Zaslal: út červen 17 2025, 20:34 Předmět: Elektronická zátěž 24VDC/35-40A
Ahoj kluci,
hledám, ale zatim jsem nenašel nic kloudného za rozumný kačky.
Hledám elektronickou zátěž na testování nabíječek.
Skokově to můžu poskládat ze žárovek. Ale chtěl bych plynulou regulaci.
A aby to trochu vypadalo. A bylo skladné.
Zaslal: út červen 17 2025, 22:18 Předmět:
Na eBay je v prodeji elektronická zátěž 1600W pro vstupní napětí 0,8V až 100V DC za pouhých 450€ včetně dopravy zdarma (dá se koupit i na Alíku kde to s dopravou vychází zhruba nastejno) a nebo více profi provedení Korad KEL2030 (1000W, 0 až 150V, 0 až 40A) v Holandském eshopu kde to vyjde včetně DPH a dopravy do ČR na cca 1000€. Pokud máte představu o ještě mnohem více rozumných kačkách pak už leda si něco ubastlit sám.
Zaslal: út červen 17 2025, 23:47 Předmět:
Jj, ten ebay je dobrej.
Velice děkuji. 40A jsem chtěl kvůli troše rezervy.
Máme dva typy zdrojů. Imax 35A a 30A. Teď jich mám na opravu kolem desíti. Tak zase by mi asi neprošlo pořizovat věc v hodnotě opravovaných věcí.
A ani to nechci.
A všem nespavcům děkuji za účast. 🤣
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9307 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: st červen 18 2025, 8:33 Předmět:
Já to řešil tak, že mám el. zátěž do 300 W a k ní masivní výkonový odpory. Prostě co zvládne zátěž sama, tak otestuju jen s ní a pak k ní paralelně připojím ty odpory, abych otestoval max proud.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19558 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st červen 18 2025, 11:56 Předmět:
Valdano napsal(a):
A když si vybere nějaký echt designový kýbl tak to bude i pěkně vypadat a ještě to bude multifunkční řešení, protože kýbl může využívat i na úklid.
Viděls někdy kolotočářskej kýblregl kroužkovýho motoru? Musí mít betelnou konstrukci na dodržení vzájemný polohy desek aby proud moc nekolísal pohybem desek. A taky to chce něco na principu vzduchovýho ladícího kondíku na nastavení proudu hloubkou ponoření desek. No a musí to být z chemický nerezi, jinak to solanka a protékající proud za chvíli sežere. A taky izolanty musí být na dost vysoký teploty. Strýc měl tenhle regl u motoru, co při nedostatku vody poháněl celej mlejn. Asea Brown Boweri 1923. _________________ Jirka
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.