Zaslal: so červenec 19 2025, 9:33 Předmět:
Tak jsem si přes čtvrtek zařídil slušný zánět horních žil a tak jsem uložen horizontálně . Dobelhal jsem se alespoň do dílny a rozdělal ta aku . U 6,5Ah prázdný první mínusový , u 2,3Ah první plusový bez napětí . Zkusil jsem tam alespoň něco nacpat . U 6A je dnes ráno napětí , u 2,3 zase zírou . Takže předpoklad 6A zachráněn , u 2,3 budu muset článek vyměnit .
Takže: u obou žádné hlídání odběru , což při rozvážení zajistí likvidaci článků rychleji , je tam stejná elektronika viz výše . U 2,3 je vývod úplně natvrdo , u 6,3 alespoň pojistka . Nechce se mi to rozdělávat , ví kdos který kontakt je napájen z nabíječky ? Tu jaksi nemám . Jsou tam mimo bočních hlavních ještě tři kontakty . Nechce se mi tu elektroniku oddělávat .....
Zaslal: ne červenec 20 2025, 6:56 Předmět:
Takže za půlden ta 6ka vybalancována na 4,18 a 3 sekce 10mΩ a 2 sekce 11mΩ , můžeš to mít podobně . Tedy nwm , jestli hlídání nabíjení funguje ....
Články v 2,3ce jsou ICR18650HE4 prodával je hezkýd .
můj šéfko si koupil na Aukru baterii, která je kupodivu na nic. Jde o myslím o 5Ah, 18V Zkoušel jste někdy někdo repasovat takovou baterii za použití nových článků? A kde jste je případně sehnali? Díky moc, M
Originálnych akumulátorov Bosch som zrepasoval viacero. Články som objednával z Aliexpress. Životnosť cca 2 roky. Využívanie denné na stavbe. Originálne batrerie kúpené s náradím vydržia cca 3 až 4 roky. Už dokupovane solo batérie cca 2 roky ako moj repas, tak už ich nerepasujem, ale kupujem. Cenovo to vychádza rovnako, akurát s repasom je práca.
Zaslal: po srpen 04 2025, 20:56 Předmět:
Pokud se repasuje aku s lionkama tak se musí vyměnit všechny (i když je vadná např. pouze jedna), protože staré články už mají vyšší vnitřní odpor a docházelo by k přebíjení nového článku. Případně se dají vzít třeba 4 dobré ks z 5-packu a udělat z nich 4-pack.
Zatím jsem neviděl v nářadí nebo vysavačích BMS s balancérem, takže časem se články obvykle "rozjedou", ale viděl jsem i několik let staré Aku, kde se napětí jednotlivých článků i po letech liší třeba jen o setinu V.
Konvertoval jsem i NiCd packy na LiIonky - na Ali se dají sehnat i slušné BMS.
Při sestavení nového packu je nutné použít články ideálně ze stejné serie/kapacity/stáří a před zapojením do série se mě osvědčilo je spojit třeba na 24h všechny paralelně aby se vybalancovaly. Ale ani tak to není záruka. Jeden pack se mě pořád rozchází i když sem ho pak manuálně několikrát balancoval.
Do nářadí musí být speciální lionky pro vysoký odběr (20A+). Dají se koupit i na Ali, ale je potřeba brát od seriózního prodejce obvykle se na kvalitní čeká.
Lion packy nabíjím i laboratorním zdrojem - nastaví se napětí (počet článků v sérii x 4,15V) a proudové omezení třeba na 1A. Pak není potřeba to hlídat.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.