Zaslal: ne červenec 06 2025, 14:53 Předmět: Odemykání telefonu ksichtem
Nenarazili jste na něco podobného?
Tchýně za mnou přišla, že jí docela nedávno přestalo fungovat odemykání telefonu ksichtem. Dobu jsem si s tím hrál, bez výsledku. Zkoušel jsem to na dvou různých telefonech, s naprosto stejným vysledkem:
Můj ksicht si při počátečním nastavení oba telefony načtou a uloží ve vteřině. Je fuk za jakého osvětlení, jestli mám brejle nebo šátek na hlavě, jestli do kamery čumím kolmo nebo pod úhlem, jestli mrkám, mluvím nebo dělám držky. Prostě si v nastavení vyberu Odemčení pohledem, juknu do kamery, telefon si mě zapamatuje a normálně ho pak odemykám ksichtem.
Jakmile ksicht vymažu a zkusím to nastavit babce, tak ať děláme co děláme, odmítá jí to naskenovat a uložit. Ukazatel ubíhá, problikává hlaška "obličej příliš rozmazaný" (což není pravda, náhled je ostrý a nepřesvětlený) a po nějaké době pokusů to napíše, že se "něco nepovedlo".
Opakuju: Na dvou různých telefonech a několikrát jsem střídal za různých světelných podminek úspěšně svůj a neúspěšně panímámy ksicht.
Je možné, že si algoritmus prostě neví rady s nekontrastní stařeckou pletí? _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33995 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: ne červenec 06 2025, 15:34 Předmět:
Obvyklá identifikace využívá změření poměru vzdáleností určitejch bodů na rysech obličeje. "Chytá se" koutků očí, obočí, pusy, vrásek po stranách nosu, tvaru brady, špičky nosu, vzdálenosti nosní přepážky od horní linie rtu atp. Ať se paňmáma TROCHU namaluje = zvýrazní si oční linky a konturkou rty. Problém může dělat i depilovaný obočí nebo umělý řasy. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Ne.
Karle, vím jak rozeznávání obličeje funguje.
Babce je 83. Pokud se namaluje při skenování, nejspíš by se musela malovat furt. A jak by to dělali chlapi? _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Ten mobil je od jakého výrobce?
Vím, že androidy to měly a možná ještě mají nespolehlivě (hlavně xiaomi je v tomhle přeborník, třeba to už vylepšili), přes normální selfie kameru. Narozdíl třeba iphone skenuje přímo IR senzorem, což je spolehlivější i za malýho světla.
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5646 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: po červenec 07 2025, 7:09 Předmět:
No tak otlačky prstov z populácie už majú zaznamenané, teraz potrebujú vyzbierať fotky xichtov. _________________ Globálne otepľovanie je spôsobené masívnou zástavbou a rúbaním storočných stromov. Kamene namiesto trávy tiež prispievajú k otepľovaniu.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.