Zaslal: út červenec 01 2025, 20:27 Předmět: Odvod kondenzátu z klimy
Zdravím,
uvědomuji si, že toto téma není zrovna elektro, ale souvisí to s klimatizací, tak snad mě tu s tím nikdo nevyhodí.
Jde mi o odvod kondenzátu z vnitřní jednotky klimatizace. Předtím, než jsem si nechal klimu nainstalovat, tak jsem počítal s vytvořením sifonu "smyčkou" z odvodové hadice. Nicméně technici z firmy, která mi ji instalovala, mě upozornili na to, že tohle řešení není dobré a že nefunguje! Když jsem se jich ptal, proč to nefunguje, tak to ale nebyli dost dobře schopní vysvětlit. Prostě tvrdili, že to nejde a že ta voda se dostane zpátky nahoru do jednotky a bude to dělat neplechu.
Myslím si, že tohle tvrzení by asi mohlo svým způsobem trochu dávat smysl, pokud by se hadice se smyčkou připojila přímo do odpadu, ale stejně si to pořád nedokážu představit, proč by to tam prostě nemělo odkapávat a jak bys se ta voda mohla dostat zpátky 2 metry nad úroveň hladiny v hadici. Pokud by to ale člověk připojil na sifon umyvadla (ať už hadicí lehce prověšenou, kde by zůstávalo trochu vody, a nebo hezky se sklonem po celé délce), tak by snad neměl být problém, ne?
Zaslal: út červenec 01 2025, 20:33 Předmět:
Jo , měl jsem s tím v automobilce martýrium . Zde jde o to , že se do kondenzátu dostává prach a dělá bláto . V průmyslu jistě . To bylo A . Potom zase udělali odpad Cu trubkou a ta zarostla i solemi , to bylo B . Další problém byl v tom , že odpad byl čerpadlem a klima byla u kuchyně . No a čerpadlo prostě nestačilo . Takže i odpad doma mám jen skrz stěnu a tam to kape do pryč to bylo C . Pak jsem měl dlouhý odpad za 40ky PP a i ten se časem zabetonoval . To bylo D . Rozebral jsem vedení asi 15m a trubky vyplachoval do kbelíku . Jaké bylo mé překvapení , když na dně byla Sahara . To jsou reálie . Nikdo mne to neučil , vše jsem si vyžral .
Zaslal: út červenec 01 2025, 20:49 Předmět:
Nejvíc mne s r a ly stropní jednotky v kanclech . Problémy se vším . S čerpadly , zdroji , odpady , větráky atp ..... ty de b ilové odvedly kondenz PPRkem 20 ze tří kanceláří za sebou a vyvedly odpad za sádroš . To byla chuťovka . Dodělávala soukrfirma , což je v korporátu na hlavu . Každej blbec si tam může objednat co chce . Přívod proudu snad 100m po hale . Nemáš šanci najít . Ty odpady se ucpaly a tak jsem musel ta vedení odpadu rozřezat a postupně profoukat . Do sádroše jsem dělal zkušebně otvory , kam to vede . No radost . Proto odpadní potrubí co nejjednoduší a neschovávat .
Zaslal: út červenec 01 2025, 20:52 Předmět:
A úplně mne zabily , když jsem měl dělat odpady na montáži u kantýny . Tam borci odvedli kondenzát elektroinstalačními trubkami asi 16ky a spoje jen nastrčili . Bych je tenkrát zabil .
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.