Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

T-mobil se zas vyznamenal
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
lesana87

PříspěvekZaslal: so srpen 30 2025, 15:47    Předmět: Citovat

Mám dojem, že do roku 2028 mají operátoři povinnost provozovat síť GSM 2G.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano

PříspěvekZaslal: so srpen 30 2025, 15:55    Předmět: Citovat

Ano 2G je stále v provozu. Takže buď to bude nějaký místní déletrvající výpadek 2G a nebo zřejmě odešla SIM. Pokud není tazatel na příslušném místě totální raritou a v jeho okolí existuje ještě nějaká další osoba se starším mobilem, který nepodporuje 4G/LTE ani 5G tak to může ověřit leda tím, že se poptá v okolí. Pokud nenajde místně nikoho s podobnou "vykopávkou" tak ať zkusí tu zdarma výměnu SIM v nejbližší prodejně T-mobile kde zároveň i tu původní SIM kartu prověří.
ok1hga

PříspěvekZaslal: so srpen 30 2025, 17:47    Předmět: Citovat

starecd napsal(a):
tak nevím kde je chyba mám Nokii 1650 a simku 17let.Z malé opravy poruchy mi později bylo řečeno, že telefon je starý a mám si koupit nový.

nechci nějak hájit zájmy kohokoliv . . .
jen si myslím, že ten "opravář" chce vydělat a prodat svůj telefon, ze kterého má provizi . . .

moje zkušenost je taková, pokud je telefon a jeho baterie v pořádku, není důvod ho měnit.
já používám tyto staré telefony z důvodu větší hlasitosti a lepší srozumitelnosti,
protože v době jejich výroby si každý výrobce udělal parametry jaké chtěli zákazníci a bylo-li to technicky možné.
dnešní komunikační zařízení prodávaná v evropě musí odpovídat nějakým zdravotnickým předpisům a jejich hlasitost je nižší než u těch starších.
bohužel mám se sluchem trochu problém, proto preferuji telefony, které mají možnost hlasitějšího hovoru.
nijak nezatracuji použití telefonů nových, smartfounů a pod.
nakonec sám je taky používám, ale převážně jen na net a datové služby.

a na závěr, za těch více jak 20 let jsem měnil jen SIMky a převážně z důvodu poškození simky samotné (většinou odchází paměť) . . .
a tyto výměny nijak nesouvisí s volbou operátora, jsou pouze řešením hw poruchy . . .
robos

PříspěvekZaslal: so srpen 30 2025, 17:48    Předmět: Citovat

Úplné vypnutie 2G nie, ale priebežné obmedzovanie kmitočtov v neprospech 2G - ak som to pochopil od toho kamoša.
Ale na 99% toto nie je príčina, asi to bude vadná SIM-ka.
ransom

PříspěvekZaslal: so srpen 30 2025, 18:06    Předmět: Citovat

Stejně jako dnes bude sotvakdo provozovat LW vysílače kvůli pár sběratelům starých rádií, jednou dojde i na uživatele starých telefonů. S tím se holt musí počítat.
Sandal

PříspěvekZaslal: so srpen 30 2025, 18:09    Předmět: Citovat

Kdysi dávno mi říkal servisák, že každá SIM má counter pro přihlášení do sítě, a taky určitý počet převázání v síti. Když se počty vyčerpají, SIM přestane fungovat. Pamatuju si, že říkal nějaký dost vysoký čísla, ale když je SIM stará, tak třeba už toho počtu dosáhla. Tu informaci mám někdy od roku 2006-7 nebo taknějak.
ransom

PříspěvekZaslal: so srpen 30 2025, 19:03    Předmět: Citovat

A proč mi tedy SIMka vydržela nějakých osmnáct roků cestování autem po celý střední a východní Evropě? To muselo bejt nějakých převázání.
ok1hga

PříspěvekZaslal: so srpen 30 2025, 20:23    Předmět: Citovat

ransom napsal(a):
A proč mi tedy SIMka vydržela nějakých osmnáct roků cestování autem po celý střední a východní Evropě?

