Zaslal: čt září 18 2025, 11:15 Předmět:
Informace
MOGUL A 00 je plastické mazivo vyrobené z kvalitních ropných olejových základů o vysoké viskozitě, zpevněných hlinitým mýdlem. Pro zvýšení přilnavosti je tento produkt zušlechtěn speciální adhezní přísadou. Má dlouhovláknitou strukturu, je tmavé až tmavozelené barvy a polotekuté konzistence.
Mazivo je určeno pro centrální tlakové mazací systémy automobilů.
Založen: Feb 08, 2010 Příspěvky: 745 Bydliště: Dolní Cerekev, Česko (Czechia)
Zaslal: čt září 18 2025, 11:28 Předmět:
EKKAR napsal(a):
Víš, Bobíku, celou dobu tady popisuješ nějaký "plastický maziva", já i _luky_ ale popisujeme použití VAZELÍNY... ...Jinej název pro vazelínu je MAZACÍ TUK...
Tak to vypadá, že se nám tu rozjíždí další jazykový koutek.
Já tedy, pokud je řeč o mazivu, tak považuji plastické mazivo, vazelínu a mazací tuk za jedno a to samé.
S výrazem vazelína jsem se setkal ještě v souvislosti s mastmi, nebo kosmetikou.
Zaslal: čt září 18 2025, 11:33 Předmět:
Vazelínu znají již jen v lékárně a u specifických výrobků , kde se nedá dobře pojem plastické mazivo použít , např. silikonová vazelina . Neznamená to potom vyjádření složení , ale formu hmoty .
Založen: Jan 28, 2009 Příspěvky: 728 Bydliště: okres Beroun, kraj Středočeský
Zaslal: čt září 18 2025, 14:44 Předmět:
radioelectrum napsal(a):
Diskiuze je pěkná, ale nejsem chemik. Nehodlám smíchávat vazeliny, oleje a vosky a dělat s nimi pokusy. Jde mi pouze o obyčejnou radu typu já to vystříkávám přípravkem XY a používám na to tuto či onuto pistoli.
raději se zeptám i když budu vypadat za blba: ta pistole má stejný závit pro tu nádržku jako je závit na těch kartuších UBS ? Já to v popisu nenašel. Nebo se do ní přelévá z větších balení?
Založen: Jan 28, 2009 Příspěvky: 728 Bydliště: okres Beroun, kraj Středočeský
Zaslal: pá září 19 2025, 9:05 Předmět:
Ne, nebudeš za blba. Ne, nemá stejný závit. Totiž ty UBS kartuše nejsou určený pro tlakování, roztrhly by se. Profi pistole to mají řešený tak, že se nasadí UBS kartuše a přes ní druhý obal, který je tlakuvzdorný.
V případě pistole DEMA jde o hobby řešení - tedy je potřeba obsah prodejního balení přelít přímo do té modré nádobky. Ve výsledku to nevadí, protože v tom střídám dutinový a povozkový vosk. A když tam je zbytek od minula, stačí to trochu naředit technickým benzinem.
Je potřeba říct, že mi na té pistoli začala kapat ta rychlospojka a patrně na to neexistují ND. Takže mě čeká to rozebrat a snánět O-kroužky... Jinak zkušenosti pozitivní.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19870 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: pá září 19 2025, 20:43 Předmět:
Když jsme ještě měli Š1000MB, tak ji děda vystříkal dutiny prahů Rezistinem, nejspíš Car, (cca rok 1974). Několik měsíců příšernej smrad, já i máti jsme se z toho zeblili. Pak se to nějak vytratilo. Ale následující rok jsme se byli koupat a Mbéčko stálo dlouho na ostrým slunci a začalo to znova strašně smrdět. Nevím kolik v autě bylo stupňů, ale na tý straně ke slunci se odlepily takový přechodový pásky na tapecírungu kolem dveří a celý se to nějak srazilo na velikosti a nešlo to vrátit. Barva kastle byla taková tmavá zelenomodrá a rozpalovala se opravdu fest.
Schnily jen blatníky, prahy měla dobrý až do smrti. _________________ Jirka
Mi ten smrad docela voněl. I benzín normál co táta lil do péráka. S oblibou jsem čichal k nádrži. _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Založen: May 22, 2006 Příspěvky: 2815 Bydliště: Posázaví (JN79LT)
Zaslal: so září 20 2025, 18:30 Předmět:
Dřív benzím voněl. Když jsme dědovi brali zelenej super do motorky, vonělo to hezky. Dneska benzín smrdí takovym nahořklym vocasem. _________________ Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat
A že v něm tenkrát byl nasranej tetraetyl olova, to vám je fuk, že jo. Vy sentimentálové po starých dobrých časech. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.