Zaslal: st říjen 01 2025, 13:29 Předmět: Nejde zobraziť obrázok
Ide o obrázok *jpg stiahnutý z netu - NTB W10, prenesenie obr. fleškou do NTB W7, a tam už nejde zobraziť, vypisuje chybu. Celý proces prenesenia som zopakoval, to isté. Pokusy otvoriť v Irfan, Skicár, Win Photo Viewer. Po jeho spätnom prenose do W10 ide zasa normálne otvoriť, defaultným prehliadačom, skúsil som aj skicárom. Má 385 kB, takže sem príloha nemôže, nie je dôležitý, ale čím to môže byť? Ešte ma napadlo v tom W10 urobiť z neho screen SnapShotom a ten preniesť do W7, to už otvorí - veď už je to iný súbor..
Skúsil som teda tú príponu webp, otvorí to (v int. prehliadači).
(skúšal som rôzne prípony pred založením vlákna, png, atd, aj som dal iba *web -neveril som že to pôjde, tak sa mi nechcelo ísť zisťovať presné znenie tejto prípony)
Možno som pri sťahovaní tomu dal do dial. okna ja svoju jpg, s vierou že som dobre urobil. Ten W10 obrázkový prehliadač teda už otvára aj tie webp prípony?
Jestli to je soubor WebP, tak když si ho prohlídneš v prohlížeči kódu nebo otevřeš třeba v Poznámkovém bloku, tak tam najdeš hned na začátku něco jako tento text "RIFF&z WEBPVP8"
Jinak WebP je nový formát, který zatím jde prohlídnout jen webovým prohlížečem a tuším jenom soubor stáhnutý z internetu ze stránky HTML nebo podobně.
Do různých prohlížečů obrázků musí programátoři vytvořit příslušný plugin, který si každý musí stáhnout a do prohlížeče doinstalovat. Na Irfan už údajně ten plugin existuje, já jsem ho ale ještě nestáhnul.
Založen: Feb 08, 2010 Příspěvky: 745 Bydliště: Dolní Cerekev, Česko (Czechia)
Zaslal: út říjen 07 2025, 8:06 Předmět:
Mimo jiné i na obrázky mi funguje prográmek MediaInfo. Na zkoušku jsem přejmenoval obrázek .webp na .jpg a MediaInfo správně určil formát souboru jako WebP.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.