. . . a proč některá SIMka vydrží jen několik měsíců ?
u nás ve firmě provozujeme několik tisíc zařízení se simkama
některá můžou být provozována v kuse i 20 let a stále jdou . . .
. . . některým zařízením se musí měnit simky i několikrát do roka.
povětšinou typově stejná zařízení, ale připojující se k různým BTS v rámci celé republiky.
závadovost SIM je jen malá, řádově kolem 1% . . .
EKKAR

PříspěvekZaslal: so srpen 30 2025, 20:53    Předmět: Citovat

Používám jedno a to samý číslo, který mi prodal původně EuroTel jako "Předplacený tarif Go". Kupoval jsem si ho někdy v roce 1997 nebo 98. Postupně jsem s ním přešel z předplacenky na paušál a z individuálního paušálu na korporátní skupinu. A za ty roky už mám, aniž bych nějakou fyzicky ztratil, celkem čtvrtou SIMku. Ta karta má v sobě čip, na kterým je zcela určitě kus flash-paměti "EEPROM" případně "EPEROM", která se používáním zcela určitě po troškách opotřebovává. Neopotřebovává ji provoz, kdy se z ní jen načítá několik tlf. čísel, který se nemění, ale opotřebovává ji zcela určitě proces zápis-mazání-zápis, kterým se na ní mění jakýkoliv údaje. Tzn. změny kontaktů, příchozí SMS zprávy i povely. Všichni víme, že se opotřebovávají SSD "pevný" disky i flash-klíčenky/SDkarty. Prostě paměťová buňka má statisticky nějakou životnost danou počtem přepisovacích cyklů a každej paměťovej čip má určitou v základu nevyužitou rezervu v počtu funkčních paměťovejch míst. Takže čím častějc se ta paměť používá kzměnám v zápisu, tím dřív se vyčerpá rezerva funkčních "bitů" paměti a paměť tak přestává postupně fungovat, protože už nemá rezervní buňky, kterejma může řadič nahrazovat ty poškozený a nefunkční. Historicky starší SIMky "odešly" během kratší doby, protože měly menší kapacitu pro data vkládaný uživatelem (kontakty, SMS, nastavení) a čím četnějšímu provozu ve smyslu změny zaznamenanejch dat byly vystavený, tím dřív "exly".
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hubert_79

PříspěvekZaslal: so srpen 30 2025, 22:15    Předmět: Citovat

No asi nezbyde než rozbít prasátko (aby bylo na autobus), dojet někam kde má T-Mobile pobočku a požádat tam o výměnu SIM. Tohle nebude "vyznamenání T-Mobile", ale prostě odešla SIM. I takové věci se stávají (i u jiných operátorů), nehledal bych za tím nic; nic osobního, žádný zlý úklad korporací a podobně.
starecd

PříspěvekZaslal: ne srpen 31 2025, 13:03    Předmět: Citovat

Valdano: dík za perfektní rady, ale nemůžu souhlasit SIM je hyn, ověřoval jsem v mobilu O2 a jede v pohodě. Každý hájí svoje, ale prostě mě to,co je v této technice nejde, roky jsou tu a prostě všichni prodejci si myslí,že každý je IŤák a mág přes počítače. Už dnes vidím, že jsem vyhodil oknem 2litry, protože ten křáp nezprovozním, prostě na to nemám. A co myslíš, že s tou starou kartou vymyslí, přičarují tam číslo?Mobil se hlásí jako vypnutý.
DukeNuke

PříspěvekZaslal: ne srpen 31 2025, 13:14    Předmět: Citovat

Když si zajdeš na t-mobil, tak ti SIM na prodejně vymění kus za kus se stejným telefonním číslem. A zdarma. Můžeš je požádat, aby ti na novou SIM zkopírovali i kontakty, ale to záleží na tom, jestli ji dokážou přečíst, když je hyn.
ok1hga

PříspěvekZaslal: ne srpen 31 2025, 13:17    Předmět: Citovat

starecd napsal(a):
Už dnes vidím, že jsem vyhodil oknem 2litry, protože ten křáp nezprovozním, prostě na to nemám.

tomu nerozumím, ty sis koupil nový telefon ?
starecd napsal(a):
A co myslíš, že s tou starou kartou vymyslí, přičarují tam číslo?Mobil se hlásí jako vypnutý.

samozřejmě ti udělají kopii staré simky a dají ti tam i tvoje staré číslo . . .
udělají to podle čísla, které má každá simka na sobě vytištěné . . .
. . . má ho každá simka, nová i stará která ještě nemá vylamovací rámeček . . .
starecd

PříspěvekZaslal: ne srpen 31 2025, 13:21    Předmět: Citovat

DukeNuke:když je načte mobil, možná to půjde. Jinak trochu odbočím, až budete chodit každou hoďku na malou, tak budete mluvit jinak, já se nemůžu poušťět do "větších akcí."
ok1hga

PříspěvekZaslal: ne srpen 31 2025, 13:27    Předmět: Citovat

ve kterékoliv provozovně T-Mobile ti udělají podle výrobního čísla přesnou kopii tvé simky . . .

20250831_141542.jpg
 Komentář:
 Velikost:  187.09 kB
 Zobrazeno:  2 krát

20250831_141542.jpg

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přejdi na: