Zaslal: út srpen 26 2025, 20:23 Předmět:
Na test realnej kapacity je jednoduchy program h2testw: https://h2testw.org/ (pripadne f3 pre Linux). Screenshot z neho je dobry argument pri reklamacii falosnych medii.
ChipGenius je vhodny pri pripadnej oprave falosnej flash na realnu kapacitu - na zistenie typu radica a flash. Ale pozor, obcas ukazuje nezmysly.
do 64GB jsem s fleškami ani uSD-kartami z "číny" neměl problém. Některé jsou spolehlivější, jen něco málo po delší době začalo blbnout (třeba zpomalovat se). 128GB mám jako vzorek, zatím OK i když rychlost zápisu nic moc. Nad 512GB jsem zatím nezkoušel.
Zaslal: pá srpen 29 2025, 22:08 Předmět:
Potřeboval bych tip na opačný extrém - mikro SD kolem 2G. Třeba v klávesnici od Paradoxu mi nedávno odešla karta a s bídou vyrabal nějakou starší, kterou šlo rozumně ještě naformátovat na FAT.
Co vybrat spolehlivého s 1G / 2G v mikro? Tohle už nikdo ani nedělá...
Stačí použít MiniTool Partition Wizard (fenomenální správce diskových oddílů), na větší kartě vytvořit jeden menší oddíl (zbytek nechat nevyužitý) a ten naformátovat. Právě tak umí naformátovat na FAT i větší oddíly; otázka je, jak by to spolklo tvoje zařízení. Já mám takhle na FAT32 naformátovanou 64GB flešku do auta.
A úplně nejjednodušší možnost. Pošli mi kód Zásilkovny, a já ti hodím do krabičky čtyři 2GB miroSD karty. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
do 64GB jsem s fleškami ani uSD-kartami z "číny" neměl problém. Některé jsou spolehlivější, jen něco málo po delší době začalo blbnout (třeba zpomalovat se). 128GB mám jako vzorek, zatím OK i když rychlost zápisu nic moc. Nad 512GB jsem zatím nezkoušel.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.