Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Beton
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
p32

PříspěvekZaslal: po září 22 2025, 7:39    Předmět: Citovat

Lukas-Peca napsal(a):
... nebo naopak nejde rozválet.
Vápnem se maluje štětkou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bu2520

PříspěvekZaslal: po září 22 2025, 7:56    Předmět: Citovat

Vápno jde taky stříkačkou. Já mám zvláštní syndrom z malování. Můžu dělat téměř jakoukoliv manuální činnost bez problémů, ale jak chytnu malířskou štětku tak mám do pár minut karpály , že několik dní cítím bolest v zápěstí. Zrovna před týdnem jsem potřeboval malou chodbu přemalovat . A i když jsem penetroval, kousek stropu se mi pod válečkem olupoval, musel jsem to vzít štětkou a zbytek stříkačkou Very Happy
Lukas-Peca

PříspěvekZaslal: po září 22 2025, 8:25    Předmět: Citovat

Karpály mám taky a taky nejvíc vadí práce se štětcem. Pomáhá na to koňská mast a před spaním secatoxin, jinak se člověk po malování nevyspí.

Vápno jde válečkem krásně, výsledek opravdu dobrý, akorát se musí líp připravit podklad než u hlinky a je potřeba tři vrstvy. když se použije váleček s delším chlupem a vápno se nechá hustší, tak jak se ty chlupy při odvalování odtrhují, tak to udělá takové bodliny, úplná umělecká omítka. Ale je to jen na strop, na stěnách by se na to chytal prach.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
p32

PříspěvekZaslal: po září 22 2025, 10:21    Předmět: Citovat

bu2520 napsal(a):
ale jak chytnu malířskou štětku tak mám do pár minut karpály Very Happy
A do druhé ruky jsi to zkoušel? Laughing
bu2520

PříspěvekZaslal: po září 22 2025, 10:22    Předmět: Citovat

zkoušel, nebylo to o nic lepší Very Happy
Celeron

PříspěvekZaslal: po září 22 2025, 23:10    Předmět: Citovat

Koukám, že nejsem sám, koho bolí pravá ruka. Začalo to škrábáním starý malby asi 80m². Pak sekáním elektriky po frézování drážek. Natírání podklad betonu penetrákem. Pak zaházení všeho odpadlýho maltou, cca 6m². A pak penetrace, perlinka, lepidlo, zase penetrace. No a nyní zase broušení a nátěry rámů a křídel oken, broušení trubek a radiátorů topení. Pravá ruka neustále v permanenci, bolí od ramene až po prsty. Občas ráno brňavka. Moje řešení je, před spaním napatlat rameno, zápěstí a loket Olfenem. Za tu dobu už načínám čtvrtej...

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
adakar

PříspěvekZaslal: út září 23 2025, 1:09    Předmět: Citovat

Na vedro vápna štampl fermeže - aby sa neotieralo..

Top farba je u mňa StoColor. Vynikajúco kryje, bežne postačí jedna vrstva, zaujímavosťou je ako rôznym nasvietením dáva na jednej ploche rôzne odtiene, nevýhodou je vyššia cena - čo sa ale vracia jednovrstvovým použitím - nehovoriac o čase a námahe.. Primalex plus kľudne aj tri vrstvy, nervy začínať stále odznova, a ešte to nie je ono.. Ale nabielo ho používam..
Celeron

PříspěvekZaslal: út září 23 2025, 20:25    Předmět: Citovat

Nojo, není barva jako barva. Teď zrovna natírám rámy a křídla oken akrylátovkou. Původně to bylo natřený Balakrylem z Chlumce n.C. Nyní jsem použil akrylátovky Dulux (AkzoNobel) a ten původní Balakrylovej sráč již nikdy více.
Balakryl při natírání pění, blbě kreje, vydrbává štětce a musí se aspoň 3-4 vrstvy. Duluxy stačí na dřevo jen základovka a už barva dřeva neprolejzá jako u Balakrylu. Na základ stačila za 12 hodin jedna vrstva lesklý, která nelepila už za 10 minut a je to naprosto super. Cena sice asi o 1/3 vyšší ale úspora práce neskutečná. Těch křídel mám 30 a kdybych to natíral 4 x Balakrylem z obou stran, tak to budu dělat asi ještě na Vánoce.

adakar

PříspěvekZaslal: st září 24 2025, 1:27    Předmět: Citovat

Zabudol som u StoColor ďalšiu výhodu, že sa uvádza ako omývateľná, zo skúsenosti ale intenzívnejšie omytie náhodného silnejšieho ušpinenia hubkou na ploche z uhla vidno..

Celeron napsal(a):
.....kdybych to natíral 4 x Balakrylem z obou stran, tak to budu dělat asi ještě na Vánoce.

Nie je problém: vysklenie storočných flígrov, prerábka potrebných, opálenie rámov až na drevo, prebrúsenie, vytmelenie, prebrúsenie, vytmelenie, prebrúsenie, silno riedená horúca fermež, bežne riedená horúca fermež, možno prebrúsenie, riedka Jefa, prebrúsenie, bežná Jefa, prebrúsenie, dtto medzitým všetky oknové lišty, zasklenie flígra izol. dvojsklom, čiže položenie skla na vymedzovačky do pretierateľného silikonu, druhého jednosklom, na silikon lišty, bezhlavičkové klinčeky a na ne tmel, prebrúsenie, Oknol, prebrúsenie, Oknol, MA-KO, určite som na niečo zabudol, len tesnenie je už 20 rokov stále v kotúči, 4iz., 100m2, dva balk. 1 veľká logg. s veľkými preskleniami, stav. odborník to hladkal a neveril že to nie je plastové.. len keby to človeka nebavilo tak celosezónna pakáreň.. Plastové by som nechcel ani keby mi za ne platili.. Prešlo 20 rokov, sú ako nové, možno preto že sme sa tam nakoniec nenasťahovali, len pohľad sa posunul - na dom musia plasty - práve kvôli tej údržbe - je mi o 20 rokov viac, a keby drevo potrebovalo údržbu najviac, bude mi ešte viac..
Celeron

PříspěvekZaslal: st září 24 2025, 11:13    Předmět: Citovat

Jasně, předělávku venkovních špaleťáků na dvojsklo jsem dělal před asi 8 lety. Někdy v devadesátkách se sundávala barva až na dřevo. Muselo se, před tím to bylo natřený olejovejma nebo fermežovejma barvama a taková vrstva, že se to až loupalo.
Nehodlám se s tím zas moc srát, pokud to vydrží 10 let, tak vydrží, nejspíš už mě to nebude zajímat, co s tím dědicové vyvedou.

mirku

PříspěvekZaslal: st září 24 2025, 17:01    Předmět: Citovat

Celeron napsal(a):
... napatlat rameno, zápěstí a loket Olfenem. Za tu dobu už načínám čtvrtej ...

bacha na to, neměl by se používat déle jak čtrnáct dnů, nebezpečí alergické reakce ...
Celeron

PříspěvekZaslal: st září 24 2025, 17:30    Předmět: Citovat

Hmm, tak to jsem nevěděl. Příbalový letáky se čtou většinou až když je problém. Embarassed Díky.

adakar

PříspěvekZaslal: čt září 25 2025, 0:37    Předmět: Citovat

Celkovo až odpísala aktivita neboľavú ruku, tak dávať na noc alnagony, a potom cez deň pokračovať nie je moc dobré - to sa ráno nezačína od zdravej nuly, ale od zboľaveného levelu, a ide sa na level vyšší - ono to svinsky bolieť môže začať o mesiac, dva, po prácach.. Zažil som to pár krát, zápal šliach, úponov, fascií, atď, vie byť aj na roky..
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Přejdi na: