Relé bere pár desítek mA,prodlužku MS používám 20let,master je osvětlení stolu,pak se vypne vše.Zapomínal jsem vypnout hlavně pájku ,jela i 2 dny zbytečně.Je to užitečná věc
Zmiňovaný hřející model měla osoba blízká u compu prý aby zbytečně nejely věci jako monitor, bedýnky, tiskárna a podobné kraviny ve standby když je PC vyplý. Nakonec se ukázalo, že prodlužka žrala víc než věci co měla vypínat . Proto jsem na tuhle možnost upozornil.
Zaslal: st červenec 09 2025, 6:22 Předmět:
Nemoh , neznám jeho tarif a reálnou dobu připojení za rok . Osobně by mne to nenapadlo . Řeším jen velké věci , např. ohřev vody . Mám koupelnová kamna a mimo vanění v těch cca 150l ještě v dalším množství umyji nádobí a vyperu . To množství elen spočítané za celý rok u prodlužky šetřím za týden a tak si mohu pořídit rozbočku . Vím , že mne vzala spotřeba DJ 2035 . Odečítal jsem svůj elektroměr a najednou nárůst . Tak jsem kontroloval co běží a ona sviňa tiskárna . Je fakt , že vše vypínám a pod proudem mám jen dvě věci , trafo na zvonek a ledničku . Jinak se žádné STBY u mne nekoná . Nebudeš dělat nějaký výřad ? Příští týden pojedu do P pro okurky .
Když je ta věc trvale pod šťávou, je roční spotřeba činný příkon 3W krát 8760 hodin. Že to běží trvale, to tu bylo zmíněno.
Příplatek za zelenou energii je pevný - 599Kč/MWh s DPH. Nemá nic společného s tarifem.
Takže ano, dokázal bys to. Musíš si víc věřit. Já sám jsem se seknul, je to 16Kč pro Uršulu, nikoli 14. Počítal jsem z hlavy.
Výřad... Jedině že bys něco vzal Rudolfovi druhému. A Ekkarovi. Možná zbude nějakej starej zesilovač, nevím. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Naposledy upravil ransom dne st červenec 09 2025, 11:22, celkově upraveno 1 krát.
Vycházím z tohohle...
"Příplatek za zelenou energii, resp. poplatek na podporované zdroje energie (POZE), je v České republice stanoven na 599 Kč včetně DPH za každou spotřebovanou megawatthodinu elektřiny. Tento poplatek je zahrnut v celkové ceně elektřiny a je povinný pro všechny odběratele."
Nebo to zase zrušili? Já mám vyúčtování za pár kaček, tak do něj ani nekoukám.
Poškozené místo na plastu zakápneš kyanoakrylátem (sekundovým lepidlem) a zasypeš jedlou sodou. Okamžitě z toho vznikne tvrdá hmota na způsob Dentakrylu. Dá se to brousit, drží to na většině plastů jak bejk. Nastavíš s tím třeba vyštípnutej kus, nahradíš vožužlanej nálitek etc. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Poškozené místo na plastu zakápneš kyanoakrylátem (sekundovým lepidlem) a zasypeš jedlou sodou. Okamžitě z toho vznikne tvrdá hmota na způsob Dentakrylu. Dá se to brousit, drží to na většině plastů jak bejk. Nastavíš s tím třeba vyštípnutej kus, nahradíš vožužlanej nálitek etc.
nejni soda reaktivní, nemuže to třeba dělat bordel ve vlhku nebo tak? by me napadla třeba mouka nebo tak neco, ale soda
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 3 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.