Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 34276 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: pá srpen 15 2025, 21:48 Předmět:
lesana87 napsal(a):
EKKAR napsal(a):
aktuálně tarif 500MB/s, reálně se to pohybuje mezi 470 a 500MB za vteřinu v obou směrech.
Jasně, takže máš 4 Gb/s, jo?
Ne, sry, tohle jsem psal z mobilu a nekouk jsem se co mi tam ten pitomec prediktor nacpal. Samozřejmě Mb, i když ani těch 500MB/s by rozhodně nebylo špatnejch ... Jde o to, že jsme doma 4+džungarská křeččice a když se nám to sejde, žena s dcerou sledujou Netflus (každá samozřejmě něco jinýho), syn paří tanky online nebo uploaduje projekt do školy a já si pustím něco z TyTrubko v plným rozlišení, víme z minula, že metalika 100/10Mb už to nestíhala. A víme taky, že teď už jsme víc limitovaní spíš tím, co je "na druhý straně", tzn. s konektivitou protistanice, kolik kb/Mb je schopná nám jako jednotlivýmu userovi poskytnout ona. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Taky tady nikdo neřešil Třebovou, ale musím reagovat na tvé vysněné bláboly o připojení bez agregace, kdy má v Třebové pouze 200 vyvolených s 500/500 rozdělenou rychlost 100G. Stále ses nevyjádřil k té 99% SLA. Jak tu nedostupnost služeb monitoruješ, abys mohl požadovat po poskytovateli odškodnění, což jsi napsal, protože je zvláštní, že ve Všeobecných podmínkách tvého ISP nic takového o 1% není. Možná to řešíš tak, že jak jdeš v noci na záchod, tak zkoušíš dostupnost připojení.
Tak ještě jednou, ISP přeprodá 10 gigabit klidně 100 domácnostem a to že v době měření rychlosti ti vyhradí linku, tak nic nepoznáš. O vše se postará QoS pro řízení propustnosti. A jestliže jsem něco psal o Cetinu, tak pouze v souvislosti s Novým Bydžovem.
Zaslal: so srpen 16 2025, 11:15 Předmět:
Kókám že ti ta slivovičná oblast jako new trvalý bydliště už taky začala ovlivňovat šedó kóro mozkovó jako Bobšovi ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 6987 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: so srpen 16 2025, 11:23 Předmět:
Ne, Karle. Teda aspoň doufám... Navíc tu jedeme spíše na vincku, slivka je tu pouze jako přidružený artikl. No, ale ten tvůj příspěvek fakt vypadá jako z říše pohádek.
Zaslal: so srpen 16 2025, 11:55 Předmět:
Víš, já naprosto přesně vím, že nemůžeme bejt v Třebový jen v malým počtu plně využívajících tarifní limity - ale ona je agregace a agregace. Když mám "půlgiga" a načtu jednu webovku za desetinu vteřiny, než ji svýma pomalýma lidskýma smyslama přejedu, je ta samá kapacita několik vteřin až desítek vteřin k dispozici jiným. A těch samozřejmě může bejt klidně víc než 100. Pokud bych ale to "půlgiga" měl limitovaný tím způsobem, že bych měl k dispozici trvale jen jednu dvacetinu nebo dokonce jen padesátinu, jako v dobách DSL metaliky - a na vyšší rychlost bych dosáhnul jen v momentě, kdy by šli ostatní chrápat, to už bych se pídil po jiným. A dostupnost služby beru jako poměr doby, kdy vysloveně nemám spojení na net, k celkovýmu času - a ten mám třeba v porovnání s mobilníma datama tady u nás na optice lepší, než data "vzduchem" od Kyslíka - a to už vůbec nemluvím o rychlosti ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Feb 08, 2010 Příspěvky: 726 Bydliště: Dolní Cerekev, Česko (Czechia)
Zaslal: so srpen 16 2025, 12:32 Předmět:
rnbw napsal(a):
Verejnu IP adresu ti nikto v novej zmluve zadarmo neda a staticku uz vobec nie.
Máme doma optiku od O₂ s veřejnou IPv6 bez příplatku (IPv4 nemáme vůbec), za statickou IP adresu bych si ovšem musel připlatit. IPv6 se nám zatím za posledních několik týdnů, kdy jsem naší veřejnou IPv6 zjistil, nezměnila.
Veřejnou IPv6 použiju občas k přístupu do domácí LAN z klienta Jellyfin serveru, což je správce multimédií.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19751 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: ne srpen 17 2025, 11:03 Předmět:
Valdano napsal(a):
Že by měl Celeron možnost připojení k Internetu přes optiku za humny a ani by o tom netušil? Možná to má v nějaké okrajové části Nového Bydžova, která ještě tou optikou není pokrytá.
No jestli ten žlutej a modrej polygon na mapě města je možnost optiky, tak to je vlastně jen střed a severní část a část s panelákama. Odhadem tak 30% rozlohy města. Já jsem v jižní části a tam je jen kabel kdysi od Telecomu. A pochybuju, že se nějaký optiky dočkám, letos se udělala kompletní rekonstrukce hlavní ulice z náměstí na jih směr Chlumec n.C. včetně chodníků a roury na profuk světlovodů tam rozhodně nedávali. A v odbočkách na tu hlavní jsou nový chodníky 2-6 let starý a pochybuji, že by kvůli pár zájemcům někdo něco znova rozkopal. _________________ Jirka
Máme doma optiku od O₂ s veřejnou IPv6 bez příplatku (IPv4 nemáme vůbec), .....
Poskytovatel vám vůbec nepřidělí IPv4 adresu? Jak to funguje? Mě to zajímá kvůli tomu, že mi v minulosti občas nešly stránky, které používaly pouze IPv4 adresu a ty, co měly také IPv6 se načítaly.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.