_________________ Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo
Pálava jako na dlani...
Zleva: Kočičí skála, Tabulová hora, Sirotčí hrádek, Soutěska, Děvín, Děvičky zřícenina. Místo pořízení snímku: Výhled nad zatopeným lomem Mikulov.
(výřez z fotky, pořízené mobilem)
20250921_200211.jpg
Komentář:
Velikost:
190.05 kB
Zobrazeno:
58 krát
_________________ Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo
Tady máš podobný snímek Pálavy, ale ze Stolové hory a Svatého kopečku - tam ovšem Děvičky kryje strom.
Taky jsem si tam udělal výlet. Ani bych nečekal, že na Jižní Moravě půjdu 15 km stylem do kopce z kopce
Pálavu jsem poprvé prošel na školním výletě, šli jsme trasu Šakvice - kopce - Mikulov. Je to dávno, tehdy ještě Nové mlýny nebyly ani v plánu...
Od té doby jednou až dvakrát na kopce každý rok. Kromě loňska, to jsme došli jen k Andělu lásky, vstup nahoru byl pro podmáčení stromů zakázán.
Screenshot_20250924-175956_Gallery.jpg
Komentář:
Velikost:
203.5 kB
Zobrazeno:
40 krát
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 34564 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: st září 24 2025, 17:46 Předmět:
Ten anděl mi stylově těžce připomněl expozici soch Olbrama Zoubka na hřbitově v Dolním Újezdě u Litomyšle: https://www.ceskomoravskepomezi.cz/13_19574_dolni-ujezd-u-litomysle-hrbitov/ _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Zaslal: st září 24 2025, 18:37 Předmět:
Ano, PROTO JSEM NAPSAL "STYLOVĚ PŘIPOMÍNÁ", ne že to je Zoubkova socha. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Bylo pochopeno, pro jistotu jsem vyhledal autora. Je pravda, že stylově jsou sochy obou autorů v něčem podobné... _________________ Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo
Zaslal: st září 24 2025, 19:06 Předmět:
Přesně tak, socha hubený až vychrtlý postavy, vytvořená v surovým materiálu (kámen nebo slitina) a "polychromovaná" pozlacením určitejch atributů, hlavně pohlavního porostu případně předmětů třímanejch v okončetinách ... Jen ten Zoubek bych řek že je víc stylizovanej a symbolickej, na rozdíl od skoro reálný postavy toho anděla z Pálavy ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: st září 24 2025, 20:44 Předmět:
Vy chodíte po horách a já mám projité stovky metrů podzemních chodeb, hned za Hustopečemi, v Kurdějově. Vylezli jsme až v kostele. Fotky nemám, bo tam byla tma.
Mikulov a okolí mám projité taky, je tam moc krásně-kousek Itálie pohozený na Moravě. Když jsem sloužil ZVS na Prackým kopci u Brna koukali jsme na jih a Pálava vypadala nádherně tajemně a nedostupně.
Zaslal: st září 24 2025, 21:50 Předmět:
Nj, když vy do těch chodeb lozíte slopat vino, to tady kousek od nás se pod zem leze do betonu, původně určenýho k zastavení pantáty Adolfa - https://www.tvrzbouda.cz/ nebo https://www.tvrzhurka.cz/ , je jich samozřejmě přístupnejch víc dál směrem na západ s výjimkou doposud armádou využívaný tvrze Adam nad Mladkovem ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Tak jeden zajímavý obrázek. Jasné, každý si to může vyhledat, ale tady je to pěkně přehledně...
20251006_124111.jpg
Komentář:
Velikost:
103.42 kB
Zobrazeno:
50 krát
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžete k příspěvkům připojovat soubory Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.