Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Windows 11 nevidí UPS

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
robo

PříspěvekZaslal: st červen 11 2025, 23:35    Předmět: Windows 11 nevidí UPS Citovat

Ahoj, zakoupil jsem si Eaton UPS a Eaton UPS Companion viděla ups. Odinstaloval jsem soft od minulé ups CyberPower UPS. Od toho času už win 11 64b os ups Eaton nevidí. Žádná jiná instalace něčeho jiného. Po připojení Eaton do usb vokna zahlásí Zařízení USB nebylo rozpoznáno a v ovl panelech je Neznáme zařízení usb-Požadavek popisovače zařízení selhal a v podrobnostech ovladače je Zprostředkovatel Red Hat inc. Aplikace Eaton UPS Companion upsku nevidí. Chtěl jsem v čase vrátit os ale obnova se nedokončila. Zkusil jsem vrátit sw od původní ups, rozchodil jsem jej ale to nepomohlo, tak šel zase pryč. Už nevím co dál. Děkuji

Edit: Nainstaloval jsem soft UPS Companion na jiný pc kde jsou 10 64b a kde původní ups tedy soft nainstalovaný nebyl a výsledek je totožný včetně toho ovladače. Mám divný pocit že s ups , tedy s portem něco nebude v pořádku. Kabel jsem použil co byl v balení.

2025-06-12_003502.jpg
 Komentář:
 Velikost:  115.86 kB
 Zobrazeno:  15 krát

2025-06-12_003502.jpg

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zaky

PříspěvekZaslal: čt červen 12 2025, 8:26    Předmět: Citovat

Vypadá, to, že port má problém. Každopádně UPS zapoj dozadu PC, kde jsou konektory rovnou do desky, aby to nešlo přes prodlužovací kablíky uvnitř ve skříni počítače. Jestli je to standardní USB kabel, zkus jiný. Neznámé zařízení musí i bez jakéhokoli ovladače předat do PC PID a VID, podle nichž se potom instaluje příslušný ovladač. Pokud se PID a VID nepředá, USB v UPS nefunguje.
robo

PříspěvekZaslal: čt červen 12 2025, 10:20    Předmět: Citovat

Jsou to widle ale jak se to může stát ? Funguje to, odpojím kabel a po hodině či co připojím a už nic. Vyzkoušel jsem dva kabely z toho jeden original co byl přibalen. USB porty ať to připojím kam chci taky nepomůže. Je ale zvláštní že na druhém noťasu co je odložen a nepoužíván několik měsíců je to s ovladačem stejný. Jak jsem dodatečně zjistil tak v tom starém ntb je i aplikace od původní ups, zapomněl jsem na to.
První instalace na mini pc. Po prvotní instalaci jsem pustil obslužný sw a nebyl problém. Pak jsem nainstaloval jejich druhou aplikaci kde je podrobnější nastavení a fungovala přes web rozhraní na local adrese 120 a dál si ty čísla nepamatuji. Fungovalo to i po restartu pc, web stránku jsem měl uloženou.
Na starém ntb jsem začal stejně jak na aktuálním mini pc. Nainstaloval jsem UPS Companion ale apka tu ups také nevidí. Dál nemělo cenu pokračovat. Následoval pohled do ovladačů kde je to stejný jako na mini pc. Tím jsem včera, vlastně už bylo dnes, skončil.
Jestli nemůže být problem v usb portu na té ups? Občas si společná zem nemusí sednout při propojovaní různé elektroniky. Něco v prodlužce, něco přímo v zásuvce.......
pocitujlasku

PříspěvekZaslal: čt červen 12 2025, 11:19    Předmět: Citovat

moze to byt napr. aj zlym kontaktom usb portu, skus po pripojeni trochu pokyvat s konektorom na jednej ci druhej strane, ci to nezareaguje.
Stretol som sa aj s tym, ze starsie usb2 zariadenia mi nechodili korektne v usb3 portoch.

rnbw

PříspěvekZaslal: čt červen 12 2025, 11:22    Předmět: Citovat

Vyzera to na reklamaciu UPS.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
robo

PříspěvekZaslal: čt červen 12 2025, 12:25    Předmět: Citovat

na tom mini pc to den dva fungovalo, než jsem to rozpojil a upc dal na správné místo.
Ta reklamace, toho jsem se bál, kdo bude mit tu snahu k ověření funkčnosti. Mohu to vrátit do 14 dní, vím je to nehezky a hnus to takto řešit.
robo

PříspěvekZaslal: čt červen 12 2025, 20:17    Předmět: Citovat

Tak jsem z toho jelen. UPS jsem vypnul, od všeho odpojil a dal na stůl. Před opětovným laborováním jsem na chvilku odpojil vnitřní accu. Poskládal zpět a přípojil vstup 230V. Zapnul a připojil usb kabel. A nevyběhla hláška o nerozpoznaném HW. V ovl. panelech vidím Eaton/DEll USB devices. Pustil jsem obslužný soft a hurááá. Tak jsem to zas vše vypnul a přemístil ups kde má být. Zapnul a propojil usb kabelem co tam je furt ten stejný, mimo výrobce. Obslužný soft najel a ok. Do výstupu jsem dal kabel s pětipsem a postupně zapínal vše co tam bylo předtím. Nic se nestalo a jede to. USB porty to být nemůže. Jeden je úplně nový a mini pc má též porty ok, žádný unavený piny. .
rnbw

PříspěvekZaslal: čt červen 12 2025, 20:25    Předmět: Citovat

Tak bol asi zblbnuty procesor. Asi nejaky bug vo firmware..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
robo

PříspěvekZaslal: čt červen 12 2025, 20:38    Předmět: Citovat

S tím FW to taky nebude jednoduché. Stáhl jsem k té ups ze stránek výrobce FW je tam jen jeden. Rozbalil a je tam poznámka rev1. V akt. utilitě je při načtení FW poznámka že není kompatibilní s mou ups. Tak jsem na to hodil bobek.

https://knowledgehub.eaton.com/s/article/Where-can-I-download-firmware-and-configuration-tool-for-UPS
Behemot
Pod dozorem moderátorů

PříspěvekZaslal: pá červen 13 2025, 8:39    Předmět: Citovat

Eště k té původní UPSce, ať ti udělám radost, televízor je připojenej trojžílovým kabelem, tzn. je to spotřebič třídy I, s uzemněnou kostrou?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
robo

PříspěvekZaslal: pá červen 13 2025, 9:34    Předmět: Citovat

Dvoužilou. Smile
Behemot
Pod dozorem moderátorů

PříspěvekZaslal: pá červen 13 2025, 11:12    Předmět: Citovat

Hm, esli to není tím, že to nemá pořádnou referenci na zem, a dělá se tam třeba zemní smyčka přes kabeláž kterou to je připojený do něčeho?

Každopádně, akorát sem při uklízení našel takovej letitej experiment, usměrňovač s kundenzátorem na krmení spínanejch zdrojů rovnou stejnosměrným napětím, přibastlený na napájecí kabel. Příští tejden budu po Brně, mužu klidně přibrzdit a mužem provést eksperiment, co na to telka řekne při provozu z té předchozí s modifikovanou sračkou na výstupu - idea totiž byla todle případně dávat právě k takovejm zdrojům jejichž PFC moc dobře nesnese, co z toho leze. Todle je reálně první případ, na kterej sem narazil, tak že by konečně po další půldekádě se to testnulo? Cool
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
robo

PříspěvekZaslal: pá červen 13 2025, 13:25    Předmět: Citovat

Dík za nabídku ale. Dalo mě práci tu telku dovézt domů a ve dvou pověsit na zeď. Představa že by to telka nerozdejchala a musela by do servisu kde .... fuj to nechci.
"Starou " ups pošlu do světa, i se ztrátou. Na věci okolo pc vyhovovat bude. Jak uz jsem někde psal, po jednom výpadku kdy se v elektrárně asi dohadovali zda to už nechat zapnuty a nebo to vypnout a u toho spínače se v několika sekundových intervalech střídali až se nakonec dohodli že jo jsem pak telku s anroidem zapnul a ona nic, dourka v chipu T-CON -možná jen náhoda, jsem se rozhodl že to zkusím posichrovat ups. Holt telka chce čistý sinus tak ho má. A ten zbytek co je na ups se taky hodí že má čistý sinus, není to na škodu.
Behemot
Pod dozorem moderátorů

PříspěvekZaslal: pá červen 13 2025, 13:35    Předmět: Citovat

Co by na tom jako nerozdejchávala, dostane zhruba 315 V stejnosměrnejch, jediný co, tak že by byly trvale zatížený jenom 2 diody v můstku, místo střídavě všech 4.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: