Žena mě přinesla rozbité brýle, jestli bych to neopravil. Ten malý 4-hran jde celkem napřesno zasunout do protikusu, pojistil jsem to lepidlem, zatím to drží. Ale zajímalo by mě jak je tohle zajištěné originálně z výroby?
Zaslal: pá srpen 01 2025, 7:41 Předmět:
Pant je zlomený, čtyřhran pokračoval asi nějakým dříkem, který prochází skrz pružinu a tím se zajišťuje tah pantu proti protikusu, aby stranice brýlí držely v zavřené a otevřené poloze. Nyní po zalepení ti to sice drží, ale v pantu je to volné. _________________ Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Tohle se mi taky stalo, myslel jsem, že se to tam dá nějak přilepit, ale nedalo, Tak jsem ty brejle dal opravit do Optiky, prý je museli poslat někam kde mi na to dali novou "hokejku", trvalo to dost dlouho, už nevím kolik jsem platil, ale bylo to poměrně dost peněz. _________________ Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Záleží na pořizovací ceně brýlí, jestli to jsou brýle za 60,- - 150,- z obchodu, tak nemá drahá oprava smysl. Rozmíchal bych dvousloškové (A-B) pryskyřičné lepidlo a vlepil bych to tam tím.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.