stejný problém, až na třetí krát přišly. Rolling Eyes
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: