Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Přenos dat a nastavení z OUTLOOK 2007 (W7) do W11
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
martinkopp

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 12:48    Předmět: Citovat

Pokud máš jen pop, stačí outlook.pst jen překopírovat. Nainstaluj office 2001, najdi na disku outlook.pst a prostě ho nahraď tím s maily. Mělo by to fungovat, normálně to tak dělám když si přenáším maily do compu jež je offline.

Problém s kompletním přenosem je ten, že outlook má různé věci uložené všude možně, pravidla v nějakém souboru, podpisy ve složce, hesla a účty kdesi v registru apod. Použij gpt, on ti to najde, nemá význam tu jeho výplody přepisovat. To nejdůležitější, tedy maily jsou v .pst
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hejnicek

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 13:03    Předmět: Citovat

Nejak tapu, v jakym stavu mas Office na tech W11.
Respektive verzi.
To je klasicka plnokrevna zakoupena "offline" verze 2021?
Pokud ano, po instalaci bych pustil ten Outlook 2021 a v nem spustit import toho PST souboru z havarovaneho stroje.
Ja mam vyzkouseny viz predchozi import PST z verze 2007 do 2019.
Predpokladam, ze mas instalacku Office 2007 kdyby byl problem s importem do 2021.
V tom pripade zkusit rozjet 2007 na W11.

Ad problem nastaveni POP3 na novych masinach.
Ja to povazuji za jakysi bug. Setkal jsem se na hodne strojich, ze nejde nastavit POP3 rucne na jine ucty, nez jsou predhazovany preddefinovany novejsima verzema Ootlooku.
Je potreba vlizt do Ovladacich panelu a do vyhledavaciho pole nahore napsat
"Mail", pak se objevi zahudlany klasicky rozhrani zneme napr z Outlooku 2007.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ec1045

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 13:13    Předmět: Citovat

Aha min jsou W7 co jde stáhnout z oficiálních stránek Thunderbird … takže na ten NTB narvu provizorně W7 … snad to dá …

Stroj na kterém mám aktivní emaily má mrtvou desku (kondenzátory) na jiné desce ze ty W7 nerozjely. Celou složku Outlook mám vykopírovanou. Co kde a jak bylo nastaveno si už nepamatuji teda krom hesel a jména na seznamu. Nejdůležitější pro mé je rozjet ten učet na seznamu, ty zbylé dva úcty do webu už nějak dám. To „PTG“ je co po rychlém náhledu to vypadá na „umělou inteligenci“ … disk z mrtvého stroje jsem popřípadě schopen připojit přes USB převodní.

ec1045

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 13:36    Předmět: Citovat

Tu mašinu s W11 mi instaloval kolega a je tam pravděpodobně kreklá verze krabicové multiverze … tu instalačku mám je k tomu popis jak na to, ale po volbě, co chci odinstalovat se objevil jen obrázek, že to něco dělá ta to vše „Preparing for instalation …“.

Nechci nic rozesrat a aneb jen matně tuším co a jak a jsem z toho čindál víc nešťastný.

Hejnicek

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 15:01    Předmět: Citovat

Jestli ti hlavne zalezi na datech z Outlooku a ne na obsahu te masiny s W11,
tak dej ty "jedenactky do tovarniho nastaveni a nainstaluj nejakou ŘÁDNOU verzi Office. Abys mohl nekde zacit normalne.
Pokud teda import PST do Office na tech W 11 neni mozny.
Upozornuju samozrejme, ze na PC po tovarnim nastaveni nebude NIC nez Windows. Pokud tam neco mas, pred tim zazalohovat jinam.
ec1045

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 16:45    Předmět: Citovat

Zkouším na NTB nainstalovat W7 a tam ty soubory zprovoznit v Outlook 2007 s následnou konverzí do Thunderbird. Na poprvé se nepovedlo aneb než jsem spustil Outlook tak jsem tam nahrál ty soubory jenže pak si Outlook vytvořil soubor s přídomkem „1“ a ty nahrané soubory ignoroval. Díky tomu že jsem měl jen disk C: tak se mi povedlo smazat kus systému, takže ty W7 instaluji preventivně znovu ale tentokrát s 50GB pro C: a necelých 50GB pro D: aneb data. Jestli se bude dařit tak jak doteď, tak se z toho za chvíli zblázním ….

Nejmíň práce by bylo schrastit stejnou desku (INTEL DB43LD) a rozjet původní stroj a pak následně klidu přestěhovat vše potřebné …

Hejnicek

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 16:58    Předmět: Citovat

ec1045 napsal(a):
Zkouším na NTB nainstalovat W7 a tam ty soubory zprovoznit v Outlook 2007 s následnou konverzí do Thunderbird. Na poprvé se nepovedlo aneb než jsem spustil Outlook tak jsem tam nahrál ty soubory jenže pak si Outlook vytvořil soubor s přídomkem „1“ a ty nahrané soubory ignoroval. …

Myslim ze stacilo provest ten import dat do nove vytvoreneho datoveho douboru ANEBO druha varianta byla vybrat spravny datovy soubor. To funkcni Outlook umi. Tusim ze v menu Outlooku 2007 pres Nastroje. Uz si to presne nepamatuju.
martinkopp

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 17:10    Předmět: Citovat

Outlook není automaticky součástí všech verzí office. Zkontroluj si to, nebo si kup na aukru za 2 kila licenci na verzi Professional
petrfilipi

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 17:17    Předmět: Citovat

Takže PST soubor máš, jak říkáš, v pořádku. OK, to je nejdůležitější. Celý adresář Office je ti k ničemu, migrace je jenom o tom jednom PST souboru. Ten PST soubor si opravdu dobře zazálohuj a při pokusech viz níže pracuj s kopií tohoto souboru
Mohu-li ti radit:
• Odinstaluj všechny verze Office, které na PC máš. Bez odinstalace předchozí verze nemůžeš řádně nainstalovat verzi novou.
• Sežeň si někde licenci Office. Já bych ti poslal svoji korporátní verzi, ale instalace je trochu složitější. Osobně (ale nemám to vyzkoušené) bych Office koupil na Aukru. Nevím jakou tam koupíš verzi, ale ti prodejci tam mají tisíce prodaných licenci a hodnocení blízké 100%. Cena okolo 100 Kč. Jak je to možné nevím, když na Alze koupíš "stejnou" verzi za několik tisíc Kč.
• Nastav si nový účet v nové nainstalovaném Outlooku. Vřele doporučuji vyplňovat všechny údaje správně, ale heslo k Seznamu dát záměrně špatně. Může se pak laborovat s nastavením, importem PST souboru apod., aniž by to (zatím) ovlivnilo data na Seznamu. Nastavíš si tedy účet, server pro příchozí poštu, pro odchozí, ... Nastavíš volbu "Zachovávat na serveru kopie zpráv" a necháš Outlook vytvořit výchozí PST soubor (v němž nebudou žádné úpravy, protože heslo k e-mailovému serveru je (záměrně) špatné). Svůj PST soubor že starého PC si umístíš třeba do adresáře C:\Pošta\Muj_soubor_PST. Pak smažeš (nebo aspoň přejmenuješ) Outlookem vytvořený PST soubor (stejně je prázdný) a spustíš Outlook. Napíše ti, že nemohl najít PST soubor a zdali ho chceš najít. Tak ho navedeš do správného adresáře a tím budeš mít na PC vše nastavené.
• Zkontroluješ ještě jednou volbu "Zachovávat na serveru kopie zpráv" a můžeš v nastavení účtu vložit správné heslo k Seznamu. Tím by se ti měla "dotáhnout" doručená pošta od okamžiku, kdy ji Outlook stáhl naposledy.
• Tohle vše bude fungovat za předpokladu, že lze v Outlooku 2019/2021/... použít PST soubor z verze 2007. Pokud to nepůjde, je možné si vytvořit v Outlooku účet se špatným heslem. A k tomuto účtu otevřít samostatný PST soubor (nebo více samostatných PST souborů). Něco jako kdyby sis ukládal do samostatného PST souboru poštu z jednotlivých let. Taky budeš mít více PST souborů a jen jeden se bude synchronizovat se Seznamem. Pokud se ti povede offlinový PST soubor k Outlooku připojit, lze z něho přetažením zkopírovat doručenou poštu do online účtu Outlooku, odeslanou poštu, koncepty atd. lze také tažením zkopírovat. Tím vše z offline PST souboru překopíruneš/přesuneš do hlavního PST souboru a tvůj původní offline soubor můžeš odpojit, zkontrolovat "Zachovávat na serveru kopie zpráv" a vložit správné heslo k Seznamu.
• Jak jsem psal, vždy pracuj s kopií PST souboru ze starého PC.
• Starý PST soubor bylo možné zkontrolovat programem ScanPST.exe (ale ten soubor v PC asi nejdeš až po instalaci Outlooku).
• Poštu samozřejmě můžeš kontrolovat (a odpovídat na ni) přímo z webového prostředí Seznamu. Jen pozor - pokud nějakou zprávu odešleš přímo ze Seznamu, neuvidíš ji později v Outlooku, protože používáš POP protokol. Ale provizorně je to možné takto vyřešit.
• Taky je možné použít nějakého jednoduchého klienta typu Poptray. Je jednoduchý na instalaci i nastavení a poměrně rychle můžeš sledovat došlou poštu. A jeho výhoda je tady že z něho můžeš ihned smazat evidentně nevyžádanou poštu.
• Nejses-li si jistý co děláš, můžeš si na Seznamu vytvořit jakoukoli svoji novou e-mailovou schránku, do té si nechat napojilat nějaké zprávy, navázat na ni PC e-mailového klienta a učit se na tom, co a jak.

