Zaslal: po srpen 18 2025, 19:32 Předmět: WIN 10 problém sxstrace.exe
Zdravím, potřeboval bych prosím poradit, mám v pc win 10 a pokud chci nějaký program nainstalovat nebo odinstalovat hlásí to problém s sxstrace.exe. Na internetu jsem pouze našel x rad jak si stáhnout různé programy na opravu toho problému, jenže nepovolí mi to nic naistalovat. Stáhnul jsem i nový tento soubor sxstrace, ale systém mi ho nedovolí naistalovat z důvodu ochrany, jelikož se nachází v system 32. Bude někdo vědět, nechci dělat novou instalaci všeho. Děkuji.
Proč stahovat něco pochybného na opravu. Při podezření na cokoliv divného spouštím
sfc /scannow
(Scans integrity of all protected system files and repairs files with problems when possible)
Pokud ho opraví a problém bude stále trvat, tak tam máš něco, co ten soubor změní i po opravě.
To jsem také zkoušel v příkazovém řádku, ale pouze něco rychle problikne a nic se nestane. Vůbec netuším co se stalo. Antivir nic nehlásí, na internet v tomhle pc chodím velmi málo, mám ho jako pracovní v dílně, kde mám uložený vesměs manuály a katalogy dílů, co potřebuji.
Mělo by to skončit podobně viz. níže a něco by mělo být v logu. Pokud to jenom problikne, tak to vypadá, že něco brání tomu skenovaní. Nechci strašit, ale ten PC je možná napadený.
kód:
2025-08-19 09:46:04, Info DEPLOY [Pnp] Corrupt file: C:\WINDOWS\System32\drivers\BthA2dp.sys
2025-08-19 09:46:04, Info DEPLOY [Pnp] Repaired file: C:\WINDOWS\System32\drivers\BthA2dp.sys
2025-08-19 09:46:04, Info DEPLOY [Pnp] Corrupt file: C:\WINDOWS\System32\drivers\BthHfEnum.sys
2025-08-19 09:46:04, Info DEPLOY [Pnp] Repaired file: C:\WINDOWS\System32\drivers\BthHfEnum.sys
2025-08-19 09:46:04, Info DEPLOY [Pnp] Corrupt file: C:\WINDOWS\System32\drivers\bthmodem.sys
2025-08-19 09:46:04, Info DEPLOY [Pnp] Repaired file: C:\WINDOWS\System32\drivers\bthmodem.sys
Založen: Feb 08, 2010 Příspěvky: 727 Bydliště: Dolní Cerekev, Česko (Czechia)
Zaslal: út srpen 19 2025, 11:31 Předmět:
Freedy napsal(a):
Mám oprávnění admina, ale toto chce vyšší oprávnění, TrustedInstaller jelikož prý nejsem vlastníkem souboru.
Z dřívější doby si pamatuji, že ve Windows existuje účet s ještě vyššími právy, něž má admin. Ten účet je normálně nepřístupný. Řešil jsem tenkrát problém s nějakým souborem, nebo službou, která mi pořád budila PC ze spánku. Služba nebo soubor (už si to přesně nepamatuji) nešla zastavit, nebo odstranit. Chtělo to po mně také vyšší práva, než admina. Byla to nějaká známá chyba a našel jsem postup opravy, přímo od Microsoftu, kdy bylo potřeba nejprve nainstalovat nějaký program, kterým se zpřístupnil skrytý účet s vyššími právy a teprve z toho účtu ta služba šla odstranit. Podrobnosti ani název programu pro zpřístupnění skrytého účtu s nejvyššími právy už si nepamatuji.
Mám oprávnění admina, ale toto chce vyšší oprávnění, TrustedInstaller jelikož prý nejsem vlastníkem souboru.
Vlastnictví souboru a adminovská práva jsou každé něco jiného. Každý soubor má vlastníka a admin ty soubory vidí, ale nemusí mít právo je měnit. Teprve až převezme vlastnictví toho souboru, získá k němu další práva. je to proto, aby i user mohl vidět, že s jeho souborem dělal někdo jiný (mimo jiné). Převzít vlastnictví souboru nebo složky jde tak, že na něj klikneš pravým tlačítkem a dáš soubor/vlastnosti/zabezpečení/upřesnit a tam se ti nahoře objeví vlastník a máš právo ho změnit.
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5695 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: st srpen 20 2025, 11:09 Předmět:
Niekedy aj správca musí niečo spustiť ako správca, aby to fungovalo. Ponuka "spustiť ako správca" sa skrýva pod pravým myšítkom. Napríklad: pravé myšítko na Štart, a tam vybrať PowerShell-spustiť ako správca. PowerShell (volá sa to tak?) je to niečo ako príkazový riadok, odtiaľ by tá kontrola súborov mala ísť spustiť. _________________ Globálne otepľovanie je spôsobené masívnou zástavbou a rúbaním storočných stromov. Kamene namiesto trávy tiež prispievajú k otepľovaniu.
K tomu jen dodám, že mrkvosoft v tom má bo.del a není admin jako admin.
Narazil jsem na to při instalaci DB serveru Oracle - tuším 12.c. Ač jsem instaloval pod účtem s právy admina, instalace selhala. Bylo nutno povolit výchozí účet administrator a nainstalovat oracle pod ním - to prošlo. Proč se tak dělo netuším.
Za tímhle nečekám chybu MS. Spíš bych čekal chybu u Oraclu. Je dost dobře možný, že instalátor očekával, že se něco rozbalí do users/administrator/cosi a ono to najednou bylo v users/duke/cosi. Některé instalátory jsou napsány fakt blbě. Tohle je už extrém, ale pro spoustu instalátorů byl donedávna dost problém, když v té cestě byla diakretika.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.