Zaslal: út červenec 08 2025, 20:00 Předmět:
zjistil jsem, že mám měřák na stejnosměrné napětí v brašně jinde. s tím co mám doma změřím snad všechno ostatní jen VDC ne.
každopádně těch 17,8 V DC mi to ukázalo mezi těma bočníma svorkama (jsou tam dvě okrajové, větší a dvě vnitřní).
články jsou v sérii po dvou s tím, že na obou koncích série jsou spojeny dva články na stejném pólu _________________ Marek
Zaslal: út červenec 08 2025, 20:05 Předmět:
Ano ty okrajové jdou ven , z důvodu ořezaného fota to vypadá , že výstup je natvrdo , asi jen hlídané nabíjení . Stále jsi nechal utajeno , jak jsi zjistil tu celkovou vadu aku . U Narexu jsem zažil zase naopak , jen hlídané vybíjení .
Zaslal: st červenec 09 2025, 5:13 Předmět:
baterie se nabije, ale nedrží proud. ukáže plně nabité články (Bosh má indikaci na přístrojích, ne na baterii), ale rychle se vybije. Máme těch baterií v práci víc, tohle dělají, když už jsou staré. Baterie vypadá nově. Co vím tak Li-Ion baterkám může třeba vadit, když nejsou dlouhou dobu nabíjené. Bavíme se třeba o dvou třech letech _________________ Marek
Nedávno jsem kolegovi jeden akupack BOSCH repasoval. Elektronika tam byla, ale jen hlídala napětí jednotlivých článků. Žádný balancer se nekonal. A totéž bylo u Aku HILTI od jiného kolegy. Tam stačilo články vybalancovat a jede. _________________ Internet - metla lidstva
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.