PF
ec1045

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 17:58    Předmět: Citovat

Zkouším to zprovoznit na NTB s W7 a OUTLOOK 2007 a to bez připojení k síti. Instalovat něco společného s M$ jsem do W11 vzdal. Heslo do emailu jsem vždy zadával při přihlášení. Soubor PTS není úplně v pořádku, tj. aneb není korektně uzavřen … počítač se vypnul v době kdy byl puštěný Outlook. Při prvním pokusu soubor zkontroloval a nehalasil že by bylo něco špatně. Samozřejmě že pracuji s kopií data PTS. Přes webový portál se k emailu nepřihlásím, protože nemám mobil.
martinkopp

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 18:09    Předmět: Citovat

Součástí instalace office je program ScanPST.exe na opravu poškozených pst souborů. Pokud rozjedeš outlook, není od věci spustit kompresi datových souborů, velikost pst dokáže zdrcnout.
dred

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 18:09    Předmět: Citovat

Možno niečo robím zle, ale ja nepoužívam nejaký program na sústreďovanie mailov a podobných fičurín v PC (napr. outlook), aj keď je to pre niekoho možno pri podnikaní nevyhnutné... Pre domáce použitie mi úplne stačia 2 mailové adresy - na jednej "oficíálnejšej" komunikujem s úradmi a na tú druhú si nechávam posielať "nedôležité" veci... ale "úložisko" je na ich serveroch... prístup je tým pádom zo všadial a o bezpečnosť, nech sa starajú oni...A "dôležité" veci si zálohujem inou formou, pre prípad zrušenia servera... Ale zatiaľ nebolo treba... teda okrem orangemailu - ten zrušili, ale nemal som tam nič podstatné... Neutral
petrfilipi

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 18:25    Předmět: Citovat

ec1045 napsal(a):
... Přes webový portál se k emailu nepřihlásím, protože nemám mobil.

K e-mailovému serveru Seznamu se můžeš připojit ze stejného zařízení, ze kterého píšeš zprávy do tohoto fóra.
ec1045

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 18:48    Předmět: Citovat

To, z čeho píšu jsou ony W11 a v nich není nainstalovaný Outlook a pokus ho tam doinstalovat se mi nepovedlo a vzdal jsem to. A nic jiného, s čím bych lezl do internetu nemám.

Po velkém boji mám nainstalované podruhé W7 na NTB a zkusil jsem si vytvořit učet v Outlook 2007 který by odpovídal učtu na seznamu. Jenže jsem zapomněl že to nepůjde aneb se Outlook 2007 nepřipojí kvůli zastaralému šifrování … co si tak matně vybavuji tak se tam muselo doinstalovat??? jenže vůbec už nemám tušen co to bylo.
Outlook si vytvořil vlastní sobory tak jsem mu podhodil ty moje a uvidím co se stane.

Hejnicek

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 19:02    Předmět: Citovat

Nejsem si jisty, jestli vis pres rozhrani Outlooku jak delat import nebo ovladat vice datovych souboru.
Nahodil jsem nejaky nepouzivany Outlook 2007...

Out s.jpg
 Komentář:
Import
 Velikost:  87.15 kB
 Zobrazeno:  9 krát

Out s.jpg

Out2 s.jpg
 Komentář:
Datove soubory
 Velikost:  89.21 kB
 Zobrazeno:  8 krát

Out2 s.jpg

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 2 z 4

Přejdi na: