Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zbavenie sa auta.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> SMS
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
adakar

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 12:35    Předmět: Citovat

Za Valdanom písané:
Klasický bordel v inštitúciách.. Titulom premlčania som po revolúcii utíšil Bytový podnik pri mojom byte, aj Bytové družstvo u prvého investičného bytu. Virtuálne nároky vznikli z neznalostí okolo prevodov bytov medzi žralokmi (prvá porevolučná lukratívna novostavba pod hradom, stavaná už "mafiánskymi" praktikami), a pri tom prvom z masívneho zneužívania neznalostí obyčajných ľudí pri prevodoch do OV. Klasika, z neznalostí, žiaľ ich samotných, vrátane ich "právnych" oddelení, kde im doslova z vočí do vobličeje klaplo naprázdno.. Našťastie doklady si uchovávam "navždy"..

STK robiť, a potom predať, by v tomto prípade nebolo dobré - vytropí s tým o mesiac po STK niečo, pozrú na to odspodu, veľký prúser.. Takto to bolo vždy pre mňa, vedel že to aj tak po stk viac-menej odstavím.. A posledné roky som to držal len kvôli (ne)vyporiadaniu bsm, čo je práve úspešne vyriešené..

Keď tak na to pozerám, zatiaľ to vyzerá asi na to šrotovisko.. Predaj auta by bol asi nad moje sily - minimálne časové.. Nevyznám sa, všetko by som si musel ešte len overovať, potom obchádzať úrady atď.. Možno z toho niečo vydolujem - ak to nedopadne ako s prvým autom: v mraze a padajúcom snehu som to holil na šrotoviskovom dvore s ich zvolením dve poobedia, ešte aj spínačku so zámkami - keby niečo - kúpil som totiž dtto auto potom - a všetko to zostalo celé roky v banánovkách - iba čo cez inz. raz chudák prišiel z BB náročky pre lištu strechy - a tá mu nepasovala..

Predať s o mesiac končiacou STK - je buď na ND, alebo niekomu čo "vie čo ďalej" s tým.. Oboje za dve - tri? stovky starostí..

Ak by to šlo na šrotovisko, dá sa zachovať značka? S cieľom prehodiť ju na súčasné auto, lenže ktoré nie je na mňa - aké sú tam limity, možnosti? Musel by som ho prepísať na mňa?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sandal

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 13:12    Předmět: Citovat

Mysteri napsal(a):
Sandal napsal(a):
Z vlastní zkušenosti: Nikdy bych neprodával laciné auto do 50 tisíc kč. Jedinej kdo na inzerát přijede, jsou nepřizpůsobivý občani,= pouze problémy

Nie vždy! Keď som predával v 2005 svojho druhého OLTCITA (lebo už som si zaobstaral Fiestu 1998) , tak som ho predával za vtedy 4.000Sk. S prezutím na diskoch a pol nádrže 😎Bolo mi ľúto ho šrotovať. Prišiel cigáň,z ,,osadného domu" pri žel. stanici v TN. Hneď zaplatil a zobral. Vtedy som však musel najpr. ja odhlásiť auto u policajtov, takže pre veľký TP si prišiel na druhý deň. Keď som videl svojho už bývalého OLTCITA tak vyumývaného, vylešteného, povysávaného, ako JA som nikdy v živote to pre neho nespravil, tak mi bolo ľúto....😎 A o rok bolo šrotovné.....
Výjimka potvrzuje pravidlo Smile Možná jsem to tady už někdy psal, ale v autoservisu ve Strašnicích dělal jeden tmavší, a byl na pozici myč aut. Tak vypulírovaný auto zevnitř i zvenku, jsem neviděl. Fakt do detailu vypucovaný. Asi na to mají někteří zvláštní talent.
ransom

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 14:21    Předmět: Citovat

Některé Morgošky chodí načančané, a byt mají vypulírovaný, že by se jeden divil.

Chlapi, to skutečně na Slovensku nenajdete podobný servis, jaký má tady u nás přes kopec nějakej Vik?

https://www.autosluzbyvik.cz/

Staré auto skoukne. Pokud uzná, že nemá smysl ho udržovat v provozu, vezme si plnou moc a ekologicky ho zlikviduje. Když usoudí, že z něho budou k využití nějaké díly, vyplatí za něj nějakou oboustranně přijatelnou sumu. Jinak to je grátis. Veškeré papíry s odhlášením vyřídí, pak si jen zrušíš pojistku a případnou dálniční známku.
Pokud usoudí, že by auto stálo za investici, tak podepíšeš plnou moc, odkoupí ho, převede si ho na sebe, povyspravuje, zařídí STK a vystaví ho na svým bazaru. Zase dostaneš vyřízený papíry (jenom dálnička se u nás nevrací, ta je vázaná na RZ). Jasně že na tom taky vydělá, ale obyčejnému člověku tím ušetří fůru starostí. Lepší kšeft má s asistencí, odtahovkou, vyprošťováním, autoservisem. Tohle je taková doplňková služba.

Nemáte u vás něco takového?

EKKAR

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 15:09    Předmět: Citovat

adakar napsal(a):
....Ak by to šlo na šrotovisko, dá sa zachovať značka? S cieľom prehodiť ju na súčasné auto, lenže ktoré nie je na mňa - aké sú tam limity, možnosti? Musel by som ho prepísať na mňa?
Tys asi upad z hodně vysoký jahody ... Tohle U NÁS V KOCOURKOVSKU jde jedině u značek na přání, nevím jak u vás v Čombolostáně. Jinak obyčejná běžná značka je vázaná k jednomu určitýmu VIN = výrobnímu kódu konkrétního auta a je nepřenosná, tzn. že na jiný auto ji nepřeneseš - s výjimkou speciálního případu, kterej se zove VÝMĚNA KAROSÉRIE - v takovým případě přijdeš na ouřad a podáš si u příslušnýho vokýnka žádost o přestavbu vozidla formou výměny karosérie, kdy ta tvá stará je nahrazená jinou identickýho typu. Na tu musíš mít nákupní doklad - tzn. že ji koupíš od někoho jako už existující auto, nebo jako ND od výrobce. V takovým případě tvýmu autu zůstane jeho původní registrační (dřív státní poznávací) značka, ale v ouředním registru a donedávna i ve Velkým Technickým Průkazu se přepsal údaj o VIN kastle a případně i motoru.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
vicious

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 16:52    Předmět: Citovat

dá sa zachovať značka?
Dá a ak ju hneď nepoužiješ na inom aute, tak maximálne rok môže byť takto nepoužitá. Potom asi zanikne v evidencii alebo čo s tým urobia.
Ak by si behom roka kúpil iné auto tak ju na neho môžeš použiť.
Mysteri

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 16:58    Předmět: Citovat

EKKAR u nás boli nedávno zmeny. Každá ŠPZ je u nás prenosná... https://www.superpoistenie.sk/aktuality/ecv-na-slovensku-v-roku-2022-cakaju-nas-zmeny
ransom

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 16:58    Předmět: Citovat

Jenomže EKKAR napsal, že to nejde. A v takovém případě to prostě nejde, i když to slovenský zákon umožňuje.
EKKAR

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 17:18    Předmět: Citovat

EKKAR hlavně napsal(a):
... Tohle U NÁS V KOCOURKOVSKU jde jedině u značek na přání, nevím jak u vás v Čombolostáně. ....
Takže prosím nepřekrucovat. U nás prostě s výjimkou značky na přání jsou tabulky majetkem státu a majiteli jsou za jednorázovej poplatek "pronajmutý" - i proto se při ztrátě/ukradení jedný tabulky nemůže vyrobit náhradní nebo "přesadit" na jiný auto jako v jinejch státech (například Anglie), ale musí se přeregistrovat na jinou značku. Že se to na východ od Pomlčky změnilo z praxe stejný jako u nás na ten "anglickej způsob" jsem jaxitaxi nemoh vědět, když tam neprovozuju žádnou majetkovou aktivitu a pohříchu už tam ani několik let vůbec nejezdím. A když si POŘÁDNĚ PŘEČTETE můj předchozí post, tak jsem tamější situaci kromě tý jediný zvýrazněný věty nijak nepopisoval.
ransom

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 17:33    Předmět: Citovat

Utrh ses na něj dost zhurta. Tak to neokecávej.
EKKAR

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 17:41    Předmět: Citovat

Tome, TY TO NEOKECÁVEJ - protože já jsem o situaci za Pomlčkou napsal jen ŽE NEVÍM - ale ty ses sem snažil vecpat tvrzení, že já jsem napsal že to nejde.
Napsal jsem ŽE U NÁS TO NEJDE - a připsal jsem postup, jak to lze legálně oyebat. Nic víc a nic míň !!!

PavelFF

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 21:49    Předmět: Citovat

EKKARE, když už máš potřebu neustále urážet Slováky na veřejném fóru (což nechápu), tak se alespoň konečně nauč jak se to píše. Čombol to není. Lepší bude, když to slovo úplně vynecháš. Takhle se ztrapňuješ dvakrát.
PotPalo

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 22:39    Předmět: Citovat

Čiže ak tomu dobre rozumiem, na aute stačí zavariť dieru v podlahe na mieste vodiča, a potom bude funkčné, takže prejde aj STK? Jedného človeka poznám ktorý si opravuje diery v karosérií, možno by to auto kúpil.
adakar

PříspěvekZaslal: ne srpen 10 2025, 0:09    Předmět: Citovat

Nosník. Údajne musí von motor, atď. Vraj to nie je jednoduché. Ani prejsť s tak starým autom cez stk.. Niektoré veci zanikajú vekom, a aj keď napríklad mne k jazde vôbec nechýbajú, mali by byť ok.. To, čo neukecáš, bolo posledne v poriadku..

Jj, s tou značkou som to niekde čítal.. Len neviem aké sú to procesy, ak by som to dal šroťákom, či by mi aj tak mohla zostať.. Viaže sa na majiteľa auta, ktorému bola pridelená - a či nie je finta ako to preniesť na polovičkine druhé/de facto moje auto - prepis mi zatiaľ nevyhovuje kvôli mizernej parkovacej politike - trvalý mám na opačnej strane mosta..

Takého človeka od Náchodu asi nebude jednoduché zohnať.. Skúsim sa popýtať..
rnbw

PříspěvekZaslal: ne srpen 10 2025, 9:19    Předmět: Citovat

Tu su informacie z prvej ruky: https://www.minv.sk/?zmena_drzby_vozidla
adakar

PříspěvekZaslal: ne srpen 10 2025, 13:09    Předmět: Citovat

Dalo by sa poškrabaním cez hlavu auto previesť na mňa a ponechanú značku, potom späť, pokiaľ by sa to stihlo v parkovacom období nebol by problém, len to za toľko radikálnych úkonov nestojí, naviac by to bol dva krát dôvod na zánik PZP, čo je už priveľa.. Zatiaľ to vidím tak, že jednoduchým prenesením sa to asi nedá..
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> SMS Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přejdi na: