Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

TOM TOM GO Classic

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Navigace
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
scorpions-cz

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 14:00    Předmět: TOM TOM GO Classic Citovat

Zdravím.
Mám tuto navigaci a mám ji spárovanou s telefonem a aplikací TOM TOM MY DRIVE. Navigace si sosá z telefonu aktuální informace a informuje mě o kolonách a pod. To funguje dobře. Ale mám problém s následujícím: Když si v telefonu naplánuju nějakou trasu a dám odeslat do zařízení, tak se odešle pouze cíl a navigace si vypočítá svou trasu ( kterou musím následně upravovat) . Rád bych aby se odeslala již celá naplánovaná trasa, včetně úprav, které jsem v telefonu udělal.. Jde to nějak? Dík za info.
Jo prosím neraďte mi abych jezdil podle telefonu, dík.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
workhard

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 14:58    Předmět: Citovat

Naplánuj si trasu rovnou na zařízení, taky je zajímavé, že Mapy.cz a Google Maps hodí na stejný cíl každý jinou trasu i při stejném nastavení.
rnbw

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 15:01    Předmět: Citovat

Neda sa naplanovana trasa ulozit a potom preniest?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
scorpions-cz

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 15:50    Předmět: Citovat

workhard - jo tak to teď dělám, ale musím se naklánět k oknu, nebo navigaci sundat z okna a to je vopruz. A taky se to v tom telefonu líp plánuje.
rnbw- to musím vyzkoušet.
EKKAR

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 17:28    Předmět: Citovat

workhard napsal(a):
Naplánuj si trasu rovnou na zařízení, taky je zajímavé, že Mapy.cz a Google Maps hodí na stejný cíl každý jinou trasu i při stejném nastavení.
Mapy mají přístup k aktuálním datům z Centrály BESIPu i PČR, takže pokud jedeš on-line, navi tě povede klidně i oklikou, aby ses případným nehodovým omezením POKUD MOŽNO vyhnul. To off-line varianta neumí - ta se vyhejbá jen dlouhodobým uzavírkám, obsaženým v občasný aktualizaci. Přitom "Seznam Mapy" využívají stejný mapový podklady jako má Ghůghl, ale pracujou i s dopravním infem, jsou aktuálnější - NA NAŠEM ÚZEMÍ, ale v cizině se chovají skoro identicky. Jinak platí, že na našem území Ghůghl přebírá mapový data a satelitní/letecký snímky od Geodisu, zatímco naše navigační platformy v zahraničí přebírají Ghůghla.
rnbw

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 17:31    Předmět: Citovat

Zase trepes nezmysly. Mapy.cz pouzivaju OpenStreetMap.
hafca

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 18:15    Předmět: Citovat

Je otázka, jestli ta navigace nemá přijímač RDS-TMC. Pak by dostávala "aktualizované" dopravní informace z toho přijímače. A i když je to mapa off-line, tak nabízí alternativní trasu.
scorpions-cz

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 19:13    Předmět: Citovat

Mapa je off line, ale aplikace na tel MY DRIVE je on line ( mám neomezený data, tak to neřeším) a ta aktuálně předává info do TOM TOMa. Kolony a zácpy, popřípadě objížďky a alternativy, se během jízdy zobrazují OK.
Jde mi o to, že když si v telefonu naplánuju cestu, třeba do Chorvatska na KRK, jízdou přes celý Slovinsko okolo Ljubljany, a odešlu do TOM TOMa, tak si navigace k cíli vypočítá svou trasu třeba přes Záhřeb.
Valdano

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 19:23    Předmět: Citovat

Navigace TomTom GO Classic nemá přijímač RDS-TMC. Namísto toho využívá spojení s mobilem připojeným k Internetu, přes který funguje služba TomTom Traffic, která poskytuje dopravní informace v reálném čase. Služba TomTom Traffic není totéž co RDS-TMC viz toto starší srovnání. Informace o využití mobilních dat službou TomTom Traffic. Služba TomTom Traffic není závislá na mobilní aplikaci TomTom MyDrive tj. měla by fungovat i přes spojení navigace přes mobilní telefon, na kterém mobilní aplikace TomTom MyDrive vůbec není nainstalována.

Jen pro informaci k mobilní aplikaci TomTom MyDrive. Podle této informace na webu TomTom došlo na počátku roku 2025 k ukončení podpory mobilní aplikace MyDrive. Ti kdo mají mobilní aplikaci MyDrive již nainstalovanou v telefonu ji mohou zatím dál používat a využívat její funkce. Pokud však aplikaci odstraní, obnoví telefon do továrního nastavení nebo si zakoupí nový telefon, tak již nebudou moci aplikaci stáhnout, aktualizovat ani přeinstalovat.

Naposledy upravil Valdano dne út srpen 12 2025, 20:16, celkově upraveno 2 krát.
scorpions-cz

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 20:11    Předmět: Citovat

Telefon mám asi měsíc novej. Je však pravda, že jsem si aplikaci nestahoval, ale přihlášením k google účtu se mi nainstalovala sama, jako ostatní aplikace ze starého telefonu.
Valdano

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 20:16    Předmět: Citovat

Ohledně toho, že navigace nerespektuje trasu nahranou z mobilní aplikace MyDrive nevím zda je to závislé na nějakém nastavení parametrů v navigaci a nebo zda se jedná o nějakou chybu v mobilní aplikaci. Zkuste kontaktovat technickou podporu TomTom a zeptat se jich na to zda to nejde ovlivnit nějakým nastavením parametrů přímo v navigaci. Podpora mobilní aplikace TomTom MyDrive sice již byla ukončena (takže pokud jde o chybu v aplikaci tak už ji neodstraní), ale třeba vám poradí jestli to nerespektování trasy navigací nezpůsobuje nějaké nastavení přímo v navigaci, které byste mohl změnit tak, aby navigace respektovala trasu nahranou z mobilní aplikace TomTom MyDrive.
scorpions-cz

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 20:24    Předmět: Citovat

Kontaktovat tomtom podporu je zcela nemožné. Na chatu je robot a dostupná tel. čísla nalezená na netu jsou neaktivní.
Valdano

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 20:34    Předmět: Citovat

Žádné telefonní číslo zákaznické podpory TomTom aktuálně neexistuje. Zákaznická podpora je k dispozici jen přes toho robota, který by Vám po zodpovězení základních informací k tématu žádosti o podporu měl přidělit ID tiket a následně by Vás měl kontaktovat někdo z podpory emailem na adresu, kterou máte zaregistrovanou ve svém TomTom účtu. Žádost o podporu přes toho robota je tedy potřeba provádět jako přihlášený ke svému účtu TomTom.

Naposledy upravil Valdano dne út srpen 12 2025, 20:38, celkově upraveno 1 krát.
scorpions-cz

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 20:37    Předmět: Citovat

No zkoušel jsem to odpoledne, ale asi mám vystudovaných málo tříd, k výsledku jsem se nedoprecoval Evil or Very Mad
EKKAR

PříspěvekZaslal: út srpen 12 2025, 21:28    Předmět: Citovat

Několik let jsem tehdá skoro novýho TomToma jako druhej majitel taky používal. Klasika 4x ročně aktualizovanej off-line přístroj už tenkrát s dotykovou obrazovkou, měl jsem i předplacený updaty. Navi obsahovala i ten RDS modul, jenže ten nikdy pořádně nefungoval. Baterka po výměně držela, navi jela klidně i víc než hodinu bez dobíjení. Jenomže pak mi 2x za sebou vůbec nešly ty updaty z webu TomTom stáhnout (odkaz chodil do mailu) a s 3/4 roku starýma podkladama už to najednou začalo blbnout - neznalo to nově otevřený úseky ani nový uzavírky, nově udělaný kruháky nebo mě to poslalo na cestu, kterou mezitím předělali na stezku pro pumpýčisty a já málem platil pokutu za vjetí do jejich výsostnýho prostoru. Zkoušel jsem cracknutej SW i mapy, ale jedinej výsledek byl, že to bylo ještě tupější a odbočky to hlásilo ne před křižovatkou, ale klidně až 20-30m za. Nakonec to celý šlo do šuplete, protože mě nebavilo 4x za 50km se otáčet a vracet se k vinou zachrápavší navi přejetý odbočce a pozici navi zaujal mobil NOKIA 5130 C s jejich fabrickou navi, která TomToma v přesnosti a uživatelským komfortu převyšovala o světelný roky - i když měla v porovnání s TomTomem o 2/3 menší displej. Kupoval jsem ho speciálně kvůli navi s "doživotní garancí updatu" a s výbavou pro instalaci do auta v sadě. Problémem byla spotřeba, mobil bez externího dobíjení vydržel navigovat maximálně 1-1,5h, pak lehnul a vypnul se. Ale aktualizace fungovaly, byly klidně 3x za měsíc a daly se stáhnout přes PC. Navi byla přesná i rychlá, odbočky jsem najednou nepřejížděl. Vydržel jsem s ním skoro 3 roky. Další "mobilnavi" byl NOKIA 500 - už dotykáč a se Symbianem a po něm už pak následovaly androidový šmatlofouny Samsung a Xiaomi/POCO s appkama HereWeGo, Waze a k posledku naše český Mapy, který se mi osvědčily i na Kanárech nebo v Egyptě. Aktuálně Sam Galaxy A55 5G, appka Mapy.com bezplatná verze.

Když to celý po letech srovnám, k TomTomu už bych se nevrátil. Celkově mě tahle firma dost zklamala, protože už v době kdy já si kupoval licenci a aktualizaci off-linovejch map 4x za rok, existovaly dokonalejší on-line navi - jejich používání u nás ale v tu dobu astronomicky prodražovaly ceny mobilních dat. Navíc updaty off-line TomToma nebyly pro ČR nikdy dost aktuální - i ty nejnovější postrádaly často 2-3 měsíce "starý" změny. I přes počáteční nadšení "hurá, mám GPSku na palubní desce!" jsem se ho nakonec poměrně rychle a rád zbavil.

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Navigace Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: