Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9321 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: po srpen 11 2025, 8:36 Předmět: Teplotní senzor pro Quido od Papoucha
Netuší někdo jakej senzor je tam použitej? Při stěhování se mi ztratil, zkusil jsem klasiku DS18B20, ale hlásí chybu čidla. V nejhorším koupím novej, nestojí moc.
Dík
Zaslal: po srpen 11 2025, 9:36 Předmět:
Speciální vstup to má, měřil jsem ho a na jednom pinu je GND, na druhým +3,3 V a na třetím je něco, co je přes pull-up na +3,3 V. Tohle, i ten udávanej rozsah teplot, mě přivedlo k tomu, že by to mohlo být DS18B20. Jenže nefunguje, anebo nefunguje to čínský DS18B20 co se prodává jako vodotěsný čidlo v nerezové trubičce.
T h e r m o m e t e r
Amount.............................................. 1
Sensor type ....................................... semiconductor
Measuring range ............................... -55 °C to +125 °C
Accuracy ........................................... ±0.5 °C in range of -10 °C to +85 °C; otherwise ±2 °C
Temperature drift ............................... ±0.2 °C over 1000 hours at 125 °C
Zaslal: po srpen 11 2025, 11:09 Předmět:
DS18B20 má z výroby 64b kód, já můžu leda něco zapsat do vnitřní EEPROM, adresu nezměním. Ale zkusím si s tím čínským pokecat přes BusPiráta, jestli vůbec žije, abych nehonil duchy.
Zaslal: po srpen 11 2025, 12:09 Předmět:
bu2520 napsal(a):
to DSko by se asi mělo někde naadresovat
Nemusi, moze byt pouzity algoritmus na detekciu, alebo ak je pouzite iba jedno cidlo, tak to funguje aj bez adresovania. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Založen: Jun 26, 2009 Příspěvky: 1416 Bydliště: Hlohovec (Sk)
Zaslal: po srpen 11 2025, 22:02 Předmět:
moja skusenosť s týmito senzormi z činy:
jedna varka boli preznačené tranzistory... (varatili mi peniaze)
druha várka (iný dodavatel) sa chovala ako zenerka pri zvyšovani teploty, pri cca 60°C zablokovala komunikáciu úplne. Zistil som to až skopom.
Ak očakávate funkčnosť, výrazne odporúčam priplatiť si za orginal.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.