Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Přenos dat a nastavení z OUTLOOK 2007 (W7) do W11
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ec1045

PříspěvekZaslal: pá září 19 2025, 19:50    Předmět: Přenos dat a nastavení z OUTLOOK 2007 (W7) do W11 Citovat

Omlouvám se za ten špalek textu níže, ale musel jsem se vykecat. Stručně potřebuji z nefunkčního stroje (disk v pořádku) s W7 a OUTLOOK 2007 dostat data (emaily) a nastavení do W11 a tam naistalovat rozumnou, tj. desktopovou verzi OUTLOOKu (nerad bych zase přišel o odchodí emaily). Absolutně netuším jak na to.

Stala se mi nemilá věc, a to že mi odešla základní deska (INTEL DB43LD) na kondenzátory kde jsem měl W7 a v tam lokální učet k emailu (OUTLOOK 2007) kdy hlavní účet mám na seznamu. Problém je v tom že nevlastním mobil a k webové verzi emailu se nepřihlašuji, když jsem to před delší dobou zkusil tak jsem se nepřihlásil aneb bez zadání čísla mobilního telefonu to nešlo.

Mám, i „nový“ počítač s W11 který sporadicky používám, to, co mně drželo na starém počítači bylo to, že jsem tam měl email a částečce i proto že ty W7 jsou 32bit, takže mi tam jedou i 16bit programy co používám … na 16bit věci má ve W11 ve virtuálu WXP.

Už docela dlouho se chystám na přechod na nový počítač (původně W10 nově W11) kvůli tomu martýrium okolo přenosu dat a nastavení ohledně OUTLOOKu a odinstalace všeho potřebného jsem to pořád odkládal až mě to dohnalo.
Co jsem se teď zběžně díval tak ve W11 OUTLOOK není a co jsem tak zběžně pochopit tak existují dvě verze a to 365 a klasická desktopová ?? verze. Chtěl bych mít email ve W11 stejné jako ve W7, tj. klasický desktopový Outlook. Jenže absolutně nevím, jak na to aneb jak přenést data i nastavení. Našel by se někdo, kdo by mi poradil jak na to, nerad bych zase přišel o odchozí emaily, příchozí emaily by měly zůstávat na emailovém serveru.

Zkousl jsem zpustit ty W7 na jiné základní desce, a to konkrétně GIGABITE GA-G31M-S2L s procesorem PENTIUM CORE DUO E6500 (z původní INTEL desky) tak W7 nenaběhnou (ovladače pro tuto desku existují a BIOS hlásí správně typ CPU). Bud se chvilku po úvodní obrazovce loga restartují nebo oprava dopadne nespěšně (ale z výpisu logu je vše v pořádku) … asi příliš zásadní změna železa … chtělo by to bud stejnou nebo velmi podobnou desku …

rnbw

PříspěvekZaslal: pá září 19 2025, 20:13    Předmět: Citovat

Ak poznas meno a heslo na mailovy server, tak ti staci z povodneho profilu skopirovat subor PST, v ktorom su ulozene vsetky maily.
Mal by sa nachadzat v X:\users\username\AppData\Local\Microsoft\Outlook

P.S. Dorazne odporucam prejst z Outlooku na Thunderbird.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ec1045

PříspěvekZaslal: pá září 19 2025, 20:43    Předmět: Citovat

Přihlašovací údaje k jednotlivým emailům znám, takže zde by problém bít neměl.

Pokud ten Thunderbird sežere datové soubory z OUTLOOK 2007 včetně nastaví tak klidně přejdu. Něco jsem na dané téma na rychlo hledal a mělo by to jít min přes nějaký konvertor. Ale nevím přesně co hledat, potěšil by návod jak na to nebo aspoň nasměrovat … ideálně aby to bylo v češtině.

Jo ty datové soubory jsem kdysi našel, bylo jich několik aneb každý „adresář“ nebo jak to nazvat měl vlastní soubor…

ec1045

PříspěvekZaslal: pá září 19 2025, 20:54    Předmět: Citovat

Na konverzi jsem našel toto https://www.gaintools.com/pst/ tak snad to nebude nějaká past.[/url]
JirkaZ

PříspěvekZaslal: pá září 19 2025, 21:09    Předmět: Citovat

Jo, u TB pak prostě vezmeš celý profil, překopíruješ a je hotovo.

Stejně to funguje s Firefoxem, Libre Office atd.

Pochopitelně píšu o Linuxu, netuším, zda ultrašmírák M$ do toho nehodil jedny nebo několikero vidlí (třeba v podobě čehosi v registrech apod.).

Ze dvou možností často volím tu třetí.
rnbw

PříspěvekZaslal: pá září 19 2025, 21:40    Předmět: Citovat

Thunderbird ma priamo podporu importu z Outlooku, ale ten musi byt nainstalovany.
Celeron

PříspěvekZaslal: pá září 19 2025, 22:10    Předmět: Citovat

No když jsem já zatrhl v Thunderbirdu import všeho z Outlook 2007, tak se mi importovala tak třetina pošty a složek. Kontakty, pravidla a přijatá pošta roztříděná podle pravidel se neimportovaly vůbec. Před importem jsem pro sichr zkusil několikrát za sebou Scanpst a stále nějakej problém s konzistencí a složkama v počtu několika desítek chyb.
Ten přechod na Thundera z Outlook není až tak jednoduchej, jak se říká.

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
masar

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 9:11    Předmět: Citovat

ec1045 napsal(a):
...Co jsem se teď zběžně díval tak ve W11 OUTLOOK není a co jsem tak zběžně pochopit tak existují dvě verze a to 365 a klasická desktopová ?? verze.…
Ve W11 aplikace Outlook je.
Wink

Outlook.png
 Komentář:
 Velikost:  266.96 kB
 Zobrazeno:  12 krát

Outlook.png

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 9:13    Předmět: Citovat

To je ale nepouzitelna polowebova sracka.
masar

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 9:14    Předmět: Citovat

...běžně používaná.
Wink
petrfilipi

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 9:21    Předmět: Citovat

Existují dvě základní možnosti, jak jsi mohl mít lokální desktopový Office vyřešený: přístup ke schránce na Seznamu pomocí protokou POP nebo IMAP.
Hlavní rozdíl je ten, že protokol POP stahuje ze Seznamu pouze došlou poštu. Tzn. e-mailová zpráva přijde na Seznam, zařadí se do Došlé pošty a tam čeká. Buď ji otevřeš na Seznamu nebo ji stáhneš nějakým klientem (třeba Outlookem). A v lepším případě je, co se týče došlé pošty, Outlook kopií Seznamu (ale taky to tak být nemusí, Outlook může zprávy na Seznamu smazat, když si je stáhne - toto chování se nastavuje v Outlooku).
S odeslanou poštou je to, při použití protokolu POP, složitější. Pokud zprávu odešleš přímo ze Seznamu, bude JEN v odeslané poště na Seznamu. Pokud ji odešleš z Outlooku, bude JEN v Outlooku. Odeslána pošta se tedy, při použití protokolu POP, nesynchronizuje. Což ale nemusí nijak vadit - jen máš odeslanou poštou třeba jen v PC (právě v souboru s příponou PST) a nemáš ji na Seznamu.
Na rozdíl od protokolu POP umí protokol IMAP sahat i do jiných schránek (odeslána pošta, koncepty, ...) na serveru a umí tak synchronizovat poštu mezi e-mailovým serverem a klientem. Toto řešení je samozřejmě robustnější (zprávy jsou primárně na serveru, při poruše PC jen nakonfiguruješ klienta a on se všechny zprávy už stáhne, ...). Ale někdy je to boj, protože se musí správně nastavit jména složek na serveru (odeslané, odeslaná, sent, ...).
IMHO jsi měl nastaven protokol POP. Takže zprávy (přijaté, odeslané, koncepty, ...) budeš mít v jednom souboru s příponou PST. Ten je pro tebe životně důležitý, tak si ho na starém disku najdi a zazálohuj. Dobré zazálohuj. Jeho velikost může být klidně několik GB. U starších verzí Outlooku taky byl takový ten našeptávač adres (stačilo napsat "kare" a už to našeptalo "Karel ...". To bylo uloženo v souboru s příponou NK2. Tak ten taky zkus najít - ale ten není tak důležitý.
Odpoledne dopíšu zbytek, teď přijíždím na Dny NATO do Ostravy.
Hejnicek

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 9:31    Předmět: Citovat

Outlook pouzivam od verze Office 97.
Pro me naprosto zasadni soft, neb ho nepouzivam jen na emaily ale do jeho Kalendare pisu vse, co se tyka nejakych technickych veci, co bylo za problem a kdy, zaruky atd. Takze jednim max dvema kliky pres Rozsirene hledani mam co potrebuju.
Trochu je problem v tom, ze za tech nekolik dekad ma jeho DB cca 10GB, ale stale to bezi. Jak sel cas tak ty data vc. prvnich zaznamu jsou nacpana ted u me tusim do verze 2019.

Pokud mas na disku PST soubor v poradku, ja bych to udelal tak, ze na W11 bych zkusil nainstalovat verzi 2007 a naimportovat tam PST.
Ve W10 jeste Outlook 2007 chodi a domnivam se, ze i to W11 pujde nainstalovat.
Pak by sis mohl koupit bud aktualni verzi 2024 nebo do firmy jsem ted jeste kupoval kolem 2k verzi 2021, ktera byla asi o polovinu levnejsi nez ta nejnovejsi 2024.

Co jsem delal nejvetsi "skok" co se tyka verzi, tak prave do verze 2019 jsem bezproblemu importoval PST z verze 2007. Mel jsem z toho velke obavy o data, ale nic dramatickeho se nestalo a probehlo to uspesne.
Pracne to bylo s Kategoriemi, ale jde to taky.
rnbw

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 9:43    Předmět: Citovat

10 GB je na novsi Outlook este OK (stare verzie zvladali tusim len 2 GB). Ked dosiahnes 50 GB, zacnu neriesitelne problemy.
Kvoli nechopnosti M$ vyriesit za 30 rokov problemy s velkymi schrankami musia firmy riesit bud divne archivacie mimo hlavnu schranku alebo prechod na iny mailovy klient.

Kalendar ma aj Thunderbird a navyse podporuje standardny protokol CalDAV na pristup ku kalendaru na serveri. Takze mozes mat vlastny server a zdielany kalendar na viacerych PC ci mobiloch.

Keby ten Outlook 2007 vo Windows 11 nesiel, tak nainstaluj novsi - PST pojde otvorit aj v novsej verzii - ale asi nie v tej polowebovej (ta nema s povodnym Outlookom nic spolocne).

Ked uz mas Outlook funkcny, tak dostat z neho maily do ineho klienta je mozne roznymi sposobmi. Napr. pridas druhe IMAP konto a normalne ich vsetky oznacis a mysou presunies do toho IMAP konta.
ec1045

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 11:50    Předmět: Citovat

Tak se nedaří …

Celý adresář s Outlookem jsem si stal na externí disk a zkusil udělat export víše uvedeným programem, vzhledem k tomu že mám staženou jen trial verzi (zadarmo) tak to provedlo jen export bez příloh plus omezení na 10 „položek“.

Tak jsem nahrál ty stažené soubory do W11 na stejné místo jako v W7 a nainstaloval jsem Outlook pro Windows … vyskočilo na mně okno jen s vytvořením/přihlášením do emailového učtu a když jsem tam zadal údaje na hlavní email na seznamu tak se nepřihlásil … skončilo to chybou. Jakákoliv jiné nastavení či možnost exportu nikde k nalezení …

Když jsem se kouknul (nainstalované aplikace) kolik místa zabírá Outlook tak to bylo jen 8KB … takže se nainstalovala jakási cloudová mrdka. Snažím se hledat jak na to, ale pořád se nedaří … už z toho začínám bít zoufalý. Pokud by se povedlo rozjet W7 tak tam nainstalovat ten Thunderbird udělat pomocí něho export … jenže to by chtělo schrastit ideálně stejnou nebo aspoň velmi podobnou desku (INTEL DB43LD) nebo ji opravit (výměna kondenzátorů).

Když je nový Outlook tak by měl existovat starý Outlook a ono jo aneb klasický Outlook jenže ouha, nainstalovaný mam M$ office 2021 takže verze co jde stáhnout od M$ se nenainstaluje, pokud se neodinstaluje současná vrze. Ty W11 mi instaloval kolega, instalačku M$ office jsem našel ale doinstalovat Outlook se nepovedlo … někde to zakrylo. S kolegou bez emailu se nespojím …

Pak mně napadlo nainstalovat do virtuálních WXP OFFICE 2007 a to se povedlo jenže ouha virtuální disk C: má 10 GB a data z Outlooku taky 10 GB. Takže plán že tam doinstaluji i Thunderbird a provedu konverzi padl. Napadlo mně tu složku s daty ve WXP nasdílet jenže jaksi nevím jak na to, ale mělo by to snad jít … zkusím pohledat. Při pokusu zvětšit obraz disku nebo vytvořit nový virtuál jsem to celé malém rozesral.

Pokut to nerozjedu tak jsem totálně OFF LINE …

ec1045

PříspěvekZaslal: so září 20 2025, 12:05    Předmět: Citovat

Jo mám to vše přes POP aneb to IMAP mně tenkrát dost vyděsilo. Datové soubory PST by měli být v pořádku.

Jak jsem bez emailu tak nevím že něco dorazilo, přeinstalovat office 2021 na 2007 by možná šlo, no mám doma ještě několik notebokku tak to ještě zkusit na nich udělat ten export v WXP … mám tu dva nové nálezce bez systému s dost velkými disky takže snad se konečně povede.

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

Přejdi na: