Zaslal: út červen 24 2025, 16:42 Předmět:
Všechny vaše rady jsem už zkoušel, jak se můžete dočíst v úvodním příspěvku.
1. Společnost Klientské centrum lze v rejstříku firem dohledat, taky je na internetu několik článků, kde se o těchto šmejdech rozepisují. Dokonce kontaktovali majitele té společnosti. Ten tvrdí, že někdo zneužívá jeho jméno. Skutečné provozovatele toho callcentra tím pádem nejde dohledat, a tedy na ně ani podat TO.
2. Strategii dělat si z nich prdel nebo být sprostý jsem zkoušel, bez účinku. Volají pořád stejně, spíš čím dál víc.
3. Rada to prostě ignorovat je zajímavá, ale když vám volají po několik let několikrát týdně, pokaždé z nového čísla, tak vás to časem přestane bavit. Telefonátů z blokovaných čísel je za týden třeba deset. Jsou schopni volat i o svátcích a víkendech, asi je otázka času, kdy začnou volat v noci. Vypínat mobil nebo blokovat všechna neuložená čísla si bohužel nemůžu dovolit.
osobně okamžitě beze slova pokládám, maximálně slyší začátek slov kur... , dopr.... a tak podobně.
Poté jde číslo na blacklist.
U spousty čísel google přímo varuje, označuje volání za spam. Taková ani nezvedám. Zároveň je ale ani "netípnu", nechám to v klidu dozvonit. Pak by si mohli myslet, že nemám čas a budou volat znovu.
Hodně těch hovorů ubylo, ale zdá se mi že to má zase narůstající tendenci.
Zaslal: út červen 24 2025, 19:26 Předmět:
lesana: kdyby měli zájem o mě, tak by měnili taktiku a nevolali pořád dokola s tou samou písničkou. Přijde mi, že to bude nějaká mafiánská korporace, která má vyčleněnou část rozpočtu na provozování falešného callcentra, používá pořád stejný x let starý seznam čísel a jejich jediným měřítkem činnosti je počet odchozích hovorů. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč by zkoušeli během měsíce 10x volat z čísla, o kterém musí vědět, že ho má volaný blokované (720 720 128).
Asi napíšu operátorovi, že mě pronásleduje stalker a ať s tím něco dělají.
Zaslal: st červen 25 2025, 11:15 Předmět:
@robos - platí, ale šmejdi na to kašlou. I když je pravda, že za posledních pár let, co je zákaz v platnosti takových volání výrazně ubylo, aspoň u mě. Max tak 1x měsíčně.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19558 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: so červen 28 2025, 8:26 Předmět:
Tohle se na Androidu 13 a výše přeci řeší označením čísla jako spam. Pokud by to udělal každej s každým číslem, co provozuje tyhle praktiky, tak se to uloží do databáze a po zazvonění dá telefon upozornění, že se jedná o spam a nikdo by tyhle hovory nebral. V některých telefenech (třeba Xaomi) se dá i nastavit filtrování na spam, pak to ani nezazvoní a hned zavěsí. _________________ Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Naposledy upravil Celeron dne so červen 28 2025, 15:21, celkově upraveno 1 krát.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.