Zaslal: pá červenec 25 2025, 19:02 Předmět:
Nebo bez Irfanview různé doplňky a rozšíření pro ukládání v jiném formátu jako třeba na předchozí stránce této diskuse již zmíněné rozšíření "Save image as Type" pro webový prohlížeč Google Chrome.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 34285 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: pá červenec 25 2025, 19:57 Předmět:
OK, já už mám pomoženo, zvítězil ten XnView - je dost intuitivní na ovládání a hodně podobnej SW "Format Factory", kterej jsem zvyklej používat už z dávnější minulosti.
Pokud moderátoři neusoudí jinak, lze téma zamknout, aby se zbytečně nestalo zárodkem flame. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Založen: Nov 01, 2016 Příspěvky: 1101 Bydliště: Dřísy nedaleko Staré Boleslavi
Zaslal: so srpen 02 2025, 9:56 Předmět:
Stáhnul jsem si výše uvedenou utilitu do Chrome. Do jpg sice kovertuje dobře, ale má jinou nectnost:
V Chromém mám nastaveno, aby se před uložením vždy zeptal "kam". To fungovalo tak, že se při stahování vždy otevřelo okno, které bylo navedeno tam, kam se stahovalo posledně a buď jsem to jen potvrdil nebo přesměroval jinam a tam se pak navádělo zase až do příští změny. Utilitka ale tvrdošíjně uvedené okno otevře vždy do Stažených souborů a pokud z jednoho webu stahuju více obrázků, musím ho buď pokaždé navést do daného adresáře, nebo to pak překopírovat ze stažených. Obojí je otravné, zejména, když se všechny stahované obrázky jmenují stejně...
Zaslal: so srpen 02 2025, 21:46 Předmět:
A co ti brání v momentě toho ukládání, když se ti otevře okno s cílovým adresářem, změnit název souboru třeba jen na pořadový číslo? _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Nov 01, 2016 Příspěvky: 1101 Bydliště: Dřísy nedaleko Staré Boleslavi
Zaslal: po srpen 04 2025, 5:00 Předmět:
Nejdřív musíš změnit cestu, kam chceš ukládat, a pak ještě kliknout na název a změnit číslo nebo název. To samé třeba pro 10 obrázků, které by jsi jinak ukládal jen 3 - 4 kliky... Pokud by s naváděl do posledního použitého adresáře a byl tam obrázek se stejným názvem, automaticky přidá závorku s číslem. Pokud ho navedeš do takového adresáře ty, už si ten název musíš změnit manuálně.
Zaslal: po srpen 04 2025, 13:20 Předmět:
houmr napsal(a):
Nejdřív musíš změnit cestu, kam chceš ukládat, a pak ještě kliknout na název a změnit číslo nebo název. To samé třeba pro 10 obrázků, které by jsi jinak ukládal jen 3 - 4 kliky... Pokud by s naváděl do posledního použitého adresáře a byl tam obrázek se stejným názvem, automaticky přidá závorku s číslem. Pokud ho navedeš do takového adresáře ty, už si ten název musíš změnit manuálně.
Já na podobný věci mám na ploše jednu složku, ve který dělám všecky tyhle úpravy - přejmenování, změnu velikosti, konverzi formátů - a až "hotový vobrázky" přenáším na místo, kde je budu mít finálně uložený nebo upotřebený. Pak už se ti to prostě změní na namakanou rutinu a děláš všecko automaticky a mnohem větší rychlostí, než když pokaždý volíš jiný nasměrování ukládání ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
To by bylo, aby troll nepromluvil a nehájil neposvěcenou AI, která stejně co chvíli zblbne a musej ji pokaždé restartovat.
Kdybys nebyl jen přiblblej tlučhuba a místo vypisování nesmyslných kydů se zeptal GPT, zjistil bys:
1) Chrome z bezpečnostních důvodů neumožňuje extensions ukládat jinam než do struktury složky downloads.
2) V chrome není možné pomocí extensions nastavit v dialogu výchozí složku při ukládání.
Takže GPT nabídl a napsal:
a) První variantu že přidá do kontextového menu po kliknutí pravou myší nabídku na rychlé uložení jakéhokoliv typu obrázku jako .jpg do downloads (jsou to jen 2 kliknutí) a ušetřený čas můžeš věnovat překopírování obrázků kam je potřeba (doplněk je v "bez ptaní.rar")
b) Druhou variantu, že v tom samém kontextovém menu vytvoří položku nazvanou "Otevřít jako .jpg v novém tabu" jíž otevřeš obrázek .webp (nebo jakýkoliv jiný) v nové záložce jako .jpg a ten si pak uložíš pomocí klasického dialogu "uložit obrázek jako" kde už si cestu pamatuje (je to v "v novem okně.rar"). Můžeš si vyzkoušet co ti bude líp vyhovovat, manifest.json jsou v obou případech stejné. Případné změny v požadovaném stupni kvality jpg apod. si buď najdi v kódu nebo pořeš s GPT.
Oba doplňky jsem vyzkoušel a fungují tak jak GPT říkal. Chvilku jsem do něj hučel, ale tvrdošíjně trval na tom že jinak to nepůjde. Ale možná se ti ho použitím výhrůžek podaří přesvědčit k nějakému lepšímu řešení. Projev trochu vlastní snahy. Ve firefoxu si to prý cestu pamatuje, prý to je vlastnost prohlížeče, ale to jsem nezkoušel.
Vytvoření a vyzkoušení těch dvou variant doplňků pomocí GPT trvalo kratší dobu než sepsání totohle příspěvku, i kdybych z programování neznal ani ň.
1. Přečti si úvodní příspěvek od EKKARa (stejně jako ten poslední)
2. EKKAR už má vyřešeno
3. Objevily se tu užitečnější příspěvky než je ten tvůj
4. Chrome ani Opera mě nijak netrápí
5. Jde to i jinak, notabene když šlo o něco jiného
6. Používám mozek vlastní
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.