Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Trojkombinace JVC RV-NB-10B
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
salora

PříspěvekZaslal: so září 27 2025, 14:42    Předmět: Trojkombinace JVC RV-NB-10B Citovat

Dostal jsem sice už starší model JVC Model RV-NB 10B který má vynikající Subwoofer ale bohužel ještě nemá možnost připojení pro bluetooth , nicméně mě napadlo
zda by nebylo možné jej doplnit patřičným modulem B.T. které se houfně nabízejí např. na aliex. alibaba apod.,Sám jsem si kdysi osadil přenosné radiopřijímače moduly USB MP3 které nevyžadovali jakoukoliv náročnou montáž včetně připojení.
Zajímalo by mě zda lze použít některý modul pro spárování s bluetooth u výše uvedeného přenosné trojkombinace.

Děkuji za prvotní informaci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw

PříspěvekZaslal: so září 27 2025, 15:04    Předmět: Citovat

Vzadu mas AUX jack, tak staci pripojit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
salora

PříspěvekZaslal: ne září 28 2025, 7:03    Předmět: Citovat

Ou,tak to je super ,jen se ještě zeptám dají se sehnat a pořídit ty moduly v provedení externího připojení nebo jen ty na zabudování ?Zvažuju totiž variantu externího připojení abych nemusel rozdělávat radio a nabourávat skříň radia pro vyříznutí modulu i když by to bylo nejspíš komfortnější už proto že je potřeba mít napájení /převážně 12V/což by také šlo pomocí externího zdroje.
dj_Paul

PříspěvekZaslal: ne září 28 2025, 10:05    Předmět: Citovat

https://www.hadex.cz/t617a-audio-adapter-bluetooth-41-h161/
dred

PříspěvekZaslal: ne září 28 2025, 11:10    Předmět: Citovat

Neviem, ako je na tom konkrétne ten adaptér z odkazu, ale navlas podobný som používal k RMGF STERN kedysi v robote a bol len MONO !!
(Nevadilo mi to, lebo aj to rádio bolo len mono). Len aby si nebol potom prekvapený. V návode to zrejme neuvádzajú.
Na alíku som pre domáce použitie k starému receivru našiel modul s Yamaha čipom... ten hrá výborne.
josef_novak

PříspěvekZaslal: ne září 28 2025, 11:42    Předmět: Citovat

U jakéhokoliv BT adaptéru bych se prvně zajímal o to, jaký podporuje kodek a vyhnul bych se čemukoliv jen s tragickým SBC.
Cokoliv s AAC, APTX nebo LDAC bude daleko lepší. U toho adaptéru z Hadexu není napsané nic, takže se nemá čím chlubit.
salora

PříspěvekZaslal: ne září 28 2025, 12:16    Předmět: Citovat

Děkuji oboum výše příspěvkům za docela zajímavý výklad ,o to více je až s podivem že se ty technické parametry moc neuvádějí či neupřesnují ,ledy žeby splňovali požadavkům současné doby což ale jak vidím tak zdaleka není už jen dokonce v tom základu jako je /Mono-Stereo/ ano u mono radija je to samozřejmě šum a fuk ne už u toho mého kde je to už spíše mít stereo podmínkou s ohledem na jinak velmi kvalitní a velké reprobedny.Takže nezbývá než se zeptat na aliku prodejců těchto modulů zda jsou n pro stereo či jen mono.ty ostatní parametry těch kodecu apod. by mělo splňovat současné normy.
Pokud by to nevyráběli či v nabídkách nebyl tak bych to musel provézt i v mono provedení.
Ještě se zkusím popasovat s tím provedením ,vnější či vnitřní instalaci,zatím jsem nenarazil na vnější připojení ale jen vnitřní pro zabudování.
dred

PříspěvekZaslal: ne září 28 2025, 18:12    Předmět: Citovat

Pozeral som parametre viacerých typov - od tých najmenších minimodulčekov až po tie sofistikovanejšie - všetky sú v štandardných kodekoch bežne používaných, čiže stačí vybrať podľa prevedenia. Akurát o "TOM" jednom som nenašiel v popise takmer nič
Wink

Nenašiel som už ani ten modul s Yamaha čipom...
Onehdá som kúpil takýto RX/TX... ten ide tiež super ! ...
https://www.aliexpress.com/item/4001248666912.html

Vďaka - opravené Smile...ten link mi nechce ináč zobraziť - prosím o prepáčenie.

obrázok_2025-09-28_190634800.png
 Komentář:
 Velikost:  174.3 kB
 Zobrazeno:  6 krát

obrázok_2025-09-28_190634800.png

Naposledy upravil dred dne po září 29 2025, 5:46, celkově upraveno 1 krát.
kejki

PříspěvekZaslal: ne září 28 2025, 19:17    Předmět: Citovat

Otazník a všechno za ním je jen balast, stačí https://www.aliexpress.com/item/4001248666912.html
salora

PříspěvekZaslal: ne září 28 2025, 20:40    Předmět: Citovat

To:Dred ,ano vypadá to skvěle až na to že je nepoužitelný pro můj přijímač JVC který bohužel nemá USB vstup takže pro můj účel nepoužitelný.
S ohledem na cenu za moduly které jsou na aliex. za hubičku koupím třeba 3 různé moduly a snad se trefím do jednoho který bude uspokojivý.
dred

PříspěvekZaslal: ne září 28 2025, 21:39    Předmět: Citovat

USB je hlavne napájací (nemá int. batériu), ale prenášať to vie aj dáta cez USB... Stačí strčiť do nabíjačky na 5V a prepojiť káblom s audiom... má to viac variant využitia. Aj audio sa prepína podľa RX/TX režimu ako OUT/IN.
salora

PříspěvekZaslal: po září 29 2025, 8:20    Předmět: Citovat

Ano ok souhlas ale pro mé použití je to nepoužitelné protože jak už jsem zmínil na tuto audio /trojkombinaci/ není žáden konektor USB ,z tohoto úhlu pohledu se mi zamlouvá nejvíce zatím ta nabídka v Hadexu co má v tom modulu připojitelném 3,3 mm Jack konektorem pro stereo na audio už baterku uvnitř má a může se čas od času nabít pomocí nabíječky na mobil.
josef_novak

PříspěvekZaslal: po září 29 2025, 9:05    Předmět: Citovat

Čím ten BT modul budeš krmit? Jestli to budou 128kbps MP3, tak ti stačí i ten z Hadexu, ale "vynikající Subwoofer" se moc neprojeví.
Ono totiž všechny ty "minimodulčeky" nepodporují běžně používané kodeky.

bt-kodeky.png
 Komentář:
 Velikost:  96.28 kB
 Zobrazeno:  15 krát

bt-kodeky.png

salora

PříspěvekZaslal: po září 29 2025, 10:22    Předmět: Citovat

Čím ho budu krmit no hudbou ze všech možných zdrojů se rozumí jak je např. you tubem, spofiti a různé web radia ,no tak začínám být čím dál víc zklamaný protože jsem ten B.T. modul chtěl hlavně s ohledem na ten kvalitní subwoofer aby byl zachován jak hraje dosud.
Zdrojem by byl můj NB a mobil možná rovněž sat. radia.
Předpokládal jsem když je těch modulů vyráběných mraky že jsou tam i různé možnosti technických parametrů od těch základních použitelných např. u běžného přenosného radia tak až po použití AV receivru konče.
Že tyhle moduly nemusí a nebudou splňovat technické požadavky tak aby zůstaly využité veškeré požadované vlastnosti k danému přijímači jsem opravdu netušil.
Hape

PříspěvekZaslal: po září 29 2025, 10:38    Předmět: Citovat

dred napsal(a):
Pozeral som parametre viacerých typov - od tých najmenších minimodulčekov až po tie sofistikovanejšie - všetky sú v štandardných kodekoch bežne používaných, čiže stačí vybrať podľa prevedenia. . . .

Onehdá som kúpil takýto RX/TX... ten ide tiež super ! ...
https://www.aliexpress.com/item/4001248666912.html . . .
Já jsem tedy v popisu toho BT adaptéru nikde nenašel seznam podporovaných kodeků pro přenos hudby. Jsou tam vyjmenovány jenom profily (oni jim říkají protokoly), mezi kterými je i A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) což je profil pro stereo hudbu. Pro profil A2DP je povinný pouze SBC kodek (ztrátový) a ostatní jsou volitelné. A jestli se nemýlím, tak volitelný kodek bude použit pouze pokud jej podporuje jak ovladač BT modulu ve zdroji hudby (notebook ,mobil, tablet . . .) tak BT modul v přijímači (sluchátka, USB dongle . . .)
Nevím jak kvalitní zvuk vyluzuje to JVC a jestli má tedy smysl řešit kodeky. Jisté je ale to, že pokud jako zdroj hudby budou sloužit .mp3 soubory (což je 1. ztrátová komprimace) tak při jejich přehrávání přes BT dojde k překódování minimálně do povinného SBC kodeku (to je 2. ztrátová komprimace) a tím i k nějakému zhoršení zvuku. A překódování prý nezabrání ani to pokud bude hudba například komprimovaná AAC kodekem a BT vysílač i přijímač budou také podporovat AAC kodek. S tím je potřeba se buď smířit, nebo mít hudbu nekomprimovanou, nebo komprimovanou bezeztrátově, třeba kodekem FLAC. Potom při přehrávání dojde na zařízení ze kterého se přehrává pouze k jednomu zakódování do ztrátového kodeku podporovanému oběma stranami přenosu a nebude probíhat překódování do jiného ztrátového kodeku s možným negativním ovlivněním kvality zvuku.

Nakonec on ten povinný ztrátový SBC kodek asi nebude tak hrozný, pokud se mu pošle nekomprimovaná hudba. Mám obyčejná BT sluchátka Sony WH-CH520 podporující kodek AAC a mobil Sony podporující také kodek AAC. V PC mám také BT ovladač podporující kodek AAC. V těch sluchátkách jsem rozdíl mezi SBC a AAC kodekem žádný neslyšel, ale je mi už přes 50, tak možná někdo mladší by ho slyšel.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přejdi na: